Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastaları için verilen insülin pompasını SGK karşılıyor mu?

mami1995

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sizinle bi durumu paylaşmak istiyorum.

Babannem şeker hastası ve günde 2 defa insülin vuruyor.

Şekeri genellikle ilaçlara rağman 200 300 arası.

İğne vurmak zor olduğundan insülin pompası hakkında bilgi almak istiyorum.

Devlet karşılarmı ? Nasıl alınabilir vs .

Bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

hastaneye gidip şeker hastası oldugunu söylerse doktorlar ilaç raporu düzenler ve insilin ve diger ilaçlarıda varsa yazarlar.

Hastane ye gidiyor zaten biz insülin pompası almak istiyoruz. Onun için nereye başvurabiliriz. Kendisi su an insülin iğnesi vuruyor .

takibinizin yapıldığı hastanedeki doktorunuza insülin pompası kullanabilirmi hasta buna uygunmu diye bakılıyor uygun bulunursa doktor rapor düzenliyor ondan sonra seni pompanın müşteri temsilcileri ile görüştürüyorlar alabiliyorsun sgk bir miktarını karşılıyor sarf malzemelerininde bir miktarını karşılıyor sen firmaya peşin ödeme yapıyorsun sgk dan (ZB.) bankaya paranın ödemesi yatıyor alıyorsun firmanın adını yazabiliyormuyuz buraya bilmiyorum ama ben yazayım yanlışlık varsa admin ismini siler MEDTRONİC firması 0800 261 63 43 de telefon numarası yardımcı olabilmişsem ne mutlu

nerden çıkarıyorsunuz bu sözleri yok böyle insanları yanlış yönlendirmeyin , para verilmiyor S G K bunu kendisi karşılıyor insilün pompası , igne ucu , şeker ölçüm çubugu hepsi ücretsiz

Bence sen atma ilaçlar ve kalemleri ve ucu ücretsiz ama pompa
ve malzemelerinin bir kısmını karşılıyor sen nerden biliyorsun bizim başımızdaki şeyi sen mi biliyırsun senin işin yok galiba kimin ne yazdığına bak ondan sonra ne yazacağına karar ver adanalı :)

Ben 4000 tl yi boşa mı verdim yani pompaya

ya arkadaşlar yazı güzel okuyun arkadaş pompa dior bu alet pankreasa takılan bir cihazdır fiyatı en son 22 bin tlydi ama sgk geri ödeme yaparmı bilmiyorum.

diğer ilaçlar insülin ve diğer apartlar sgk tarafından karşılanıyor.

Süleyman songül makinenin ne olduğunu açıklamış doğrudur bende şunları eklemek istedim ben bu pompayı aldığımda 6 sene önce idi o zaman ne kadar çok kişi kullanırsa firmada o kadar indirim yapar demişlerdi benim aldığım zaman pahalı imiş olabilir pompa kalem pil set ve rezervuardan oluşmaktadır ayrıca farklı bir modelinde ek olarak bunlara kendisi ölçüm yapabilen varmış benimki bundan değil ben kendim ölçüyorum şekerimi ...
pompayı bir kere alıyorsun o tamam ondan sonra doktora 3 ayda bir set ve rezervuar reçetesi yazdırıyorsun 3 aylık bunu evraklarını sirkecide sgkya götürüyorsun paranı ziraat bankasına gönderiyorlar 403 tl lik faturaya 298 tl ödeme yapıyor sgk bilginize

pompa ilk kullanımda biraz zor gibi geliyor bende nerden bulaştım buna demiştim kullandıkça insan kendini dahi ezberliyor otomatikleşiyor çok pratik oluyor sıkıntısı yanında mutlaka bir çantada daima yedek bulundurman bu da uzak biryere giderken falan ama şuna değmezmi benim HGA1C 9 lardan 4.7 ye düşmüştü şirket doktoru yanlışlık vardır dedi bir sonrakinde 5.8 çıktı tabi artmasındaki sebeb kendinden kaynaklanıyor insanın ve birde çok sık şeker ölçmek gerekiyor mutlaka ne kadar ezberlesende ölçmek şart bunu asla unutmayın bende bikaçkez hipoglisemiye girdim şeker 0a 30a düştü birkere kapıdan döndüm :):)ama benim akışına bırakmamdan kaynaklı bunlar birde iş yoğunluğuyla alakalı iş iş derken yemeği ertelersen küt bayılırsın bunlara dikkat etmek lazım kollarımdaki şişliklerden eser kalmadı tabi bu kişiden kişiye değişir ben mecburum ve o yüzden alıştım bunu kaç kişiye anlatmak zorunda kaldığımı ben bile hatırlamıyorum 22 yıl oldu bu hastalığa yakalanalı ama gözden katarakt hariç birde çölyak hariç herşey yolunda çölyakda bunun yüzünden çıkmış dediler bana ....buna da şükür herşeyde hayır vardır ....sağlıcakla kalın

mami1995 yardımcı olabilmişsem ne mutlu lafı bile olmaz...:)

Merhaba arkadaşlar bende diabetliyim ve 12 sene sonunda bende insulin pompası kullanmaya karar verdim ve geçiş yaptım resmi prosedüleri tamamladım.

Pompadan oldukça memnunum oldukça başarılı bir cihaz daha hba1c ölçtürmedim ama en son değerlerim olan 9.3 ve 8.5'den oldukça iyi çıkacağını tahmin ediyorum günlük ölçümlerinden belli.

Benim sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var sgk'dan daha geri ödeme almadım ama edevlet üzerinden kontrol ettim ve şöyle bir bilgi edindim.
Tablo aşağıda ki gibidir.

Ödeme Tipi - Ödeme Durumu -- Muhasebe Durumu -- Tutar --- Katılım Payı --- Net tutar
tıbbi malz. ödemesi - Boş---- boş---------- 3516,93--- 703,3 ---- 2813,19
tıbbi malz. ödemesi - Boş---- boş---------- 298,41 --- ---- 298,41

Anlamadığım konu burada ki katılım payı konusu devlet bana ödediği paradan katılıım patı mı kesecek şimdi?

İlginiz için çok teşekkürler çünkü yüksek bir tutar bana sgk 3516 ödüyoruz demişti?

e devlette pompanın ödemeleri bende gözükmüyor neden acaba sadece çölyak ödemeleri var pompanın sarf malzemelerinin ödemeleri dahi gözükmüyor

birde istanbulda pompa ödemelerinin tamamını sgk karşılayacakmış galiba böyle bi duyum aldım bilginize bakalm ne güzel o zaman ama ben boşa vermiş oldum 4000tl gibi parayı yenilessemmi 5 sene doldu

Öncelikle herkes geçmiş olsum,23,yillik diabet tip-1 liyim.Pompaya gecmek istiyorum ve konuyu sadece internetten takip ediyorum,Antalya da yasiyorum ve sabit bir doktorum yok.Nasil bir yol cizmem gerekiyor,yardimlariniz icin tesekkur ederim
Birde kullananlar icinde pompalarinin arasinda seker degerini anlik ölçen kullanan varmi.Var ise pompanin fiyatini,malzemerini ssk karsiliyormu,karsiliyor ise ne kadarini,cok tesekkur ederim

süleyman bekar

pankreasa takilmiyor yanlis bilgi vermeyin insanlara lütfen ... 26 yillik tip 1 im 10 senedir pompa kullaniyorum devlet hepsini odemez bi kismini karsilar bilginize

merhaba ben 30 yıllık seker hastasıyım sizin gibi bende pompa taktırmayı düsünüyorum konuyla ilgili ne yaptınız nasıl bir yol izlmemiz gerekıyor bilgi verirmisiniz tesekkurlr

Üst Alt