Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon, kolestrol, kalp ve diğer rahatsızlıklarla erken emekli olunur mu?

Whougr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar birşey soracağım bende şeker y.tansiyon kolestrol ve tansiyona bağlı kalpte büyüme ve kalınlaşma gözde de astigmat bulanık görme oluşmuş ayrıca obezite vke40 24 yıl ve primler dolu erken emekliliğe başvurmalımıyım işsizim nasıl başvurulur. Teşekkürler.

Erken emeklilik için vergi indirimi almanız gerekiyor. İşyerinizde çalıştığınıza dair alacağınız belge ile bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine başvurmalısınız.

Onlar sizi istediğiniz bir hastaneye yönlendireceklerdir.

Whougr

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre her rahatsızlık için oranlar tek tek belirlenir ve sonra bunlar balthazard formülü ile toplanır. Oran %40 ve üzeri olursa, çalışan statüsünde sigortalıyken işlerinizin bağlı olduğu defterdarlığa gidip vergi indirimi için başvurursunuz. Bu hakkı elde ettiğinizde, emeklilik için aşağıdaki tabloda belirtilen şartları da sağlamışsanız, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

Burdaki tek sorun benim şuan işsiz olmam boyun fıtığı ameliyatı oldum ve işimden ayrıldım. Çalışmıyosan emekli olamıyomusunuz. Teşekkürler

erken emekli olmanız icin calısıyor olmanız gerekli ve engelli raporunuz var ise vergi indirimi almanız lazımki erken emekli olasınız

Önce engelli raporunu alıp daha sonra işe girip te vergi indiriminden erken emeklilik için başvuru yapabilirsin

Evet önce raporunuzu alın.toplam % 40 ve üzeri ise kısa süreliğine Vetrgi indiriminiz gelene kadar sgk lı çalışırsınız.

Üst Alt