Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığı ve ona bağlı görme sorunları için hangi oranda işgücü kaybı verilir?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar, şeker hastalığı ve gözlerimde miyop astigmat var; sakatlık raporum var %45, ancak vergi indirimi raporunda oran düşüyor deniyor. bunun için vergi indirimi raporu hala almadım. bana %kaç vergi indirimi verirler?
aranızda benim gibi olupda yararlanan var mı? bilgi verirseniz sevinirim

bağkura emeklilik için başvurmuştum daha önceleri ,ama böbreklerimde şekere bağlı bişey olup olmadığını sormuşlardı ve kabul edilmemişti:):):)yine aynısı mı olur acaba.?

teşekür ederim

İlgili cetvelden bakmak gerek. Kolayca söylemek zor. Çünkü hastalıklar adlarına göre değil, kişide yarattıkları kısıtlılıklara göre değerlendirilip, ona göre oranlar veriliyor.
Ama benzer bi hastalıktan dolayı rapor alan arkadaşlarımız var ve tecrübelerini yazarlarsa, çok güzel olur...

tşekkür ederim bülent bey bilgileri ve tecrübesi olan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim bu arada forum sayfası güzel olmuş elinize ve emeğinize sağlık......

arkadaşım 2003 yılından bu yana tip 1 diyabetliyim. önceden alınmış %40 oranlı sağlık raporum olmasına rağmen vergi dairesi benden sakatlık indirimi için tekrar rapor istedi (aslında yönetmeliğe aykırı ama kazanılmış bir dava ya da emsal yok bu durumla ilgili).
neyse başvurdum hastaneye ve sadece o anki tahlil değerlerime babkarak rapor verdiler bana %30.
yönetmeliğin ekinde yer alan cetvele göre sadece tip 1 olmak %30 bunu yanında tahlillerin ketoz gösterir ve de yüce, ulu sağlık kurulu üyeleri açlık kan şekerinin bir seferlik tahlile bakarak 200 ün altına düşmediği kanaatine varırlarsa veyahut da şekerden kaynaklanmış bir komplikasyona maruz kalmışsan (Allah korusun el ayak kesilmesi, kör olma, böbrek kaybı vs...) ancak o zaman "sen özürlüsün arkadaş al sana %40" diyorlar. haberin olsun.
Şeker üzerine bu konuda baya uğraşmış olmam nedeni ile merak ettiğiniz diğer sorulara da cevap verebilirim
hali hazırda özida ya yazmış olduğum mailler var sonuçlarını da dilerseniz paylaşırım.

hsynzcn arkadaşım bundaki belirsizliği nasıl çözeceğiz kime soracağız bu hastalığı çeken bilir şekerim raporda oynak şeker olarak geçiyor ve insülin pompası kullanıyorum bunun olumlu yada olumsauz etkisi olurmu acaba vergi indirimi alamazsak yandık demektir çek allah çek .... neyse teşekkür eder paylaşımlarınızın devamını dilerim

merhaba arkadaşlar başka şeker hastalığı ile ilgili raporla uğraşanlar yokmu bilgi yazarsanız sevinirim teşekkürler

Üst Alt