Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. Malulen emeklilik başvurup reddedildi. İtiraz ettim..?

zülküf1954

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikler herkeze acil şifalar dilerim.

1954 Doğumluyum1978 ilk sigorta başlangıcım var inşaat sektöründe çalıştığım için sigortam 900 küsür gün olarak ödenmiş.
Askerliğimi ödedim 6 ay isteğe bağlı bağkur ile 1820 günüm var

1999 yılından bu yana şeker hastasıyım 2010 yılında şeker komasına girdim kısmi sağ tarafım felç oldu gözlerimde görme oranı %70 kayıp var böbreklerim %30 çivarına inmiş.
Tek başıma yemek yemekte dahi zorlanıyorum.İnsülin kullanıyorum onu dahi eşim yapıyor.

Ocak 2015 yılında tam teşekküllü devlet hastanesinden %81 özürlü raporum var.
Malülen emeklilik için SGK ya müracaat ettim.Beni Üniversite hastanesine sevk ettiler.gerekli muayeneler yapıldı.Gözlerimde görme oranı kötüye gittiği için 2 gözümdende ameliyat ettiler şimdi dahada kötü oldu gözlerim.
Üniversite hastanesin'den gelen rapor %60 özürlü durumunuz olmadığı için reddetilmiştir denildi.

SGK ya itiraz dilekçesi verdim sizlere sormak istediğim bu süreçten sonra ne gibi ne gibi sorun çıkartırlar.

zülküf1954

Hastanede tüm sıkıntılarınıza dair değerlendirme yapıldı ve rapora yazıldı mı?

Ben olsam, eğer durumuma dair değerlendirme yapacak bir doktor ayarlayabilirsem, Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu'Nca bu doktorumun dinlenmesi için talepte bulunurdum. İtiraz dilekçenize ek olarak bunu dile getirebilirsiniz.

Bunun dışında, sgk itirazınıza da red kararı verirse, o red kararına karşı dava açmaktan başka bir yol kalmaz maalesef. Mahkeme sizi adli tıp kurumu'Na sevk eder ve sonucuna göre karar verir.
Not: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/137070-malulen-emeklilik-icin-sgk-dava-dilekcesi.html

zülküf1954

sgk yeniden bir dilekçe daha verebilirsiniz başka bir hst yeniden maluliyet tesbitini istiyebilirsiniz buradan gelecek durum bildirir raporlar yeniden ankara yada istanbul sağlık kuruluna gönderilecektir. bunu yapın ayrıca malulen emeklilkte üniversite hst oran vermiyor durum bildiriyor ve hep aklınızda olsun tüm doktorlara gittiniz artık elinizdeki evrakları hst heyetine teslim etmeden o evrakların bir fot. çektirin böylece elinizde durum bildirir raporun bir örneği olmuş olur

Yorum yapan herkeze teşekkürler yüksek sağlık kurulu'na gönderdiğim dilekçe olumlu olarak cevap geldi.Şuan emeklilik işlemlerim yapılıyor.Emeği geçen herkeze Teşekkürler.

Üst Alt