Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seker hastaligi için hangi oranda rapor verilir?

karayel43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar seker hastası olan arkadaşlardan bana yardımcı olmasını bekliyorum hba1c 6.9 seker ölçümleri m tok 200 180 160 14o arası çok değişiyor ama aradan yemek yedikten iki saat sonra falan tekrar açıkoturum adeta midem kiyiliyor aclik sekerim 120 100 gibi rakamlar cikiyor bana bu durumda rapor alma durumum varmi yardımcı olursanız sevinirim

mrb ilaç kullanıyormusun

seni hastalığın tip 2 yüzde 20 oran verirler

Yok ilaç kullanmıyorum cevabınız için teşekkür ederim

ilaç insülin vs kullanmiyorsaniz %20 o da belki ...

rahatsızlık oranınız için gereken tetkik ve tahlillerden sonra gereken oran verilir ama 20 gibi görünüyor

Hiç bir ilaç kullanmayan ama şekerim yüksek çıkıyor diyen herkese otomatik %20 verilmez.
Tip 2 den önce erken diyabet (gizli şeker) denen bir dönem vardır ve bu dönemde de tokluk şekerinde dalgalanmalar olmaktadır.
Bu dönem tip2 diyabet tanısı konmadan 5 - 20 yıl öncesinden başlayabilmektedir.
Şayet bu dönemde ise hastaya hiç bir oran verilmez, tip2 diyabet tanısı konursa %20 verilir.
Komplikasyon yapmamış tip 1 %30
Komplikasyon yapmış tip 1 %40 dır.

Ufukalp herhangi bir doktora gitmedim daha ama yakın zaman içinde hba1c 6.9 çıktı dediğiniz gibi çok değişik oranlar çıkıyor mesala dün yemek yedikten 2 saat sonra ölçtük 138 çıktı aradan bir saat daha geçti yine olctum bu sefer 163 çıktı ama yakın zaman içinde doktora gideceğim cevaplariniz için herkese teşekkür ederim bu arada

Merhaba lar ben doktora gittim endokrin e orda 5.8 çıktı hba1c E11.8 tanişi koymuş doktorun bana dediği prediyabetsin dedi glucuphage 1000 mg verdi birde E16.8 pankreas iç salgisinin diğer tanımlanmış bozuklukları diye 2 yıllık bir rapor verdi strip kullanımı için iki haftadır da seker ölçümleri yuksek çıktı açlık 205 seviyelerine tokluk da aynı şekilde ogtt testi yaptırdım oda açlık açlık 202 test sonucu da 205 çıktı endokrin e bir daha gittim dün oda test yaptı açlık tokluk açlık 146 tokluk 170 ben bu durumda sağlık kurulunda oran çıkar mi çıkmaz mi yardimci olabilirmisiniz tesrkkurler

Üst Alt