Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehre dönüş yaptığımdan beri ruh halim daha da kötüye gitmeye başladı

Hanlı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
Öncelikle Merhaba
Uzun süredir köydeydim.Şehre dönüş yaptığımdan beri ruh halim daha da kötüye gitmeye başladı.İzlenilme takip edilme düşünceleri zihnimde arttı.
Herşeyi olumsuz düşünmeye başladım.
Doktorumun dediği gibi beynimin oyunları ama çok rahatsız oluyorum.Acaba atak mı geçiriyorum ?
Hiçbir şey yapasım yok.Çok uyuşuk hissediyorum.Kendimi zorlayarak başladığım işleri devam ettiremiyorum.
Çevredeki seslerden rahatsız oluyorum.İnsanlarla konuşmaktan bile korkuyorum.
İlaçlarımı bırakmak istesem de yapamıyorum kendime ya da çevreme zarar veririm diye
Dertleşmek istedim çünkü çaresiz hissediyorum.

Kendine veya insanlara zarar vermekten korkman demek onlara ve kendine değer verdiğini , onları ve kendini sevdiğini gösterir. Bir roman okumuştum psikiyatristin sıradışı yöntemleri vardı. Mesela hastasını dağ başına götürüyor tüm parasını ve kimliğimi alıyor şehre kendi imkanları ile dönmesini istiyordu.
Başka bir olayda doktorun tavsiyesi kapıyı kitleyip akşama kadar dışarıda kalmasını zorlama şeklindeydi.
Takip edilme konusu ise ilaç ayarlaması için doktoruna başvurabilirsin.

@Talebesrek, Pisikoz türü rahatsızlıklar ortam ve günlük rutinlerin değişmesinden olumsuz etkileniyor.
Bir süre daha değişen ortama uyum sağlamaya çalış olmazsa doktorun düzenleme yapması gerekebilir.

Köy hayatı nede olsa sakin olur..hareketli ve kalabalık bir ortama girdiğiniz için "sosyal kaygı"yaşıyorsunuz..belli bir süre sonra stabilize olursunuz.

Tanı şizofreni sanırım..doktorunla konuşup ilaçlarını yeniden düzenlemek gerekir..

@Hanlı,

Üst Alt