Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. 2022 maaşı alabilmem için % kaç oranında rapor gerekir?

ferhat1965

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar herkese iyi geceler.Acil sifalar diliyorum.gunde iki defa 25 unite insulin kullanan Bilumum haplarda var tabii ve seker degerleri maalesef ( HbA1c ) 9,3 lerde dolanan birisinin yüzde 40 rapor alip 2022 maasi almasi mumkunmu??

Şeker için alınabilecek oranlar;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

İnsülün kullandığınıza göre ve hemoglobin değerinizde 8'in üzerinde olduğu için 200'ün altına düşmüyor olmalı, % 40 alırsınız.
% 40 ve üzeri oran alırsanız diğer şartlarınızda uyuyorsa 2022 alabilirsiniz.

KKELEBEK Cevap icin Cok Tsk Ederim,Herkese Gecmis Olsun Acil Sifalar...

KKELEBEKK;

merhaba
ben de yaklaşık 20 yıl önce diyabet teşhisi konmuş bir hastayım.18 yıldır da hem insülin hem hap kullanıyorum. Ha1c değerim 8 den aşağı hiç düşmüyor. vergi indirimi alarak 2011 yılında emekli oldum. Başka rahatsızlıklarımda var.. Hipertansiyon-diyabete bağlı gelişen nörolojik problemler (EMG lerde çıkıyor),psikolojik sorunlar vs... Doktorlar hangi tip diyabet olduğuma bir türlü karar veremiyorlar.. Elimde belki 20 tane değişik tarihlerde alınmış ilaç kullanım raporları var. Kiminde teşhis TİP I yazıyor kiminde TİP II.. anlayamadım gitti.. Heyete her girdiğimde sorun çıkıyor. heyet doktorları sen TİP I sin git doktoruna düzelttir diyorlar doktora gidiyorum hayır sen TİP II sin diyor... En son 4 ay önce hastanede yattım. Şekerden dolayı.. İlaç kullanım raporum yeniden düzenlendi. TİP I yazıyor.. Heyet için bu hafta aynı doktora gittim sen TİP II sin dedi ve oraya TİP II yazdı. ve ilave etti.. hasta insülin kullanmadan hayatını devam ettiremez.. Haftaya sağlık kuruluna evraklarımı teslim edeceğim ama doktor nuh diyor peygamber demiyor.. Bu durumda ne yapabilirim ? C-Peptit tahlili yapılmadı hiç.. onu başka bir doktora mı yaptırsam diyorum.. bu kez de benim doktora ayıp olacak... bir türlü karar veremedim.. Yardımcı olabilecek bir akradaşım var mı ? teşekkürler

Üst Alt