Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, hiper tansiyon, solunum, platin ve kalp hastalığı ile vergi indirimi almak!?

ECO35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi indiriminden yararalanarak emekliliğimi talep etmek istiyorum.
Bir kaç soru sormam gerekiyor
eğer yanıtlarsanız çok teşekkür ederim.

Bu soracaklarımı Forum sayfalarında bulamadığım için başlık açıyorum.

Şimdiye kadar bildiğim rahatsızlıklarım için herhangi bir hastahaneye gidip tedavi ve ilaç kullanımı yapmadım.

Şeker, hiper tansiyon, solunum, ayak bileğimde 95 yılından takılı bir platin, kalp damar sıkıntılarımın olduğunu biliyorum.

Şimdi ben sağlık kuruluna bu şekilde gitsem, bu rahatsızlıklarımın tesbiti yapılıp sağlık kurulu raporuna yazılırmı acaba ?

süreci başlattım, şeker ölçümleri ve tansiyon ölçümleri yapıldı. efor eko vb. testlere girdim. sadece uyku apnesi ile ilgili rahatsızlığım var ve sağlık kurulu için başvurduğum hastnenenin uyku bölümğnden randevu almak ve uyku testine girmek biraz zor, çünkü 9 ay gibi bir süre beklemek lazım diyorlar. Acaba özel bir hastahanede uyku testini yaptırsam sağlık kurulu bu tesbiti kabul edip puanlamaya dahil edermi sizce.

uyku apnesi nin tesbiti dışında tüm tetkiklerim tamamlandı. bir kaç şey sormak istiyorum.

1-sağlık kurulu raor kağıdını sağlık kuruluna ne kadar süre içerisinde teslim etmem gerekiyor.
2-uyku apnesi için beklersem 4-5 ay gibi bir süre bu süreçte diğer tetkikerimin süresi geçme ve/veya yendien yaptırmak gibi bir zorunluluk varmı.
3-sağlık kuruluna şu an evraklarımı teslim edip işlemi sonlandırsam, diğelimki raporum %40 ın altında çıktı ve 3 ay sonra anakardan olumsuz yanıt geldi, tekrardan sağlık kurulu işlemlerini başlatmam için herhangi bir süre kısıtlaması veya başka bir engel varmıdır.

sağlık kuruluna bu gün evraklarımı teslim ettim. (uyku apneai ile ilgili teste girdim ve sonucunun aldım. ağır uylu apnesi varmış) 20 şubat 2019 tarihine sağlık kuruku için randevu verdiler. Gelişme olursa yine yazacağım.

Özel hastane raporunu kabulk etmiyorlar apnede..

Uyku apnesi raporumu özel hast den almadım. 20 şubatta heyete girdim, 10 saniye içeride kaldım. 1 mart sonucumu aldım. %35 sürekli. Malesef sadece uyku apnesini yazmışlar. Kurulun bürosu ile görüştüm, ilaç listem ve raporlarım eksik olduğu için yanlış düzenlenmiş dediler. Bir eczaneden ilaç rapor ve listemi aldım Kurul bürosuna teslim ettim. 6 mart öğleden sonra raporumun düüzeltilmiş hali ile hazır olacağını söylediler. 6 mart ta son durumu yazacağım.

%53 sürekli rapor aldım. 10 puan hipertansiyon 20 puan dibaet 35 puan ağır uyku apnesi
Raporum evis sisteminde 08/03/2019 tarihi itibari ile hastahaneden yazı geldi şeklinde görünüyor.

bu arada ilk olarak hatalı çıkan %35 oranlı raporumu hasatahane hemen vergi dairesine göndermiş, içime doğdu sanki vergi dairesine gittim, raporunuz olumsuz gelmiiş Ankaraya gönderiyoruz dediler. Rica ettim yeni raporu beklemelerini çünkü elimde %53 oranlı rapor var, ve bu rapor posta ile hastahane tarafından yeniden vergi dairesine gönderilmiş.
Eğer vergi dairesine gitmesem en az 7-8 ay kaybetmiş olacaktım. Şu an doğru raporun vergi dairesine gitmesini bekliyorum.

14/03/2019 da doğru rapo vergi dairsi başkanlığına ulaşmış. Evraklar 19/03/2019 da Maliye Bakanlığına gönderilmiiş.
Artık gelecek cevabı bekliyorum.

Üst Alt