Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığı ve sağ diz altı eklem kırığı olan kişi %40 rapor alabilir mi?

isoduzce

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir yakınımın şeker hastalığı mevcut 350 lere kadar çıkıyor.ilaç kullanıyor ve diyet yapıyor 90 dolaylarında şu anda vede sağ diz altında 15 yerden kırık oluştu.1 sene evvel amaliyat oldu fakat hala tam iyileşemedi ve tabiki diz kıkırdakları tahrip oldu sizden ricam bu tip rahatsızlığı olanlar sağlık kurullarından % 40 üzerinde rapor alabilirmi.yorumlarınızı bekliyorum.tşkrler.

mrba bi yaknımın şekeri okadar yüksek bile değil yinede şekerinden dolayı yüzde 40 rapor aldı bence siz daha yüksek alrsnz

Raporlar özür oranları cetveline göre verilmektedir.. Diyabet için de 4 farklı kategori var.. AKŞ nin veya TKŞ nin 350 olması ve ilaç kullanması % 40 üzeri rapor alabileceği anlamına gelmez.. Ben bile 20 yıllık diyabet hastasıyken,hem insülün kullanıyorum,hem şeker için 3 çeşit hap içiyorum,bunun yanında hipertansiyon ilaçları içiyorum,psikiyatrik tedavi görüyorum.. Kiii bunların hepsi raporlu belgeli .. Buna rağmen % 53 almıştım geçen yıl.. Hastalıkları iyi bilmek ve ona göre özür oranları cetvelini yorumlamak gerekiyor. Bu nedenle yakınızın tüm hastalıklarını masaya yatırıp,tedavi süreçleri ile birlikte gerekli girişimleri yaparsanız veya yapması için kendisine yardımcı olursanız daha iyi sonuç alabilirsiniz..

SELAM
geçmiş olsun benim sol dizim parçalandı 2009 da kaza yaptım şu an dizim bükülmüyor birazda egrilik oldu şu an koltuk deynekleri ile yürüyebiliyorum 3 ay önce rapor aldım %46 verdiler sadece dizim den olan sorun için sizde alırsınız sanırım

raporunda sadece şeker için verilen ran nedir öğrenebilirmiyim tşkkrler

Eklem kırığı tedavi edilemez ve sekel halini almışsa, yürüyüşte yol açtığı kısıtlılığa göre bir oran verilebilir. Aksi halde verilmez.

Şeker için ise:

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus % 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

Üst Alt