Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehiriçi ücretsiz ulaşım ve engelli memurun yol parası hakkı!?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar istanbulda kamu kurumunda engelli bir memurum. Servisin olmadığı kurumda akbil veriliyor bilginiz vardır.Engelli kişiler için engelli kartı ile ulaşımlar ücretsiz zaten. Şimdi verilen akbili engelli memur alabiliyormu.? alıyorsa (alan arkadaşlar var) Neye dayanarak alıyor. bununla ilgili bir yazı varmı.? Bende alayım diye soruyorum.?

Forumu araştırın bu konu hakkında 3-5 başlık açılmıştı beyfendi OKUYUNUZ. evet alabiliyorsunuz memursunuz diye hiç bir haktan mahrum kalmıyorsunuz

umetinn

selamlar cevap verdıgınız ıcın oncelıkle teşekur ederım. ancak forumda karşılaşmadım.. buna dayanarak olarak bır yazı varsa alabilirim. bulamadım.

besalti20
Servis olmayan yerlerde çalışana akbil ya da bedeli verilmesi işveren ile varılan bir sözleşme gereğidir.
Sizin engelli olarak ayrıca şehiriçi ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor olmanız asla bu hakkınızdan mahrum edilmeniz için gerekçe değildir.
Bunun için hiç bir yazıya, belgeye ihtiyacınız yoktur.
Zamanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bize aynısını yaptı.
Sendika avukatlarına vekalet vererek dava açtık ve kazandık.
Hatta verilmeyen dönemler için geriye dönük ödeme de aldık.
Bunun üzerinden rahat 15 yıldan fazla geçmiştir. Ben artık emekliyim ve İzmir'deyim.
Yoksa sendikadan o kararı araştırır size yardımcı olurdum.

@Ufukalp

ben baya zamandır almıyorum. 2 yıl oldu. Bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım. Nasıl ulaşabilirim o yazıya sendikanın kazandığı o yazıyı nasıl bulabilirim.?

kşme soruyorsam bilmiyorum diyor. bu konuda bana yardımcı olursan cok sevınırım. öyle bir karar veya yazı elimde olsa,dayanarak olarak geri toplu alabilirim inş.

besalti20
Nasıl yardımcı olabilirim ki ?
Bu bahsettiğim davanın üzerinden yukarıda da dediğim gibi 15 yıldan fazla, belki 20 yıl oldu.
Ben ise artık emekliyim ve İstanbul'dan 11 yıl önce ayrıldım, İzmir'de yaşıyorum.
Ben gider sorar araştırırım derseniz sendika Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası idi.

Ben adalet bakanlığında memurum bizim kurumda yasak. 3-4 sene önce İett'den yazı gelmişti üzretsiz istanbul kartı olmasına rağmen yol parası alanlar tespit edildi artık verilmiyor. Alanlar da zaten başkasına satıyordu, bence de verilmemesi gerek alanlar gözden kaçmıştır ya da kurumdan kuruma değişiyordur.

Hukuki yollara başvurmadan önce;
ister İşyerinizin Genel Evrak Bölümüne dilekçe vererek, İster Noterden ihtarname göndererek, size yol ücretinin ödenmemesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, bireylerin kişisel menfaat ve kazanımlarının çalışılan Kurumu ilgilendirmediğini ve bundan çıkar sağlamaya hakkı olmadığını bildirin. Geriye dönük tüm yol ücreti alacaklarınızın 30 gün içerisinde banka hesabınıza yatırılmasını isteyin.

Netbey
Tamamda senden önce yorum yapan arkadaş dediği gibi. Aykırı değil mi.

Ufukalp
Teşekkür ediyorum ancak etik değil gibi geliyor bana. Benzer bir yazı olsaydı keşke

besalti20
Konu yargıya gitti, mahkeme bizi haklı buldu ve davayı kazandık, geriye dönük tüm haklarımız ödendi diyorum.
Davayı Belediye-İş Sendikası olarak açtığımızı açıkça belirtiyorum.
Siz hâlâ yok aykırı değil mi, yok etik değil gibi şeyler söylüyorsunuz.
Arkadaşım kendi hakkınıza kendiniz inanmazken başkası size neden çabasız, emeksiz ikram etsin ?
Ben daha bir şey demiyorum.

Ufukalp

[FONT=sans-serif]saygı duyuyorum abim. Haklısın.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bununla ilgili dava açma avukat vs.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ama onunla ilgili bir yazı olsa,bunları hıcbırıne gerek kalmaz.[/FONT]

Üst Alt