Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker-tansiyon-kolesterol hastası devlet memurunun erken emeklilik şartı nedir?

candostum22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamün aleyküm arkadaşlar. benim sizlere bir sorum olacak. bir konuda fikir almak istiyorum.

ben 1973 doğumluyum ve 1991 yılında din görevlisi (imam) olarak göreve başladım.yaklaşık 27 yıllık görevliyim. 5 yıldır da şeker hastasıyım. günde 2 kez insülin kullanıyorum. ayrıca tansiyon ve kolestrolüm de var. Cuma günü kalp krizi geçirerek anjiyo oldum. normalde emekli olmama 27 yıllık devlet memuru olmama rağmen yaklaşık 7 yıl var. yaş bekliyorum.

geçenlerde bir arkadaşım bana hastalık nedeniyle 52 yaşı beklemeden erken emekli olabileceğimi söyledi. bu konuda net bir bilgisi olan ya da böyle bir şey yaşayan arkadaş var mı. gerçekten emekli olabilir miyim. olursam emekli maaşı erken emekli olduğum için çok mu düşük olur. bilgi verirseniz memnun olurum. selam ve dua ile..

Hocam selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
Belirttiğiniz hastalıklardan büyük ihtimalle %40 üzeri bir rapor alabilirsiniz ve evet yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz.
Maaş konusu değişkenlikler göstermekle birlikte çok fazla bir düşüş olacağını zannetmiyorum.

candostum22

Emeklilik talebiyle kurumunuza başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor verilirse de 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

merhaba. öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkürler. ben kurumuma (sancaktepe ilçe müftülüğü) gitmeden, yani kurumdan sevk almadan direk istanbul'da sultanbeyli devlet hastanesine gittim ve 18 ocak tarihine sağlık kurulundan randevu verdiler. iki hafta sonra randevum var.

eğer gerekli oranda rapor alırsam daha sonra hangi yolu takip etmeliyim. vergi indirimi için başvurmalımıyım. yoksa direk raporu kurumuma verip ankaraya mı göndertmeliyim ? kolay gelsin. iyi günler.

candostum22

Raporu dilekçeyle birlikte kurumunuza vermeniz yeterli. Vergi indirimi ile bir işiniz olmayacak

merhaba arkadaşlar. ben 24 nisan 1991 yılında sağlıklıbir devlet memuru olarak işe başladım. son zamanlarda şeker x tansiyon x kolesterol x kalp vb sorunlar nedeniyle 1 ay önce bir devlet hastanesinden %59 (ilk önce %74 demişler sonra %59 a düşürmüşler) oranında 5 yıl süreli rapor alarak kurumuma emekli dilekçesi verdim. sizce sonuç ne olur. kabul edilirmi. şu 5 yıl süreli olayı beni baya endişelendirdi. selamlar. iyi günler.

candostum22

Raporun süreli olması SGK'nın da kontrol moyacağı şartını getirmez. Ne olacağını emeklilik yazınızda göreceğiz.

Üst Alt