Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasının vergi indiminden dolayı emeklilik hakkı..?

mete d.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]İYİ GÜNLER. SİZDEN Aşağıda Açıklamasını yapacağım konu hakkında yardım rica ediyorum.
Babam 1960 doğumlu ve şeker hastası bir kişi. Hastalığının derecesi TIP 1 diye geçiyor. Yaklaşık iki yıl önce by pas ameliyatıda geçirdi. şeker hastalığı nedeni ile ayak baş parmağını kestiler ve yine ayrıca ayağının çeşitli yerlerinde yaralar var.
Babam 1985 yılında sigortalı olmuş daha sonra bağ-kura geçmiş ve daha sonra yine bağ-kur' dan sigorta ya geçiş yapmıştır. Şuan sigorta ve bağ-kur prim günü Toplam 3592 işgünü mevcuttur. Şu anda rahatsızlığı nedeni ile de çalışamıyor. Malülen emekliliğe başvurduk ama olumlu bir cevap alamadık.
Bu durumda sağlık sorunları olanların öğrendiğim kadarıyla vergi indiriminden yararlanma ihtimali varmış.
Şimdi 15 gün çalışıyor görünürse vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine müracat edebilirmiyiz.
Vergi indiriminden yararlanabilirmiyiz.
[/SIZE]

Öncelikle ;
% 40 ve üzeri sağlık kurulu raporu alın. (Sözü edilen kişi bu hastalıklarla kolaylıkla alır)
Bir iş yerinde işe sigorta girişi yaptırın. 10 gün geçtikten sonra gelirler idaresine (Maliye) hizmet erbabı olduğuna dair kağıtla Vergi indirimi müracatı yapın.
Süreç yaklaşık 2 ay sürecek ve Vergi indirimi onanırsa, iş yerine yazılı kağıt gelecek (vergi indirimi kazandığına dair).
Şahıs 1960 doğumlu ama Sigorta açılış tarihi ney ? ayrıca son 7 yıl içerisinde en Bagkuru kaç gün ssk günü kaç gün ? Emekli şartları buna göre değişecek.. Detayları belirtin daha sağlıklı bilgi verelim.

1985 yılında ilk sigortalı olmuş son 7 yıl içine ssk 'dan 1262 günü var
bağkurlu ise 2001 yılında olmuş ve 2005 yılına kadan ödeme yapılmış 1969 günü var bağkurdan

babanız eyer vergi indirimi alırsa %40 ve üzeri kesin alıcağını düşünüyorum aşağıdaki tapladaki gibi emekli olabilir. geçmiş olsun

2008_oncesi.PNG

sigortalı olma süresi 10 günü doldurmanıza gerek yok 3-5 günlük sigortalı iken vergi dairesine sakatlık indirimi için başvurabilirsiniz.

Üst Alt