Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastağında malulen emeklilik mümkün mü?

csimsek5889

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Babam 1965 doğumlu 2110 ssk primi mevcut.2010-2013 yılları arsaındada çiftçi bağkurundan faydalanmakta idi.Şeker hastalığı tipini bilmiyorum fakat inisülin kullanıyor ve böbrekleride zarar gördü şekerden dolayı.Emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyiz unkapanı ve fındıklıya gittik herhangi bir sonuca ulaşamadık.Son günlerde yayınlanan haber 1800 gün primi olan şeker hastaları emekli olıcak diye sgkda böle bir haber bizde yok diyor.Lütfen destekleriniz rica olunur.

biz unkapanı sgk ya gittik adamlar bizim haberimiz yok diyor.

Ben ilk işe girişimde normal işci statüsünde çalışıyordum, hastalığım sonradan çıktı. Ssk ya başvurdum ve %60 üzeri işgücü kaybım oluştuğu için malülen emekli oldum.. Babanızda bu şekilde emekli olabilir bence.
Sonradan oluşan hastalıklarda %60 üzeri işgücü kaybı gerekiyor emeklilik için..

anladım onunda sonradan çıktı 10 yıllık sigorası var 2110 ssk primi var ama hiç işgöremezlik raporu almadık işte onu alıp orana göre bakıcaz

c simsek iş göremez rapor alıp gitmeniz gerekmez o raporun sgk için önemi yok kuruma malülen emeklilik için başvurup hastaneye sevk alıp % 60 iş gücü kaybı oldugunu tespit ederler ise malülen emekli ederler isterseniz elinizde 90 raporunuz olsun fark etmez kurum sevkiyle malülen emeklilik için alınan rapor gecerli başka raporu kurum kabul etmez

peki biz gittik şeker hastasıyız malulen emeklilik için yeni torba düzenlemesi yayınlandı dedik şu 10 yıl 1800 gün prim olayını adamlar yok öle bişey demiler babama yada babam derdini anlatamadı.

kanun yeni oldugundan ordakiler pek ugraşmamış başlarından savmışlardır babanızın % 60 iş güçü kaybı oranında rapor ala bilecek ise sgkya başvurup hastaneye sevk almak için ısrarcı olsun

Cşimşek senin dediğin henüz yasalaşmadı. çalışma ve sosyal güvenlik bakanı bu yönde sadece çalışmamız var dedi söylenenleri iyi anlayın .

Yeni maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki durum maluliyeti gerektiriyor:

"5. Diabetes Mellitus Kronik hiperglisemi veya hipoglisemiye bağlı en az 3 sistemi etkileyen orta-ağır komplikasyonların bulunması (görme kaybı, nöropatiler, periferik damar hastalıkları, retinopatiler ve nefropatiler v.b.)"​

Üst Alt