Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, astım, venöz yetmezlik için hangi oranda rapor verilir?

yigitozkan_26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm arkadaşlar eşimin 2018 yılında engellilik oranı düşürüldü nedenini bilmiyoruz hastaneye çagırdılar sonuç olarak düşürüldü hastalıklar şeker orta derece /20 astım /20 venöz yetmezliği/20 toplam yüzde 60 astım ve venöz yetmezliğini düşürdüler ve mahkemeye verdik süreç devam ediyor
ayrıyetten birkaç gün önce sivil polisler eve gelip tekrardan muayene olman gerekiyor sonuç olumlu çıkarsa maaşın bağlanıcak dediler tekrar heyete girecek yani

sonuç olarak şeker 174 çıktı solunum testi fvc1/fvc /71.7 çıktı fvc 2.77 venöz yetmezliği ise sol vsm çapı valsavra sonrası 5.8 mm doppilerde reflü izlenmedi sağ vsp çapı 1.8 mm sağda 2.her iki vsp çapı solda 1.8 mm sağda 2.6 mm ölçüldü her iki alt ekstremitede cilt düzeyinde yaygın telenjektaziler mevcut

bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
@yigitozkan_26 Hepsinden 20 alınca Balthazard Formülü ile % 60 değil % 49 yapar. Düşürüldü demenizden kastınız bu mudur acaba? sakatlık oranı cetveli 'ne göre üç rahatsızlığın en hafif oranları verilmiş.

a) Diabetes mellitus

Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus 20
Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg'ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg'ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

Astım için;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite 40
2- İki ekstremite 70

Kkelebekk;

KKELEBEKK

Ben baldhazard formülüne göre söylemedim dediğiniz gibi baldhazard formülüne göre %49 yapar demek istediğim raporu sadece

a) Diabetes mellitus %20 verildi diğerlerine oran verilmedi dolayısıyla engelli değilsiniz dendi

Malullüğü ďüşürme

Merhaba arkadaşlar

bizim malullüğümüzü ďüşürmüşlerdi biz de ssk ya dava açtık ve adli tıp kurumu 3 ihtisas kurulundan raporumuz baldhazard oranına göre istediğimiz sonuç geldi %46
o karara ssk avukatı itiraz etti bir üst kurul olan adli tıp üst genel kuruluna göndermesini talep etti

sormak istediğim adli tıp 3.ihtisas kurulundan gelen sonucu adli tıp üst genel kurul değiştirirmi sonuç aynı mı gelir

tecrübe eden arkadaş var mı veya böyle birşeye sahitlik eden arkadaş varsa fikirlerini belirtirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt