Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehit yakını ve çocuk esirgeme kurumu çıkışlı lise mezununun memurluk durumu!?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
166
arkadaşlar ortaokul mezunu şehit yakını ve çocuk esirgeme kurumu hizmetli olanlar liseyi bitirdiginde memurluk için görevde yükselmeye girmeye mi tabii yoksa bunlar için bi ayrıcalık oldumu direk memurluga geçiyormu bilgisi olan cevap verirse sevinirim malum biz engelliler lise mezunu görevde yükselmeye girmek zorunda memur olmak için :confused::confused::confused::confused:

Şehit yakını ve gaziler liseyi bitirince memur olarak atanabilir. Korumaya muhtaç çocuklar görevde yükselme sınavına tabi tutulur. Bu söylediklerim MEB için yalnız.

Mebte kurumumuzda şehit yakını hizmetli kadrosundayken liseyi bitirince direkt memurluğa geçiş yaptı

neslihankocaman Bulut25 yanlış bilgilendirmeyin masa başı memurluk işi yaptırılsa dahi GYS de başarılı olmadan kadrosu hizmetli olarak devam ediyor

Arkadaşım kurumumuzda bire bir oldu.Ben engelli kadrsosundan hizmetli olarak atandım. O kişi de şehit yakını kadrosundan hizmetli olarak çalışıyordu. O liseyi açıktan bitirdi. İkimizde 2018 yılında yapılan GYS girdik. O böyle hakkı olmasına rağmen kendini demenek adına girmek istedi. Ben 86, o 31 aldı. Ben mülakat sonrasında 2019 da memurluğa geçtim. O arkadaş başarısız olmasına rağmen bu hakkını kullanarak benden önce memurluğa geçti. Bu bizzat kurumumda yaşadığım olay ki diğer okullarda da böyle geçen tanıdıklar var.

''Bu çerçevede kamu idarelerince öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir.”

Meb için soruyorum arkadaşlar

Liseyi bitirince nasil oluyor memur olmak için lise mezunu olmak gerekiyor yönetmenlikte yaziyor görevde yükselmenin şartinda memur olmak için

Eğer 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında atanmışşansız ve hizmetli kadrosunda görev yapıyorsanız, asaletinizin tasdik edilmiş olması koşuluyla lise öğrenimini tamamlamanız halinde müracaat ederseniz memur kadrosuna atamanız yapılır. Eğer ki lise mezunu değilseniz Genelge doğrultusunda büro hizmetlerinde çalışırsınız.

(Gölge)
Şehit veya gazi yakınıysanız liseyi bitirmeniz yeterli, görevde yükselmeye girmenize gerek yok. Ama çocuk esirgeme çıkışlı veya engelli iseniz görevde yükselme sınavında başarılı olmak zorundasınız.

Çocuk esirgeme çikişli meslek lise çikişlisina teknisyenlik getirildi sinava girmeden bilgisi olan

Üst Alt