Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehir değişikliği olduğunda bakım aylığı devam eder mi?

Konular
20
Reaksiyonlar
10
Merhaba, şuan evde bakım aylığı almaktayız. İş değişikliği nedeni ile şehir değişikliği yapıldığında, ilk başvurudaki işlemler tekrar eder mi yoksa dosyanın gönderilmesi yeterli olur mu? Ebm kesintiye uğrar mı?

Down Kızlı Baba
değişiklik etmeden önce baglı bulundugnuz kurma gedıp başvuru edıp dosyalarınızı alın ve taşındıgınız yeni şehirdeki kuruma teslım edınız böyle edersenız ebm kaldıgı yerden devam eder kesılmez durdurulur.eve yenıden heyet gelır ve şartlarınız uymaya devam edıosa ebm devam eder maaş kaybı zaman kaybına ugramazsınız ama yenı gelen heyet olumsuz cevap verırse ebm kesılır.dosyayı bıan önce göndermeye teslım etmeye bakın.
eger yeni taşındıgnız şehır şu an ebmyı baglattgınız kurm sınırları içindeyse işiniz dahada kolay olur.
taşındıgnızde zaten taşınmayı kuruma bildirmek zorundasınız.hanedekı tüm değişimleri bildirmek görevınız bu hanedekı kişi sayısındakı olur adres değişimi olur gelir değişimi vs vs olur farketmez
dosyaların gönderılmesı yeterlı elden yaparsanz bu işleri zaman kaybı olmaz bunla birlikte eve mutlaka yenıden heyet gelır dier işlemlerle ugrasmanzıa gerek olmasa bile

Dosyamız önceki şehirden yeni şehirdeki sosyal hizmetlere ulaşmış ve bugün eve gelmişler, beni aramışlar ancak telefon yanımda olmadığı için sonradan görüp dönüş yaptım. "Evde bakım için geldik ancak evde yoksunuz (çocuk ve bakıcı yani annesi evde) galiba" dedi beyefendi(!). "Hayır, evdeler" dedim. "Bulamadık sonra tekrar geliriz" dedi, o arada "sonra derken ne zaman" gelirsiniz diye boş bulunup sordum. "Saat mi verelim" diye çıkıştı beyefendi(!).

Herhangi olumsuz bir durum teşkil eder mi? Tekrar gelirler mi, gelmeleri uzun sürer mi? Geldiklerinde tavırları olumsuz olur mu? Önceki şehirde dosyamız kapanalı 1 ay oldu.

Down Kızlı Baba
elbette gelırler.ama size ya bugn için biraz ters biri denk gelmiş vatandaşa böle demeye hakları yok bana gelenler bal kaymaktı herkese öylelerı gelsın isterim yardımcı olmak için çok ugrastılar.gelme süresi artık azcık memurun insafına kalık virüs bahanesı de var nasılsa.siz 10 güne kadar gelen olmazsa kuruma tekrar gidin.eve heyet gelecek dıe engellının ve bakıcının hiçmi ihtiyacı olup dışarı çıkmayacak.gelırde ve hanedekı kişilerde hastanın hastalıgında bi düzelme yoksa heç bişi olmaz.terslıkte devam ederlerse şikayet edınız.

-mka

Dün 3 kişi gelmişler, görevli memur bey yine atar yapmış bazı sorulara verilen cevaplara. Maaş dışında başka geliriniz var mı gibi sorular sormuşlar ama engelli ile ilgili birşey sormamışlar zaten hep topu 5 dk durup gitmişler. Şimdi yeniden gelir tespiti için belge işlemleri mi yapacağız, yeniden sözleşme falan mı imzalanacak? Süreç nasıl devam edecek?

Down Kızlı Baba

her heyetteki aynı olmuodu.bize gelenler şeker şerbetti.saglıkla ılgılı sorular sordular kıbarca aynı kıbarlıkta cevap verdık.maaş baglandı.engelle ilgili soru soruolar genelde bunla bırlıkte gelirle ilgilide soruolar sadece enngelle sınırlı deıl soruları.acaba nıye atar yapmışlar.çok durmamaları normal soru sorup cevap alıp gıderler bazen evıde gezmek isterler.siz bir 15 gün ya da 1 hafta sonu kuruma gıderek ya da tel açarak durumunuzu sorun cevaba göre yenıden işlem edersınız.

-mka

Cevabınız için teşekkürler, onay verilmesi halinde doğrudan başlatılacak mı maaş yoksa tekrar gelir testi için evrak mı düzenleyeceğiz? Bir de onaylanırsa sonraki ödeme gününde toplu olarak ödeme alacağız değil mi? Bunun için bir başvuru yapmamıza gerek olmayacak sanırım?

Down Kızlı Baba
onay verılırse zaten aalıyodunuz adres değişikliğinden durdulugu için maaşınız devam eder ama ebm de birikmiş para almadıye bişi yok .bunla beraber sizin durum farklı.ilk başvuru değil.belkı size alamdıgnızo maaşları alabilirsiniz ama belkı.

Merhaba nasılsınız Haziran 22 de taşındım şehir değiştirdim bildiride bulundum 29 temmuzda ebm ödemesi verdiler eylül ayında e devlette kayıt bulunmadı yazıyor nasıl neden kesildi mi nasıl öğrenilebilir gelirde değişiklik yok fkat kredi krtı borcum bir hayli artmakta kirayı ödüyorum o kadar zor geçim bilgi verirmisiniz

-mka

Daha önceki şehirde bulunan kurum, geçen zamandaki bakım ücretini toplu olarak alırsınız demişti.

Down Kızlı Baba
her yerdekı memurlar aynı uygulamıo farklı yorumlayabilio.hata maaşı bile kesiyo.İNŞALLAH deddiğiniz gibi olur.
Slowinsan
29 temmuzda kesın ödeme verıldı ıse baglandı ıse ebm.bildiğiniz gibi ebmde önce iş sonra ücret ödenıo.ağustosta yapılan bakımı eylülde almanız gerekıodu.kuruma tel açın ya da gidip sorun almam gerekırken eylülde niçin ödeme almadım deyin

@Down Kızlı Baba
şehir değişikliği olduğunda evde bakım aylığı kesilir.
sen şehir değişikliğini bildirmişsin. aylık aldığın il müdürlüğü de aylığı kesmiş. sonra da taşındığın şehirdeki il müdürlüğüne başvurmuşsun. dosyan da taşındığın şehre gelmiş. başvurun alınmış.
evde bakım işlemlerin aynı dosya üzerinden yürütülecek. ilk başvuru gibi olmayacak yani. ancak bakım hizmetleri değerlendirme heyeti lüzum duydugu takdirde ek belge vs isteyebilir.
eve heyet gelmiş zaten. heyet gelirini hanedeki kişileri bakım hizmetini takip edip bakım raporu hazırlayacak. heyet olumlu kanaat belirtirse il müdürlüğü de aylığını onaylayacaktır.
alamadığın aylıkları alabilmen heyetin görüşlerine baglı. heyet taşındığınız süreden heyetin denetim yaptıgı tarihe kadar olan sürede bakım hizmetlerinin aksatılmadan devam ettiğine dair bir görüş bildirirse ve aylığın baglanmasını etkileyecek bir durum da yoksa, heyetin görüşüne binaen toplu ödeme yapılabilir. ama heyet bu konuda görüş belirtmezse, aylığınız il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin ardından ödenir. toplu para almazsınız.
il müdürlüğü aylık baglamada da toplu ödemede de bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin görüşlerine göre işlem yapar. mevzuat böyle.
o yüzden il müdürlüğüne, taşındığınız tarihten itibaren bakım hizmetini aksatmadığını, aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmadıgını, bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin bu konuda değerlendirme yapması ve akabinde alamadığınız aylıkların tarafınıza ödenmesi gerektiği hususunda bir dilekçe yazsın bakıcınız.

@Slowinsan
haziran 22'de taşınmış başa şehre gitmişsin. bildirim de yapmışsın. aylığın kesildi. 29 temmuzda ödenen para haziran ayındaki 22 hazirana kadar olan bakım hizmetinin parası.
şu an hangi şehire taşındın bilmiyorum. yeni adresinin bağlı olduğu il müdürlüğüne başvurmuş olman gerek. daha önce oturdugun il müdürlüğündeki dosya yeni adresinin olduğu il müdürlüğüne gönderilecek.
il müdürlüğüne dosyan gelmişse ve başvuru yapmışsan, heyetin gelmesini bekle.
öncelikle bu adımları atıp atmadığını söyle:
1. yeni adresinin baglı olduğu il müdürlüğüne başvuru yaptın mı?
2. dosyan önceki şehirden gelmiş mi?
bunları yaptıysan eve heyet geldi mi?

hangi aşamadasın yazman gerek.

Kalem

Melek hanım, ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler. Bakım hizmetinin aksatılmadan yapıldığına dair dilekçeyi sonuç belli olduktan sonra mı verelim yoksa sonucu beklemeden mi verelim?

Down Kızlı Baba
bence sonucu bekelyın bellımı olur heyet olumlu olur verır ve dilekçenıze gerek kalmadan aradakı maaşlarda ödenır

Kalem
Melek hanım size ne kadar teşekkür etsem az fakat önceden edirnede yasıyordum ankaraya tasındım edirnedeki dosya ankara gönderildi ankarada hiç başvurmadım direk heyet geldi aylar sonra şimdi ankaradaki sosyal hizmetler kağıtta taşındığıma dair belge imzalattı gönderdi buradaki şehire yani buradabaivurmam şart mı ki önce tasındığımda edirneden ankaraya dosyam gitmişti aslında yarın arayarak bilgi alacağım inşallah toplu alabilirim

Kalem hanım 13 haziranda paramı aldım 22 haziranda tasımdım e devlette 29 temmuz 1168 tl aldım tasubdığım için belirttim aradım daha onaylanmamış ebm sadece alıyorum.şimdibağlansa toplam alınıyor mu ve ne kadar alırım

Merhaba, bugün kurumdan aradılar. Başvurumuzun onaylandığını, hesap açtırıp kuruma gelmemizi söylediler. Geçmiş ödemeler konusunu yarın gittiğimizde görüşeceğiz.

Heyet cok geç geliyor o kadar zor ki hayat bu maaş olmadan sadece 2500 tl ile geçim olmuyor

Ev ihtiyacı bitmiyo üstelik tek basına mücadele eden biri olarak zor akülü sandalye aküsü kaç para haberleri varmı yok böbrrekler rahatsızlanıyor hastaneye taksiyle gidiliyo araba yok çünkü gece yarısında rahatsızlanmamak için evde ağrı çekiyo oğlum olmuyo kimsenin haberi yok

Toplu alabildiniz mi maaşı bari birde kaç ayda bağlandı

Slowinsan
Bizim çok uzun sürmedi, 6 Ağustosta bildirmiştik bugün sonuçlandı. Henüz yeni maaşı almadık, toplu ödemeyi yarın konuşacağız.

Down Kızlı Baba
gözünüz aydın hayırlı olsun .zaten işlemelri vaktınde yaptıgınız için maaşınzıın durmaması gerekıodu neyse kesılenlerı verecekelrmıs bu güzel haber

Merhaba Kalem hanım ve diğer güzel insanlar bilgi verebilirmisiniz 13 haziran da maaş aldım 22 haziran da tasınmak zorundaydım kira kontratı bittiği için şehir değişikliği yaptım bulunduğum evde de ikametgahını aldırmadıkları için hemen ikametgah bildirip belgeleri götürüp sosyal hizmetlere bildirdim tasındığımı sadece evde bakım almaktayım sonra bayram dolayısıyla 29 temmuzda ödeme yaptılar herkese 1.168 tl aldım evde bakım ondan sonra kesildi o günden beri almadım benden belgeler istediler tekrar eve heyet gelicekmiş bundan önce 2 şehir değiştirdim mecburi olarak ordada kesildi ama toplu aldım şimdi bağlanırsa ne kadar alırım ve işlemler bu kadar uzun sürmezdi çok sıkıştım bana bilgi verirmisiniz

Üst Alt