Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığı ve psikiyatrik rahatsızlıklarım var. Engelli raporu alabilir miyim?

okurer42

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Ben bır yıldır seker hastasıyım.Daha once glukofen kullanıyorum bı haftadır ınsulın ıgnesı kullanıyorum.Tıp 2 şeker hastası tanısı konulmus.Yaklasık 9 aydır da psıkıyatrıye gıdıyorum anksıyet bozuklukları dıger tanımlanmıs tanısı koydu.Dozlarımıda sureklı artırdı suan selectra 100 mg kullanıyorum.Polikistik over sendromu yuzunden asılama ıle cocuk sahıbı oldum.Saglıl kuruluna basvursam %40 rapor alabılırmıyım??

D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu,
fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum
bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

ben de sekiz aydır psikiyatrik tedavi görüyorum. kaç kere de hastanede yattım. bütün belgeleri doktora verdim. buna rağmen raporuma altı ay takip yazdı. en az bir yıl olmalıymış tedavi. kurulda öyle söylediler.

Nuray hanım psıkıytrıye sureklı gıttıgınız doktorun bulundugu hastaneye mı gıttınız yoksa baska hastaneye mı basvurdunuz

Bırde raporda psıkıyatrı oran verdımı?sadece 6 ay takıb mı yazdı..

Başka hastane. Epikriz ve durum bildirir rapor gösterdim. Oran yazıp yazmadığını bilmiyorum. Sadece 6 ay takip dedi doktor

Nuray hanım engellı raporu verdılermj sıze iki nusha vermelerı lzım.6 ay takıb dıe orada mı yazıyor.

henüz rapor elime geçmedi. Ben de süreci merakla takip ediyorum.

Üst Alt