Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

mdeniz27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese slm,

ben 5 yıldır şeker hastasıyım son ölçümlerimde 3 aylık kan şekerim 9.7 çıktı çürük alabilirmyim. Tablet kullanıyorum bir sabah bir akşam olmak üzere günde ik defa 1000mg diaformin kullanıyorum. Bazıları tablet kullananlar muaf olmaz diyerlar.

Sakatlık oranı cetveline göre şeker hastalarına verilen oranlar:

1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

genelde şeker hastalarını askere almıyorlarmış ama yinede forumda bunla ilgili yazışmalara bakın..

Bende 5 yıla yakındır şeker hastasıyım.. ilk teşhis konulduğunda diamicron ve diaformin kullandım 2 yıl kadar fakat daha da ilerlemeye başladı en son gittiğim hastanede artık insilün tedavisine başlamam gerektiğini sölediler ve 2 seneyi aşkın insilün kullanıyorum fakat sbah 20 öğln 20 ve akşam 20 ünite insülin olmama ve günde 3 kere glukofen kullanmama rağmen şekerimi 250 nin altına düşüremiyorum. ben engelli raporu alabilirmiyim bu arada gözümde hafiften görme kaybı var şekere bağlı olarak. kolleseterolumde 750 nin altına düşmüyor rejim ve diyet yapmama rağmen

Öncelikle acil şifalar diliyorum kendimde Tip 1 DM hastasıyım yasınız kac acaba ve sorunuza ilk cevap veren arkadasın verdiği bilgiler çok dogru 14 yaşından beri bende insülin tedavisi görmekteyim şekerinin düşmemesi ilginç eğer gerçekten diyetini uygulayıp ve iğnelerini aksatmadan vuruyorsan ben günde 4 kere vuruluyorum novorapid ve levemir 25 25 25 30 olarak sıcaklara bağlı olarak şekerinin yüksek olması doğal olmakla birlikte kendine cok ii bakmanı diliyorum bu arada yasın ilerlemisse spor yapma olanağın azalıcak ama gene de spor yapmanı şiddetle tavsiye ediyorum insülin sporsuz hiç bir işe yaramaz ;)

Yaşım 37 ve düzenli olarak yürüyüş ve haftada 1 kez futbol oynuyorum buna rağmen şekerimde 250 altını göremedim bir türlü.. Sadece acıktığım ve öğünlerimi geciktirdiğim zamanlarda 170 lere kadar inebliyorum

sizde şekerin komplikasyonları yok demekki. tip 2 tanısı ile

şekerden alacagınız özür oranı
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

kolestrol ve trigresite oran vermezler.

muaf olursun

Askerlik şubesine başvurduğunda raporunu göster eğer insülin kullanıyorsan zaten seni askere almazlar,ilaç kullanıyorsan ve şekerin düşük çıkıyorsa sorun olabilir.

diyabetin ilk safhası ........belki askere alabilirler ama yinede siz devlet hastanesinden saglık raporu alın belki başka rahatsızlıklarınızda vardır. saglık raporu,ilaç raporları ile askerlik şubesine başvurun daha iyi olur.

Üst Alt