Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sedef, Skolyoz, Obsesif kompülsif bozukluk için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?
skolyozda önemli olan solunum testi ordan % 20 alabilirsin..
obesif kompülsif % 15 alırsın
sık tuvalete çıkma skolyozdan olur bu bende de var kpss sınavlarıma bile giremiyom dershanemi okulumu yarıda bıraktım. ondan % 5 - % 10 gibi toplam % 40 bulursun
nurse1988;
Skolyoz testimde sag ust tarafta ve sol uste 41 yaziyor derecemi bilemiyorum.Bu sitede okudugum bir yazida bir arkadasimizin takinti hastaligi sonrasi sık tuvalete ciktigi yaziyodu.Oda olabilir.Sıklıgina gelince 5 10 dkda bir tuvalete gidiyorum.Psikiyatri ilaclari olmasa delirirdim heralde... Siz ne kadar sık tuvalete cikiyorsunuz? Bide benim sırt kemiklerim cok cıtlama yapiyor.Omurilikde zarar gormus olabilir..
ackurt19;
Ben tuvaletimi yaparken cok zorlaniyorum ve mesaneyioturarak tam bosaltiyorum.Sizdede mi ayni sıkınti var
bende 2006 yılında okmeydanı eğitim araş. hast. de skolyoz ameliyatı oldum.tam derecesini hatırlamıyorum ama 50-60 arası bişeydi ama çokta agrı yapmıyordu ileride yaşamımı etkileycegınden düzelme olmayacagından ameliyat oldum şuan çok çok iyiyim halı saha maçı bile yapıyorum..askerlik tecilli lisans son sınıftayım okul bitince muayene olacagım umarım platinler oldugundan askre almazlar... raporumda %40 skolyoz ve o solunumdan toplamda % 40 aldım..
bilirim çok kötü bişey tüm sosyal hayatın bitiyor ama psikolojik boyutu çok var kafan başka bir yöne dağıtmaya bak o kendiliğinden yok olcak benim 3 sene sürdü