Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, kolestrol ve bir kulakta total işitme kaybı için hangi oranda rapor alabilirim

f47xfenerli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm.

benim de 3200 ödenmiş pirim gün sayım var.

sormak istediğim şeker ve kollestrol hastasıyım bunun yanında kulağımdan dolayı 80 günlük asker ken odyo ve rea testi sonucu bana tehris belgesi verildi yani sağ kulağım da total işitme sıfır.
bu 3 hastalıktan dolayı malulen emeklilik hakkım olabilir mi ve bu 3 hastalığın taplamı birleştirilip sağlık kurulu malulen emeklilik için yüzde kaç verir.

belki biraz karışık oldu sorularım ama siz tecrübenizle anlamışsınızdır.selamlar

Kolestrolden oran verilmez.

Şeker için,
1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Tek kulak işitme kaybı içinde % 12 alırsınız.

Malulen emekli olamazsınız bu oranlarla, ancak % 40'ı geçerse alacağınız oran erken emekli olabilirsiniz.
Balthazard Formülü'ne göre Şekerden b'ye göre 30 alsanız dahi 12 daha 38 yapar.
Şekerden c'ye göre oran almanız gerekiyor ki % 40 ve üzeri oran alıp erken emekli olabilesiniz...

Ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilmemiz için şunları belirtin lütfen;
1.gün ay yıl olarak doğum tarihiniz nedir?
2.gün ay yıl olarak sigorta başlangıç tarihiniz nedir?
3.hangi statüden emekli olacaksınız?

(doğum tarihim 30 09 1966
(ssk giriş tarihim 01 07 1986) statü 4A. üstad birde şunu öğrenmek istiyorum şu anda kardeşimin firmasında sigortam devam ediyor acaba erken emeklilik için sgk gitmeden önce çıkışımı vermelimiyim.bilmediğimiz noktaları aydınlatırsanız minetter olurum.saygılar

birde Kolestrolden oran verilmez demişsiniz.şeker tanısını koyan doktorum Kolestrolden  alırsınız demişti acaba yanlış biliyor olabilirmi?

Erken emekli olabilmek için prim gününüzü 3600 güne tamamlamanız,
ve defterdarlığa vergi indirimi için başvuru yapıp % 40 ve üzeri oranla haketmeniz gerekiyor.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Erken emeklilik başvuru yapmak için işyeriyle ilişiği kesmek şarttır.

Kolestrol sakatlık oranı cetveli 'nde yok. Ama daha öncede oran aldığını söyleyen arkadaşlarımız olmuştu. Verilsede % 10 verilir en fazla.
Lütfen güncel bilgi olması açısından sonucu bizede haber edin..

KKELEBEKK;

ilgi alakanız için çok teşekkür ederim sayın editörüm açıkçası çekiniyorum hem iş yerinden ilişiğimi kesip birde olmasa diye endişeleniyorum.birde en son 10 07 2013 tarihinde odyo cihazına girdim rapor elimde ama bir şey anlayamadım.raporda şöyle yazıyor (sağ saf ses ortelemesı 120.00 db tik ?) (sol saf ses ortalaması 11.67 db ucl :120 db mcl 55 db raporun aşağısındaki kutucuklarda da yazılar var ama nedir bilmiyorum.selamlar

İşitme kaybından alınacak oranlar ile ilgili şu başlığı inceleyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html
Çamlıca ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz, kendisi size fikir verebilir belki ne kadar oran alabileceğiniz hakkında ve ibareler hakkında..

Sırayla gidin öncelikle defterdarlığa başvurup hastaneye sevk edilip vergi indirimini elde edin. Bu hakkı kazandıktan sonra ve prim gününüzü tamamladıktan sonra çekineceğiniz hiçbirşey yok. Şartlarınız tamamlandıktan sonra işten çıkmış görünmezseniz erken emeklilik için başvurunuzu yapamazsınız ki...

Bence orada % 8 kısalık için verileceğini belirtmiş, % 40'a tamamlamak içinde işitmeden % 35 alması gerektiğini söylemiş. Ancak tek kulak için verilen oran %12'dir belirttiğim gibi, bu bilgi linkini gönderdiğim başlıktada mevcuttur.

Tek kulakta total işitme kaybı için % 12 verilir. Diğer rahatsızlıklarınız hakkında fazla bilgim yok. Birden fazla hastalık için verilen oranlar balthazard formülü tek bir orana çevrilir.

Bu arada, ben uzman falan değilim :) Sadece bildiklerimi paylaşıyor ve öğreniyorum.

teşekkür ederim @çamlıca en son odyo rapor sonuçlarımı buraya eklersem yorumlarmısınız.selamlar

ben de birşey sormak istiyorum eylül ayında 17 yıllık öğretmen olacağım müfettişler okula gidemediğim için soruşturma açtılar hastaneye yönlendirildim yüzde yetmiş sağlık sorunu var emekliliği uygun olur diye rapor vermişler daha önce burdan bir arkadaş vergi indirimiyle emeklilik isteyin malulenden daha iyi dedi ben ne kadar maaş alabilirim ve ikramiyem ne kadar olur acaba diyecektim teşekkürler

slm.çamlıca bu testi 09 09 1994 de izmir 9 eylül üniversitesi nde yaptırdım

bu testi de 10 07 2013 de izmir devlet hastanesi eğitim ve araştırma da yaptırdım

Tek kulak sağırlığınız var ve % 12 rapor alırsınız. Tek kulak sağırlığında bu kadar.

bilgi için teşekkürler sayın çamlıca.iki tane rapor vardı hangisine göre hesap yaptınız acaba ikiside aynımı aydınlatırsanız sevinirim üstaD...

Pek fark yok . Tek kulak sağırlığınız var buna verilen oran % 12 dir.

Üst Alt