Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastası, 6000 gün primi olan babam emekli olabilir mi?

Mehmet6868

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar babam şeker hastası ve Günlük insülün kullanıyor 40 ünite şeker ortalama 200 den aşağı inmiyor heyet e başvuru yapmadık acaba yüzde 60 üzeri rapor çıkar mı ve 6300 günü var yaştan 5 sene bekleyecek sizce ne yapalım erken emeklilik çıkar mı yoksa heyete girsek rapor verirler mi Teşekkürler şimdiden

Mehmet6868

"Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" söz konusu ise evet, %40 rapor, ona istinaden defterdarlıktan vergi indirim hakkı alabilir, sonrasında da aşağıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir:

2008_oncesi.PNG

Heyet e girmedik hiç acaba girsek işte bu oranlardan verirler mi ki o yüzden terettüt ediyorum vermiş oldunuz cevap için teşekkür ederim

Şeker hastası emeklilik için izlenecek yol nelerdir?

Merhaba arkadaşlar babam şeker hastası günde 40 ünite insülin kullanıyor ve artık gözüne de vurmaya başladı şeker 6300 günü var emeklilik için heyete girsek acaba rapor alabilir miyiz mesela yüzde kaç rapor alsak bize yeter yardimci olur musunuz

@Mehmet6868

Emeklilik için sigorta başlangıç tarihi ve kaçıncı dereceden vergi indirim hakkkı alındığı belirleyici. Yukarıdaki tabloyu inceleyin...

Vergi indiriminden malulen emeklilik

Selâm arkadaşlar babam in 6240 günü var şeker hastası malulen emekli için rapor aldık %60 bu rapor yetiyor galiba vergi indiriminden diyorlar bu vergi indirimi ne işine yarar birde raporu bu hafta sonu Maliye ye teslim edeceğiz ne kadar sürer emekli olması

malülen emeklilik ile vergi indiriminden özürlü emekliliği ayrı şeylerdir.
Babanız çalışıyormu?
Çalışıyor ise doğrum tarihi ve ilk ssk li giriş tarihi nedir?

Normal emekliliğe yaştan 5 yılı var dediğinize göre erken emeklilik için süre şartı da dolmuş demektir, prim gün sayısı zaten fazlasıyla mevcut.
Maliyenin vergi indirimini onaylaması 1,5 -2 ayı bulabilir.
Vergi indirimi hakkını elde ettikten sonra sgk ya emeklilik başvurusu yapacaksınız bu da aşağı yukarı bir o kadar daha süre demektir.
Kısaca emekli olmanız en az 3-4 ayı bulacaktır.
Emekli aylığınız sgk ya başvurduğunuzn tarihi izleye ayın 1. gününden itibaren geçerli olacaktır.

Raporum var bende şeker hastasıyım ve ta loda belirtilen tarihlerden fazla günüm var vergi indiriminde alıyorum ben emekli olmak için nasıl bir yol izleyeceğim ve malulen mi emeklim olmus oluyorum

oncanergin
Sadece vergi indirimi belgesini de alarak sgk ya tahsis talep başvurusu yapmanız gerekmektedir hepsi bu.

Mehmet6868

Bu arada vergi indirimi alabilmesi için babanızın şu anda çalışıyor olması lazım.

yaşlılık diyabeti yani tip 2 diyabet hastası 8 milyon insan yani hastalık olarak bile görülmüyor tek şartı var komplikasyona yol açmışsa engellilik durumlarından yararlanabiliyorlar,yani göze,böbreğe,kulağa vesaire zarar vermişse diyabet rapor alabilir

ama tip 1 diyabet varsa kafadan alıyorsun raporu,tip 1 de genclerde görülüyor...

Teşekkür ederim çalışıyor iken başvuru yaptı vergi indirim i nedir ne ise yarar

Babam 1969 doğumlu ve 1994 de ilk ise giriş tarihi normal şartlarda daha beklemesi gerekiyor ama şeker hastası göze vurdu şeker ve tansiyon da çıktı bu yüzden rapor aldık ve bugün Maliye ye verecek allahin izni ile vergi indirimi diyor ama bu vergi indirim i ne işe yarıyor çalışıyor suan ama ayin başında sigortayi kapatacaklar bir sıkıntı olurmu prim günü fazlası ile yetiyor sonuç ne olur bilmiyorum

Vergi indirmeden emeklilik ne kadar sürer

Babam şeker hastası rapor aldık ve Maliye ye vergi indiriminden emeklilik için başvuru yaptık suan rapor Maliye de Ankara ya gidecek dediler bu zaman zarfi ne kadar sürer ve artık sigorta çıkışı yapsak olurmu acaba bilen arkadaşlar var ise bilgilendirme yapabilir mı acaba

ankaradan cevap gele kadar bekleyiniz artık hızlı cvp geliyor 45 günde sonuçlanıyor

Sonuçlanması 1,5 - 2 ayı bulabilir.
Bu sürede sigortalı olmanıza gerek yoktur, hafta sonuna kadar bekleyip çıkış yapabilirsiniz.

Emeklilik Başvurusu Yaptık,Nasıl Takip Edebiliriz?

Babam için vergi indirimden malulen emeklilik için 13,01,2016 da başvuru yaptık işlemlerimizi nasıl takip ederiz arkadaşlar sonuç ne oldu bilmiyoruz elimizde bir bilgi yok bunu nasıl takip edeceğiz bilen arkadaşlar varmı

Vergi indirimden başvurduk yani oraya bakıyorum bir ilerleme yok başka takip edeceğimız bir site felan yokmu

Hocam siz başvuruyu nereye yaptınız

Maliye ye yaptık vergi indirimi diye Maliye aracılığı ile ankaraya gidecek dediler

babanızın rapor oranı nedir? babanız tip1 mi buna cevap vermemişsiniz

Hocam siz daha vergi indirimi başvurusu yapmışsınız.
O sonuçlanınca,emekli şartlarınız oluştuysa sgk ya emeklilik başvurusu yapacaksınız.

Aksaray için evis (engelli vergi indirimi sorgulama) yok diye biliyorum.
Siz henüz vergi indirimi aşamasındasınız, başvurunuzun sgk ile ilgisi yok.

Üst Alt