Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım, askerlikten muaf olur muyum?

windigo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bu hafta tip2 diyabet teşhisi konuldu. Sekerim 180-240 arası değişiyor. İlaçlarım ve insülin iğnelerim verildi ve eve gönderildim. Tedavime başladım. Günde 4 kez insülin vuruyorum 10 ünite. Ayrıca diyet uyguluyorum.

Bu hafta askerlik muayenesine gideceğim. Muaf olma durumum nedir?
Şubeye gittiğimde neler yapmalıyım?
Her turlu bilginize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durumunuzu subeye anlatin.Devlet hastaneleri rapor verebiliyor.hastaneye sevk edecekler.sevk etmeseler bile hastaneye askerlikten muafiyet icin rapor alacaginizi soyleyin.islemleri baslatip heyete girersiniz.kronik hastalik oldugu icin muaf olursunuz.

anestezi18
Ozel hastanede tedavi olmustum. Askerlik muayenesinde mi diyabet raporu vererek muaf edecekler beni

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Askeriye eğitim ve araştırmaya yönlendiriyor. Ordan sağlık kuruluna gidip bandrol filan alıyorsunuz, sonra doktorları dolaşıyorsunuz. Örneğin iç hastalıkları yazıyor diyabet tip2 vs. yönetmeliğe göre bakıyorlar muaf olman gerekiyorsa muaf ediyorlar. Önemli olan iç hastalıklarının yazdığı. Muayine olduktan sonra sağlık kuruluna bırakıyorsunuz evrakları. Sonra heyet toplanıyor, sizi içeriye alıyorlar başkan bakıyor muafsa muaf, değilse değilsin diyorlar zaten. Sonra verdikleri evrakı askeri şubeye götürüyorsun. Muaf isen askeri şube evrakı ankaraya gönderiyor diye biliyorum, sonra e devlete filan işleniyor zaten.

Hastanede tekrar kan tahlili istenecek.onun sonucuna gore dahiliye yada endokrin doktoru kullandiginiz ilaclari ve kan degerlerinizi rapora yazacak.heyette ona gore karar verecek

Üst Alt