Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef (Pustular Psoriasis) ve Obsesif Kompulsif Bozukluk ile hangi oranda rapor..?

leventersoy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Sizlere sormak istediğim bir kaç konu mevcut ve bu başlık altında kategorilendirerek sorularıma cevap arayacağım.

1- Uzun süredir devam eden 2 rahatsızlığım var 1. olanı sedef yaklaşık 6-7 senedir mevcut ilk döneminde avuç içlerim ve ayak tabanlarımda lezyonlar mevcuttu. Son 1 yıldır ellerimin üzerine ve kısmi olarak bileklerime kadar yayıldı, ayaklarımdaki durum ise diz kısımlarına kadar çıkarak yayıldı ayrıca sedefe bağlı tırnak tutulumuda kısmi olarak mevcut. Karın kısmımdada son 1 haftadır artış mevcut . Şuanki durum avuç içlerim, ellerimin üst kısmı (parmaklar dahil) ve ayak tabanlarım ile bacaklarım ve karın bölgem de ciddi kaşıntılar yaşıyorum ve iltihaplı lezyonlar mevcut.

2- 3 sene önce sürekli düşünme rahatsızlığı oluştu bu durum karşısısında uyku düzenim bozuldu ve zaman zaman işlerimi aksatmaya başladım, neticesinde doktora gittim ve psikolojiye yönlendirdiler. 1 sene obsesif kompulsif tedavisi gördüm ve şu sıralar tekrardan aynı durumu yaşamaya başladım.

Bu 2 rahatsızlığım tedavi ile geçmediğini düşünüyorum ve hayatım ciddi şekilde bu durumlardan etkilenebiliyor, zaten biliyorsunuz sedef çok yönlü bir hastalık , belki okb'ye de bu sedef rahatsızlık sebebi oldu.

Sorularım;

Durumum : Sedef ve OKB rahatsızlığım var. 2900 gün sgk primim mevcut , sgk başlangıc tarihim 2006 yılı, 1982 doğumluyum, askerliğimi yaptım, ankarada ikamet ediyorum.

1 - Engelli raporu alabilmek için şartlarım uygun mudur?

2- Şartlarım uygun ise öncelikli olarak, engelli raporu için nereye başvurmam gerekiyor, sgk ve hastane kısmı hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

3- Bu yaşadığım rahatsızlıklar dahilinde ne oranda rapor alabilirim?

4- %40 rapor alabilirsem erken emeklilik imkanı oluyor mu? Eğer oluyor ise bu imkan benim için çok iyi olacak.

Öncelikle geçmiş olsun, yeni engel cetveline göre hesaplama ve puanlamalar nasıl yapılıyor bilgim yok. Ancak sadece psikoloji tarafından yüzde 40'ı alamayabilirsiniz. Aldığınız engelli raporunu eğer oranı 40 ve üzeri ise vergi dairesine gönderiyorsunuz, onlar yeniden değerlendirmeye alıyolar. Kendi heyetleri var raporun oranı değerlendirilirken hastalık durumuna göre düşürülebilir yada yükseltilebilir. Eğer vergi dairesi raporu 40 ve üzeri derecede onaylarsa evet erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.

Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum. Yani süreç nasıl işliyor önce herhangi bir devlet hastanesine gidip benim rahatsızlıklarım şunlar heyet raporu mu almak istiyorum diyeceğim? Yoksa doğrudan sgk ya gidip benim şu bu rahatsızlıklarım var bunlar için beni sağlık heyet kontrolünemi yönlendirin diyeceğim...

Selam engelli rapouru konusunda çok bil bilgim yok alıp alamıyacağız ile ilgili ama sedef hastalığı konusunda birkaç bana iyi gelen önerilerde bulunabilirim.

Arkadaşlar sorularıma tek tek cevap bekliyorum. Lütfen. Alternatif tedavi yöntemi vs istemiyorum. herşeyi denedim.

Önerilere açık olmazsanız malesef size kimse yardımcı olmaz zorla verecek değiliz en azından zaman harcanmış size cevap yazılmış biraz daha kibar olabilirsiniz.

Üst Alt