Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastası olan annemde büyük bir yatak yarası oluştu..?

Feraydi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.83 yaşında ananem var. 8 aydır yatağa bağlı yaşıyor. Şeker hastalığı da olduğu için kuyruk kemiğinin üzerinde kemiğe kadar dayanan büyük bir yara oluştu.Bu yatak yarası için önerebileceğiniz en etkili ne varsa kullanmak isteriz. Yardımlarınızı bekliyorum. Allah herkese şifa versin.

Feraydi

geçmiş olsun. yatak yaraları ciddi manada bakım isteyen yaralardır. genç yaşıma rağmen kalçada oluşan yarayla 3-4 sene mücadele ettim. annenizin yaşı da var. doktora götürmüşsünüzdür büyük ihtimalle. size tavsiyem günlük masaj yapmanızdır. bir saat içerisinde 10 dk da bir masaj yapmanız kullanılacak ilaçlar ve yapılacak pansumanın daha etkili olmasını sağlayacaktır. Novuxul diye bir krem var. onu bulursanız muhakkak doktorunuza danışarak kullanın...

Feraydi

Bu konudaki önerilerimi şuradaki başlıkta sıralamıştım.

Fakat tedavinin başarılı olabilmesinin ilk şartı yaraya olan baskının ortadan kaldırılmasıdır. Bu olmadan tedavi hiç bir işe yaramaz. İyi bir yatak, mümkün olduğu kadardan ya da yüz üstü dönerek yarayı boşta bırakma şart. Eğer oturuyorsa mutlaka star starlock havalı minde kullanmalı.

Şeker hastası olduğunda ameliyat zordur, biliyorum. Ama tanımladığınız şekilde büyük ve derin yara ancak iyi bir cerrahi müdahale ile iyileşir diye düşünüyorum.

Benim babamda da şeker hastalığı var ve üç aydır yoğun bakımda yattığı için kuyruk sokumundan neredeyse makata yakın ve bel kemiği çevresini kaplayan derin bir yara oluşmuş. Hastanede hiç pozisyon vermedikleri için yara derin ve iltihaplı ve üst yaranın üstü nekroz halinde. Şimdi biz hypo jel kullanıyoruz. Ve hypo yara örtüsü ile kapatıyoruz ama durum zor görünüyor. Acaba kudret narı ya da kantaron yağı kullanan var mı? Varsa medikal ürünlerle birlikte kullanımı nasıl oluyor bilgisi olan var mı acaba?

İltihaplı ve açık olan yaralarda kullanılabilir mi acaba?

Novuxul kaldırılmış. Türkiyede satışı yokmuş artık. Onun yerine madegasol krem uygulanıyor dedi eczacı

F. N. A.

Bir gıdım dahil olsa enfeksiyon bulunan yaralarda asla kudretli narı vb. steril olmayan ürünler kullanmayın. Önce enfeksiyon tümüyle ortadan kaldırılmalı, sonra tedavi düşünülmeli. Enfeksiyon gidene kadar antibakteriyel merhemler kullanılmalı.

Üst Alt