Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığım var. %40 ve üzeri rapor alabilir miyim?

furkanard

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merbalar 1990 yılında sigorta girişim var ancak prim ödemeye 1997 yılında başladım şuan 5100 gün primim var . Sorum şu ,diabet hastasıyım şekerim sürekli olarak açlık 190 200 cıvari tokluk ise 280 350 arası şimdi erken emeklilik için ne yapabilirim .şu an işci olarak çalııyorum

merhaba
Sadece diyabeten vergi indirimi almak istiyorsan % 40 alman gerekiyor.. Bu da belli şartlara bağlı.. Tip 1 olman,AKŞ 200 mg üzerinde olmalı ve ketoz göstermeli.. Diyabetin yanında başka rahatsızlıklarının olması muhtemeldir..Hipertansiyon olabilir.. Buna en iyi doktorunuz karar verir.. Ben de diyabet hastasıyım.. Bunun yanında birkaç rahatsızlık daha var.. % 53 ( Sadece diyabetten %30) aldım.. Yüce rabbim herkese sağlık,sıhhat ve mutluluk versin..

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim rapor için deftardarlıktan mı sevk aldınız yoksa hastaneye gidip raporumu deftardarlığa verdeniz.

Rica ederim..
Bilgi ve mutluluklar paylaştıkça artar :)
Önce defterdarlığa gideceksin.. Orada matbu evraklar var. Onları işyerinde doldurup onaylatıp tekrar aldığın yere vereceksin.Onlar da seni hastaneye sevk edecekler.Hastanede gerekli gördüğün branşlardaki uzman doktorlara gidip rapor kağıdını doldutturacaksın. Tüm işlemler bitince o rapor kağıdını sağlık kuruluna vereceksin. Heyet değerlendirme yapmak için seni birkaç gün içinde çağırıp son duruma bakıp ONAY verecekler.. Heyetin verdiği ONAY kesindir.. ONAY aldığın raporun bir nüshasını sana veriyorlar,diğerini posta ile defterdarlığa gönderiyorlar. Defterdarlık da Ankara'da bulunan çok bilmiş memurlardan oluşan merkez sağlık kuruluna gönderecekler. Oradaki çok bilmişlerin keyfi yerindeyse güzel bir ONAY alırsın. Oradan raporun onaylanmış veya onaylanmamış halini defterdarlığa gönderecekler. Defterdarlık da sana bu raporu resmi yazı ile bildirecek.. Tüm bunların olması her ne kadar da kanunlarda en geç 45 gün içinde olacak diyorsa da sen 2 ayı göze al ve içeriden mutlaka (Defterdalıktan) birilerini (DAYI) bulmaya çalış.. Yoksa iş uzar da uzar .. Defterdarlıkla benim aramdaki mesafe yaklaşık 5 km.. Oradan bana resmi evrak tam 25 günde geldi.. Gerisini sen düşün artık .. Allah yardımcın olsun.. Haa bu arada HEYETTEN EN AZ % 40 ve SÜREKLİDİR raporu alman gerek.. Onu alırsan iş bitmiştir. :)

Cümlemizden Allah razı olsun .. Herşey gönlünce olsun ..

Üst Alt