Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sekel sağ hemiparezi hastasıyım, sendeleyerek yürüyorum. Ehliyet alabilir miyim?

ksk2000

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben bu forumda yeniyim
konuyu acma sebebim şu
ben sekel sag hemiparezi hastasıyım
sag ayagımda sendeleyerek yurume sorunum var

ben ehliyet almak istersem nerelere basvurmam gerekir herhangi bir surucu firmasına gidip durumumu acıklayıp kurslara katılıp ehliyet alabilirmiyim

ehliyet alırsam nasıl bir arac almalıyım
hangi işlemlerden gecmeli alacagım araç

otomobil degılde normal motor sansım varmıdır motora belli duzenlemeleri yaptırabilirmiyim

şimdiden tesekkur ederim

İki ayağınızı ya da iki elinizi hareket kısıtlılığı olmadan kullanabiliyorsanız; yani sadece sağ bacağınızda hareket kısıtlılığı varsa, evet, vergi (ÖTV ve MTV) istisnalı araç satın alabilirsiniz.
Bunun için şu ibarelerden birine sahip -iki nüsha halinde- rapor almalısınız:
1- "Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
2- "Sağ bacağını kullanmaya gerek bırakmayacak şekilde sola gaz pedalı eklenmiş otomatik vitese sahip özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

1.'de gaz-freni elle kumanda edeceksiniz. 2.'sinde sola da gaz pedalı eklenmiş otomatik vitesli olacak. Tercih sizin...

Bir nüshayla sürücü kursuna yazılıp H sınıfı sürücü belgesi alacaksınız
İkinci nüsha ile de özel donanımlı otomobil.

Eğer rapora "motor" ibaresini işletirseniz, o zaman motor için de aynı şekilde özel donanımlı vergi istisnalı alım mümkün olur: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-motorsiklet-ehliyeti-almak-artik-mumkun.html

teskkur ederim

sag elim ve sag bacagım buna gorearac alabiliyorum yani ölemi

Üst Alt