Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sedef ve tansiyon hastasıyım. Emekli olabilecek oranda rapor alabilir miyim?
ssk ya malulen emekli olmak için baş vurdum hastaneye sefk ettiler sedef hastalığından yuzde 35 verdiler birde yuksek tansiyondan 10 verdiler diğerleri göruş yazmadı ssk kurulu yazar dediler aceba emekli olabilirrmiyim...?bilen varmı
10 yıl 1800 gün ile emekli olmak için başvuru yapmışsanız maluliyet cetveli 'ne göre;
Belirti ve bulguları sürekli olarak mevcut olan, aralıklı veya sürekli tedavi gerektiren, uygun medikal tedaviye cevap vermeyen, günlük aktivitelerin tamamına yakınını etkileyen, hastanın çalışmasına olanak vermeyen veya hastane ya da evde uzun süreli mahsur kalmasına yol açan
A. Artropatik şekil gösteren ağır sedef hastalığı (psoriazis) (Değerlendirme romatoloji bölümünde yer alan kriterlere göre yapılır)
bu şartlara uygunluğunuza bakılır. Ayrıca, sigorta başlangıcından önce rahatsızlığınız olsa dahi, bu seviyede olmaması ve sonra bu seviyeye ilerlemiş olması gerekiyor.
Malulen emekli olamazsanız, 35 + 10 daha balthazarda göre % 42 yapar ve erken emeklide olabilirsiniz bu oranla. Erken emeklilik şartlarınızı belirlemek için doğum yılınız, sigorta başlangıç yılınız ve hangi statüden emekli olacağınız önemli (ssk, bağkur,e.s.)
öncelikle cvp verdiğiniz için size çok tşkr ederim saygı vede sevgilerimi yolluyorum ..
yaşım 13.10.1967 bağkur başlangıçım 25.11.1985 .10 yıl kadar bağkur başlangıcım var vede borcum yok bağkurumu toplamda on yıl bağkurluyum daha sonra ssk lı olarakta 1700 iş günum var hizmet birleştirmesi talebinde bulundum . vede hizmetlerim birleşme netiçesinde (5080 ) günüm var .
ssk ya malulen emekli olmak istediğimi ilettim .beni hastaneye sefk ettiler . sedef hastalığımdan dolayı yapılan muaynede yüzde 35 yazdı doktor aslında dağada çok almam gerekiyordu. neyse yuzde 35 sedeften birde yuksek tansiyon hastasıyım o doktorda mayne etti vede 10 verdi raporda gördum .ayrıca asabiye doktorunada çıktım asabi olduğumu bu sedef hastalığından dolayı çok gergin vede sitresli oldumu izah ettim oda yaralarımı gördu ama kaç verdiğini yazmadı kurul yazar dedi .artı dizlerimde sorun var eklemlerim çalışmıyor izikçide uzun uzun yazdı muayne neticesinde ama oran kaç yazmadı oda kurul yazar dedi yane sadece raporda iki doktor yazdı yuzde kaç oldunu geri kalan doktorlar kurul karar verir dediler biz gerekeni yazdık dediler .. şimdi merak ettiğim yarın 24 de hastane kurulu gelmemi söyledi .
merak ettiğim sizden 35 sedeften 10 yuksek tansiyondan vede diğer muayne eden doktorlardan yuzde 60 olursa emekli olabilirmiyim malulen .?
aslında yaş maduruyum 2010 senesinde emekli olmam gerekiyordu yaş maduru oldum .şu anda normalde 2 buçuk yılım var .. sizden riçam bu yazdıklarıma açil cvp vermeniz birde yaşlılık yada malulen yada özurlu maaşı arasında maaş farkı varmı .?
vereceğiniz cvp için şimdiden çok tşkr ederim saglılarımı iletiyorum size vede sayfanızdaki butun emeyi gecen arkadaşlarınıza sevgi saygılarımla .
bağkur vede ssk dönemimde yane başlangıcımda hasta değildim .
yaşım 13.10.1967 bağkur başlangıçım 25.11.1985 .10 yıl kadar bağkur başlangıcım var vede borcum yok bağkurumu toplamda on yıl bağkurluyum daha sonra ssk lı olarakta 1700 iş günum var hizmet birleştirmesi talebinde bulundum . vede hizmetlerim birleşme netiçesinde (5080 ) günüm var .
ssk ya malulen emekli olmak için talepte bulundum hastaneye sefk ettiler .
1.sedef hastalığımdan yüzde 35
2. yüksek tansiyondan yüzde 10
diğer eklem tutulması vede asabiye göz şikayetlerimi söyledim
fakat o oranları ssk kurulu belirliyecek dediler
sizden riçam bu tabloya göre emekli olabilirmiyim..?
yada bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim ...?
hastane heyetine bugun girdim evrakları bana vermediler biz ssk yolluyacaz dediler.
D.13:10:1967
Bağkur B. 23:11:1985
10 YIL Bağkur var .
Terk Tarihi 13.04.1992
13:04:1992 Den sonra 1701 Gün ssk var.
Hizmet birleştirmesi yapıldı.
Toplam (5080) Gün
Malulen emeklilik talebinde bulundum hastaneye sefk ssk dan .
sedef hastalığımdan 35+ yüksek tansiyondan 10.
diğer hastalıklarımı ssk sonucunu yazacak dediler
benim görduğum raporda sedef 35+10 yuksek tansiyon.
sonuçu takip ediyom bunlar yazıyor..?
bu sonuçlara bu rapora göre malulen emekli olabilirmiyim...?
yada nasıl bir yol izlemem gerek ..?
Varide no : ..... Varide tarihi : 07.11.2013
1 07.11.2013 sakarya sgim sigortalı tescil ve hizmet servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi
2 07.11.2013 sakarya sgim sigortalı tescil ve hizmet servisi-2 zimmetten çıkarıldı
3 12.11.2013 sakarya sgim destek hizmetleri-2 (giden evrak) servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
4 12.11.2013 sakarya sgim destek hizmetleri-2 (giden evrak) servisine zimmetten çıkarıldı
5 13.11.2013 kocaeli sgim gelen giden evrak servisine taahhütsüz gön. üzere işlendi
6 13.11.2013 kocaeli sgim gelen giden evrak servisine zimmetten çıkarıldı
kısmet hanım bana bir konuda yardımcı olabilir misiniz?
benim % 45 oranında 2001 yılında aldığım bir raporum var . vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. raporumu göndersem yüzde kaç alabilirim?
teşhisler şöyle;
1-solda turuncun brachidis (3 trunks) braohial plexopaty.
2-sol üst extremitede 2/5 kuvvet zaafı monoparezi.
3-sol üst extremitede atrofi+kısalık
Emg sonucu raporda aynen şöyle yazıyor: sol brachial plexsusda her 3 turuncunda parsiyel exonal tej.
skıymet hanım yardımcı olursanız duacınız olurum.ilginiz için teşekkür ederim....
Valla bu tıbbi terimleri çözmek için doktor olmaktan başka çare yok..
2001 yılında aldığınız rapor ile vergi indirimine başvuracak olursanız büyük ihtimal sizden yeni rapor istenecektir.. Hadi elinizdeki raporu kabul ettiler diyelim rapor oranınız düşer ya da durumunuzun yeniden değerlendirilmesi için hastaneye sevk ederler, yani yine yeni rapor kapısı açılır size malesef. Bugüne kadar paylaşılan bilgilerden öğrendiklerimize göre eski tarihli raporuyla iş gören çook çok az insan var, hatta hafızamda sanki öyle bir örnek yokmuş gibi de kalmış yani.. Belki çoğunluk yeni rapor dayatmasına maruz kaldığı için böyle hatırlıyorumdur..