Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. Askere alırlar mı?

mehmetali duman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm önce simdiden tsk ederim .

benim 5 sene evel seker hastaligina yakalandim. ve hemen ardindaN beyin timur vardi ondan amaliyat oldum simdi timur dan kurtuldum ama seker hastasiyim ilk ciktiginda igne yani insulin aliyordum daha yeni hap aliyorum ama seker degerlerim 300 -400 arasi yani inmiyor . belki gene igneye dönebilirmisim SORUM SU almanya da kaliyorum pasport uzatmadi konsolos askerlik den . nasil basvurabilirim bu askerlik ten rapor almak icin , nerden baslayacagimi bilemiyorum ,

bir yardim ederseniz sevinirim

"Komplikasyon yapmamış ve kontrol altına alınabilen diabetes mellituslar" ile "Her hangi bir organda komplikasyon yapmış diabetes mellitus." askerlikten muaf olmayı sağlar.

Bildiğim kadarıyla "Berlin, Hamburg, Hannover" konsolosluklarından birine gidip askerlik işlemlerini yapmanız gerek. Sağık durumunuzun tespiti için Türkiye'ye gelmek zorunda kalacak mısınız, bilmiyorum.

Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve yazarsa, öğğrenmiş oluruz...

ben daha yeni muaf raporu aldım benimle beraber önümdeki ve arkadamdaki cocuklar seker hastasıydı onlara hemenmuaf raporlarını verdiler o yüzden rahat ol muaf olursun

ilk önce askerlik subesine gidiyorsun ordaki memur bir sorunun varmı diye soruyor sorununu yani seker hastası oldugunu söylüyorsun. ordan seni subenin doktoruna gönderiyor. subenin doktoruda orda bişi yapamayacagını ve seni askeri hastaneye sevk edicegini söylüyor. ordan sana en yakın askeri hastaneye sevk ediyor seni 3 gün içinde gitmek zorundasın hastaneye diyabet bölümündeki doktordan sıra alıyosun hastaneye gittin zaman.seni tedavi altına alıyorlar ordan büyük ihtimallede heyete sevk ederler seni. heyettende muaf raporunu alırsın. pazartesi baslarsan en gec cuma günü alırsın muaf raporunu. bende daha yeni muaf raporu aldım tam bir hafta sürdü benim işim

ben seker hastalıgından muaf olmadım benim farklı bi durumum vardı kollarımla ilgili. izmir hatay askeri hastanede telefon sokmak serbest içeri yani rahat rahat telefonla konusabilirsin. seker degerinin hiç önemi yok seker hastasıysan zaten askere almıyorlar seni muhtemelen senin alıcagın heyet raporunda yani muaf raporunda aynen söyle yazacak barısta askere elverişli degildir. seferde görev yapar tarzında bişi yazacak.Evet içeride kantinleri oluyor ve istedigini alabilirsin. ayrıca sana söyle bişi söyliyim benim birazda olsa beni muayene eden doktorla konusma sansım oldu ama normalde askeri hastanede sana öyle bi davranıyorlarki sakın korkma biraz sert doktorlar. ve fazlada konusmamaya dikkat et doktorlarla ben muayene olurken içeri yanlıslıkla bir asker girdi oda muayene olmaya gelmişti adamı resmen it azarlarmıs gibi azarladı o yüzden korkma yani hepsi böyle onların. yani dedigim gibi ilk seferde seni subeden hastaneye sevk ediyorlar pazartesi subeye git hemen hastaneye sevk etsinler seni hemen hastaneye gidersen ki 3 gün içinde gitmen gerekiyo en gec cuma günü alırsın raporunu izmirde pazartesi çarsamba cuma günleri heyet vardı ben cumaya yetisebildim anca

valla okadarını bilmiyorum hiç hastanede yatmadım ben kantin konusunda pek bi yardımcı olamıyorum yani sana

Üst Alt