Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığım olduğu ortaya çıktı. Askerlik dururum ne olur?

Alaskafrigo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent bey umarım doğru yere yazıyorumdur..konuya soru sormak istedim ama extra konu açıyorsam beni bağışlayın.

İsmim Mert,41 yaşındayım,Gemiciyim lakin aileden dolayı tecilime ragmen 2014 temmuz indim gemiden ve tecil yandı yoklama kaçağıyım.

10 gün önce şeker hastası olduğumu öğrendim ve günde 4 defa insülin yapıyorum.Bunun yanında sağ bacağımda varis olduğundan,20 gün önce ayak bileğimde ani bir yara çıktı,ilerledi,açıldı.Testlerde açlık 227....3 aylık değer 10.1 çıktı.

Sorunuma gelince esas mesleğim gemicilik,annem şeker hastası bazı krizler yaşayınca,gemiden indim ve yabancı bayraktan yapmış olduğum tecilimi yakmış oldum.

2016 kasım ,garson olarak çalıştıgım iş yerine asal evrak gonderdı ve işten ayrılmak zorunda kaldım

O zamandan beri ssk sız işlerde çalışıyorum .

Doktor artık şeker hastası olduğumu söyledi...ben bu durumda şubeye gidip nasıl bir yol izleyebilirim.

Az çok yaşayanların yazdıkları şeker hastalığından muafiyet alındığı.

Tavsiyenize ihtiyacım var,artık ne iş bulabiliyorum nede ssk olmadıgı hastane masraflarına dayanabiliyorum.

Artık çok yorgunum,işverenlere ssk sız çalışmak için yalvarmaktan.

Artık sağlığımda bir dur diyor.

Lütfen bir akıl verirseniz minnettar olurum.

İyi çalışmalar.

Ben de ayni durumdayım. Takip ediyorum. Konuya yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asrkerlik arıza listesi ilgili maddesi şöyle diyor.

Madde 40 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
A) (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) 1. Diabetes mellitusa bağlı olmayan geçici hiperglisemiler, glikozüriler, mellitüriler.
2. Önemli şikayeti olmayan kontrol edilebilen ve kişinin çalışmasına engel teşkil etmeyen hafif derecedeki hipoglisemiler.
3. Glukoz tolerans bozukluğu olanlar.
AÇIKLAMA: Sekonder tipde glikozürilerde (Hipertiroidi, Hiperpitüitarizm, Tireotoksikozis, Gastrektomi, Gastroenterostomi vb.) neden olan hastalığa göre işlem yapılır.
4. Komplikasyon yapmamış kontrol altında tutulabilen primer hiperürisemiler.
B) (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) 1. Önemli şikayete neden olan endokrin veya immün sisteme bağlı hipoglisemiler.
2. (Değişik fıkra: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/45.mad) Komplikasyon yapmamış ve kontrol altına alınabilen diabetes mellituslar.
C) 40 ıncı maddenin A,B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D)1. Önemli şikayeti gerektirip kontrol edilemeyen hipoglisemik sendromlar.

Bu maddeye istinaden askerliğe elverişli değildir raporu verilmesi gerekir.

İnsülin gerektiren diabet muafiyet sebebidir.

Merhaba,ilgilenip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Eminim bana benzer bir çok hikaye duymuşsunuzdur.Hayat ,gemiye cıkarken kendi hayatım umrumda değildi annem kardeşim felsefesiyle cıktım.Annemin krizleri vs.olunca indim..derler ya heyhat herşeyi göze aldımda,düşmanım meğer gölgem imiş...Allah herkese şifayı kolay buldursun...Teşekkür ederim.

Son bir şey danışmak istiyorum...zor bir konu prosedur geregi edevlette (onay bekliyor-muaf) görünecek diye okudum ancak esas belge 6-12 ay msbden gelecekmiş.
Kime sorabilirim bilmiyorum belki gene askeriye yanıtlar...en azından edevlette (onay bekliyor-muaf) yazısı cıkınca,acaba yoklama kacagı olarak aranmaktan,gbtde cıkmaktanda muaf olabilir ve normal insanlar gibi ssklı bir işe başlıyabilirmiyim.

Özür dilerim belki burası yeri değil ancak ayak bileğimde oluşan yara şekerden dolayı geç iyileşiyor ve gerçekten ağrı değil acı veriyor.

Teşekkür ederim.

Alaskafrigo

Tabii ki. Askerlik muayenesini olduğunda her şey normale döner. Kaçak felan görünmezsin...

Gitmessin rahat ol ama kan verirken sana tavsiyem şekerli bişeyler ye glisemik indceksi yüksek kuru üzüm felan ye 400-500 çıksın yoksa 1 hafta kan alıyorlar

Alaskafrigo geçmiş olsun
Bende askerliğe elverişli değildir raporumu yeni aldım
Ve ankaradan yeni onaylandı 1 yıl sürdü asıl raporumun gelmesi siz askerlik şubesine gidin rahatsılığınızı belirtirn
Onlar önce aile hekimine sonrada en yakın devlet hastanesine sevk edeceklerdir burdan elverişsiz ön raporu
Aldığınızdan itibaran gbt aramanız sonlanır ve hiç bir sorun kalmaz 6 ay ile 12 arasası kesin sonuç sisteme işlenir.

Umut bey,Mehmet bey,Eyüp bey ve Bülent bey hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Zaman ayırp bana yazdığınız için 5 kasıma randevu aldım yoklama için inşallah biran önce halledeceğim.Bende buraya sürece ilişkin yardımcı olacak notlar ilave edebilirim umarım.

Çok teşekkür ederim........:eek:

Alaskafrigo

Selamlar, sizin işlemlerinizin nasıl ilerlediğini adim adim buradan paylaşırsanız ben de çok sevinirim. Sizden sonra da ben muayeneye gireceğim. Bana da 7 Kasım icin gün verdiler

İyi akşamlar tabiki paylaşırım,işlemlerin nasıl ve ne hızla yürüdüğünü bilmek bir çok insanı rahatlacak bir bilgi

İyi akşamlar tekrar..e-nabız sistemini keşfettim rapor baslıgım

E11.9 -İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN insülinleri kullanıyorum gunduz 3 x 6 gece 1 x 18
cuma kan tahlili istedi dahiliye tekrar.açlık şekeri 227, 3 aylık 10.1 cıkınca tip 1 siniz dedi.

iyi akşamlar.

İyi akşamlar, geçmiş olsun. Benim de raporum e11.6 gündüz 3 x 10 ünite gece de 1 x 30 ünite insülin yapıyorum. Tip2yim ben de. Açlık 140 çıkıyor.

Merhaba benimde dikkatimi çekti o yüzden paylaştım tabi tıp terimlerine yabancıyım..insulin bagımlı deyil diyor ancak biz kullanıyoruz..227 aclık cıkınca tip 1 siniz dedi doktor..e11.9 a tip 2 deniyor bir kaç yerde...

Merhaba iyi günler,doktor diabetim konusunda karar vermek için. c peptid testi istedi,tip 1 mi tio 2 mi karar vermek içinmiş ,sonucu onlune gördüm.. 0.9 -7.1 aralığında benim değerim 1.28 cıktı..bu sonuc nedir bilginiz tecrübenize danışmak istedim, teşekkür ederim

Merhaba iyi akşamlar..daha önce de yazmıştım diyabetim

bugün halıcıoğluna gittim beyoglu sube boştu,evraklarımı verip aile hekimine sevk ettiler ancak şunu mutlaka vurgulayın yoksa memur sizi yanlış yönlendiriyor..sadece kayıtlı olduğunuz aile hekimi sizi hastaneye sevk edebilir..şube bana şişhane aile hekimliğine gitmemi söyledi..bende internetten e-nabız sisteminden kendi aile hekimimin olduğunu ve durumumu bildiğini belirttim...memur da bana interneti boşver benim dediğim yere git diyince mecbur şişhaneye gittim.

Oradaki aile hekimi demezmi..sizi sadece kendi kayıtlı doktorunuz muayene eder sevk eder..Resmi yazı gecen sene yayınlanmıs....oradan yallah beyoğlu aile hekimliğine..sıra geldi içerdeyim işlem yapacaklar...oda ne askerlik şubesi başvurunuzu online sisteme 24 saat sonra tanımlıyomuş..bugün işleminizi yapamıyoruz dediler...ve yarına kaldı....

Alaskafrigo

Teşekkür ediyorum Hocam. İnsallah yarin halledebilirsiniz işlemlerinizi. Merakla bekliyorum sonucunuzu

Tabiki..yarın yazacağım..e-nabız sistemine edevlet üzerinden girip aile hekimizi istediğiniz yerden seçebiliyorsunuz...ben taksim ilk yardımda tahlil muayene sürecini yaşadığım için beyoğlundan seçtim..ama şube illaki okmeydanı dedi halbuki listede taksim ilk yardımda heyet raporu veriyor...iyi akşamlar....bu arada bu sabah gördüm...3000 tl askerlik borcu vergi borcu olarak edevlete yansımış....edevletten borç kontrolü yapın birikmesin

Merhaba ilave bilgi...aile hekimi dün bana ask.şubesine yaptığım başvurumun 24 saat sonra online sisteme yansıdığını söylemiş ve bugüne ertelemişti sevki.Sabahtan beri edevlette bekleyerek bu saati buldum....çok darlandım..ask.şub aradım 20 30 defa meşgul verdikten soonra memura ulaştım.....durumu izah etim...gene flaş flaş flaş......demezmi online sistemde uzun süredir arıza var..siz aile hekiminize gidin manuel elden sevk doldursun.......ah be memurcum....niye dün demedin..dolap beygiri ettin beni....şimdi 130 da açılıor aile hekimi konusup yarın sabah sevk isticem...siz de dikkatli olun memura sorun yoksa edevlette bekler durursunuz...

Kısmetse yarın yeni sistemi öğreneceğim ..yatış yok sabah akşam kan verilecek diye okudum bir kaç yerde ancak kime teyit ettireyim gidip görücem....

merhabalar..aile hekimim manurl sevk yazmanın artık yasak olduğu ,online olması gerektiği...ask.şubeside manuel yazın online olmaz diyor...ask.şubesine ulaşmak ne mümkün kendini ye bitir istersen....yarın direkt kasımpaşa eski askeri hastaneye gideceğim...yani Allah kimseyi ne hastaneye düşecek kadar hasta etsin nede devlet dairesine düşecek kadar mağdur etsin.....

Alaskafrigo

Bu nasıl is yaa. Bi memur da neyin nasıl yapılacağını doğru dürüst bilmiyor mu. Ayıptır

ne yazıkki al evrakları başının çaresine bak sistem... memur online işlemek yerine kagıtları bana verdi git hallet....1 günlük iş 1 haftaya dağılıyor....kendi aile hekimim var yok diyor sen dediğime git...20 gündür taksimde hastanede hergün tahlil oluyorum.....yok sen okmeydanına git..zaten herşey ortada niye daha zorlaştırııyorsunuzki....

Sabah 10 da kasımpaşa eski askeri hastanesi yeni araştırma devlet hastanesi dahiliye bölümüne gittim...saolsun MUSTAFA KARATAŞ hoca askeri doktormuş zaten ilgilendi.Diyabetimi anlatınca hiç bekletmedi yoksa bin tane teyze kapının onunde gecit vermiyor....kapanmadan kan vermem için öne aldı tam 12 de kan ve idrar örnegi verdim....sonuçlar ne zaman çıkar ögreneceğim..şimdilik bu kadar..

Alaskafrigo

İnsallah istediğiniz gibi sonuçlar gelir Hocam.

Merhaba iyi günler...bir akıl almak için yazmak istedim bugün kasımpaşa devlet hastanesi askerlik muayenesine gittim dahiliye doktoruna diyabet olduğumu söyledim...kan vermemi sonra heyete cıkacagımı soyledı...bu öğlen kan ve idrar aldılar lakin bundan sonraki durum nedir ..doktor yerinde yoktu kan verdikten sonra..tahliller ne zaman cıkar ve ne zaman gideceğim tekrar ..acaba bir akıl verebilirmisiniz..zira körebe oynar gibi dolaşıyorum...teşekkür ederim

Alaskafrigo
Hocam benim bildiğim kadarıyla tahlil sonuçları sabah verildiyse ogleden sonra çıkıyor. Ogleden sonra verdiyseniz yarın sabaha kalıyor. E nabızdan görürsünüz zaten çıktığında.

Merhaba ..8.de kan verdim akşama tahlil çıktı sadece idrar tahili 10 gun beklermiş ..doktor ile görüştüm,pazartesi kan ver insülin kullanmadan ye gel salı gunu seni hetete sokucam dedi....sebebide 3 aylık deger 9.2 cıktı..ama sabah sadece 20 tane zeytin yedim.. ara öğün 1 elma yedim oglen 12 de kan verdim..103 cıktı...insülin normale indiriyor dedim yoksa hep 180-200...doktor dedi 3 aylık deger belli diyabetsin ama kan tahlilinde yuksek cıkması lazım...p.tesi gidicem bakayım

Alaskafrigo

Meyve suyu içseydin direkt şekerini zıplatıyor Hocam.
Pazartesi tekrar mi kan vereceksiniz

merhaba evet...yav bende saf saf gittim valla ..bende arastırıyorum..meyve suyu ne kadar zamanda kana karıssıyor diye ona gore o taktiği yapacağım..zira o gün dedi doktor hemen kremalı biskuvi falan ye diye ..ama kan alma p.tesiye bıraktı..şimdi siteleri araştırıyorum...kuru üzüm ..meyve suyu takviyesi yapacağım.ne kadar zamanda kana karısır onları arastırıyorum.ki insülin kullandıgım için kontrol edebiiyorum değerlerimi...ancak doktor gerçek değerlerle gelmem için o sabah insülin yapmadan kahvaltı edip geimemi tavsiye etti..

işlerin uzun sürmesini bi yana bırakın arkadaşların dediği gibi kan vermeye giderken insülin yapmayın ve tatlı birşeyler yiyin. Hatta kanı vermeden kendi ölçüm aleti ile şekerinizi ölçün yoksa işiniz uzar.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiye,sistemi bilmeyince insulini yapıp gittim, doktorda aynısını tavsiye etti,yahu araştırıyorum.. kuru üzüm 40 dk ile1 saatte kana karışıyor,m.suyu cola15 20 dk dazirve yapıyor,bir kutu cola ictigimizde 10 dk da 10 tatlı kaşığı seker kana karisiyor,vucut ihtiyacinin 100 katı, 123mg kan şekerini yükseltiyor...yahu biz içmişiz her aksam colaları diyabete marmaray döşemişiz haberimiz yo...iyi akşamlar Allah herkese şifa ve sabır versin

Alaskafrigo

Hocam küp şeker ağızda eridiği icin anında kana karışır dil altından. Hiç üzümle filan uğraşma. Hatta bana doktorum da demişti. Şekerin düştüğünde elin titremeye başladığında filan hemen cebinde küp şeker olsun at ağzına, sonra da hemen yemek bul demişti. Yoksa hipoglisemiden gidersin demişti.

Üst Alt