Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası otobüslerde indirim uygulanmadı!?

serap1986

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
oturanboğa bir sorum olacak 1hafta önce ankaradan istanbula yolculuk yaptım her zaman bilet alırken indirim yapılıyordu raporumla bu sefer bu yasanın kalktığı artık böyle bir uygulama olmadığı söylendi ve bileti normal fiyatından kestiler bu uygulama kalktımı acaba tşkrlr şimdiden

hayır yasa kalkmadı tüm şehirlerarası otobüs firmaları %40 ve üzeri raporu olanlara %30indirim uygulamak zorundadır

ben istanbuldan samsuna giderken biletler 50 milyondu ben engelli oldugum için 35 de diler bana

tşkrlr yardım için bende metro turizm maduru oldum yani :D

sağlık raporunuzu göstermeniz yeterlidir indirimden faydalanmanız için. yalnız her firma kafasına göre indirimde bulunuyor bunu belirtmek isterim. genelde % 15 uyguluyorlar

Arkadaşlar ben bilet alırkende yaşadım o sorunları,kimi firma indirim yok diyor,kimisi kişi sayısı kotası var diyor,bu konuda Nilüfer turizim en iyileri içlerinde.Kaç kere seyahat ettik eşimle çoğunda kimliklere bile bakmadılar bilet keserken.Ve benim özürlü kimlik kartım bile yok,sadece belediyeden aldığım beyaz kart var. Onu göstermem bile yeterli oluyor.Ankaradan istanbula bilet alırken bile istanbul büyükşehir belediyesinin verdiği beyaz kartla alıyorum.

ordaki adamların işine gelirse indirim yapıyolar işlerine gelmesse hiç bir indirim yapmadan kesiyolar biletleri..

Arkadaşlar siz hangi turizm acentelerini kullanıyorsunuz ne zaman memlekete gitsem her soruşumda böyle bir indirimimiz yoktur diyolar

Nilüfer ,mersin seyahat,varan bu 3 u bana hıc yok demedi

Teşekkürler arkadaşım ben genelde kamil koç ulusoy pamukkale ve metro kullanırım ama hiçbiri kabul etmedi

----------

Tabi birada şans işi kazıkcı insanın eline düştüysen yandın valla:)

Bildiğim kadarı ıle ozurlu kımlık numarasını ulastırma bakanlıgına vermelerı gerekıyor para alabılmelerı ıcın ozurlu kımlıgı sart olması gerekıyor bıletınızı alırken ozurlu kımlık fotokopınızı verın ındırım yapmak zorunda kalacaklardır

kanımca şöyle bir şey oluyor arkadaşlar... bakanlar kurulu böyle bir kanunu onayladıktan sonra tüm firmalara ulaşmasını sağlıyor... fakat adam gibi çalışmayan, paragöz firmaların yöneticileri bu kanunu okuduktan sonra "başlarım böyle uygulamaya" deyip ilgili birimlerini bilgilendirmeden sümenaltı yapıyorlar... engelliler cahildir, beni şikayet edemez mantığıyla hareket ediyorlar...

vee işte bu aşamadan sonra bazıları kanunu sorunsuz uygularken, bazı firmaların ilgili birimleri böyle bir şeyden haberimiz yok diyerek indirim uygulamıyor.. bu yüzden bu konuda hep yazıyorum, eğer burası hukuk devletiyse her kanun ya da yönetmelik harfiyen uygulanacak.. örneğin bizler normal bir vatandaş olarak hangimiz Türk Ceza Kanununu okuduk, ama nelerin suç teşkil edeceğini az çok biliyoruz.. kanundan bihaber olunması suçun işlenmediğini göstermez..

indirim uygulamayan firmayla hiçbir şekilde tartışmaya girmeden, size indirim uygulamayan personelin adını alın.. size neden ismini istediğini sorduğunda, "11 Haziran 2009 tarihli 27255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ni uygulamadığınız için, hukuki işlem başlatacağım" deyin.. bakın o zaman kuzu gibi oluyorlar mı olmuyorlar mı... :)

arkadaşlar diyelim istanbul 40 tl diyorlar.ben engelliyim dediğiniz zaman ozaman normal bilet 55 tl dir diyor ve 55 tl üzerinde %30 indirim uyguluyorlar.indirim dediğiniz şeyde böyledir.göz boyamadır

haydar dilla;

yahu arkadaşım, dingonun ahırı mı burası... her firmanın bir bilet fiyat listesi vardır... bu gibi durumda listeyi isteyi isteyeceksiniz... çok mu zor bunu yapmak........

hatta %15, % 20 gibi indirim yapanlara yönetmeliği hatırlatıp %30 uygulamanız gerekiyor diyeceksiniz.. bu indirim onun yaptığı lütuf değil ki, bakanlar kurulu tarafından onaylanıp resmi gazetede yayınlanmış bir yönetmelik... yani senin HAKKIN.....!!!

ben kimliğimi gösterdiğim halde indirim yapılmamaktadır diyorlar.

Neriman27;
bkz 14 numaralı postta kırmızı bold yazılar... :)

Geçen hafta istanbula gittim geldim ve her gidiş gelişimde de kimliğimi göstemem yeterli oldu benden sadece fotokopisini istediler ve engelli kartıma bakmaları yeterli oldu ve ben %30'luk indirimi hatırlatmama gerek kalmadan kendileri gereğini yaptılar:)
Telefonla yer ayırtırken istediğim koltuğu ve engelli olduğumu belirtmem yeterli oluyor ve kullanmam gereken haklarımı kendileri birbir açıklıyorlar sağolsunlar:)
Firma farkı da olabilir bilemiyorum

Anti Oksidan abi son gelişmeler neler engelli kimlik kartı ile indirimler konusunda ? 8 yıl sonra düzelme varmı yoksa durum daha kötümü yoksa aynı mı ?

Üst Alt