Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. 1000 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

fethi_erman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sitenize yeni üye oldum 1991 sigorta girişim var ama çok fazla sigortada günüm yok 1000 gün civarı fakat 2003 tarihinden itibaren bağkurluyum ve son 26 aydan beri kendi işyerimi çalıştırırken devletin verdiği bir haktanyararlanarak başka bir işyerinde sigortalıyım bağkurluluğum o tarihten itibaren dondusigorta günsayım son 26 ayla beraber 1000 gün bağkuru saymazsam son 1 yıldır şeker hastasıyım şekerim 300 ila 400 lerde devamlı gözlerimede vurdu şu an gözlükte kullanıyorum numarası 1 vergi indiriminden yararlanarak nasıl emekli olurum yardımcı olanın inan duacısı olurum saygılar herkese allah şifa versin nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen varsa msj larını bekliyorum

bağlı bulunduğun vergi dairesine başvuracaksın önce oradan sana verilen sevkle heyete gireceksin heyet doktorlarının değerlendirmesiyle raporun ankaraya gidecek oradan gelen rapor sonucuna göre olumlu olursa 1. derece 2. derece 3. derece hangisine girersen o şartlardan faydalanabilirsin. bu işlem 3 ay kadar sonra sonuç veriyor. sen sadece sevkle hastanede heyet kısmındasın. sonra bekliyorsun.

senin engel oranlarını heyet dışında burada hiç kimse değerlendirip sana doğru cevap verebileceğini sanmıyorum.

Vergi indirim hakkından yararlanmak için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için şu tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

SSK % Bağkur primlerinizin toplamı yukarıdaki tabloya göre aranan prim gün sayısına eriştiğinde ve defterdarlıktan da sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz...

Not: Unutmayın, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleştirilir. Yukarıdaki bilgiler ssk (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayarak verildi. Sakın bağkur'a dönüp sigortanızı o kapsamda devam ettirmeyin. Yoksa tüm emeklilik şartlarını değişir...

Üst Alt