Merhaba ben yaklaşık 14 yıldır sedef ve 12 yıldır da sedefe bağlı iltihaplı romatizma hastasıyım.Romatizma ise beş yıldır diz eklemlerimde eğriliğe dolaysıyla da eklem hareketinde değişikliği kısıtlılığa neden oldu ve şimdi tam yürüme ve koşma hareketini yapamıyorum ve bazende el ve omuz eklemlerimde tutulma yaşıyorum. aynı zamanda evini geçindirmeye çalışan ve bundan mutluluk duyan bir aile reisi olarak bu sedef ve romatizma hayatımın her anını zehir ediyor bana ve değişik dönemlerde psikolojik olarak bozulmalar saldırganlaşmalar,içine kapanmalar yaşıyorum.Kaldı ki iş yerimde zaman zaman fiziki çalışmalar olupta katılmadığımda hakaret derecesinde mobbing denilen psikolojik baskıya maruz kalıyorum.
Cevap verecek arkadaşlardan ve uzmanlardan ricam şudur
1-Bu rahatsızlıklarla ilgili rapor almak için nasıl bir yol izlemeliyim(sedef tedavisi gördüğüm cerrahpaşa hastanesi rapor vermeye yetkiliymiş galiba)
2-Vergi indiriminden bahsediyorlar,rahatsızlıkların toplamı ve bir hastalığın kusuru toplam yüzde kaça tekabül eder ve karşılık olarak en düşük vergi indirimine denk gelir?
3-vergi indirimi için vergi dairelerine mi başvuruyoruz ve onlar en yakın hastaneye mi yolluyorlar bu süreç nasıl işliyor ?
Çok teşekkür ederim
Cevap verecek arkadaşlardan ve uzmanlardan ricam şudur
1-Bu rahatsızlıklarla ilgili rapor almak için nasıl bir yol izlemeliyim(sedef tedavisi gördüğüm cerrahpaşa hastanesi rapor vermeye yetkiliymiş galiba)
2-Vergi indiriminden bahsediyorlar,rahatsızlıkların toplamı ve bir hastalığın kusuru toplam yüzde kaça tekabül eder ve karşılık olarak en düşük vergi indirimine denk gelir?
3-vergi indirimi için vergi dairelerine mi başvuruyoruz ve onlar en yakın hastaneye mi yolluyorlar bu süreç nasıl işliyor ?
Çok teşekkür ederim