Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon, kolestrol ve uyku apnesi ile malulen emeklilik mümkün mü?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar 1 ay önce heyete girdim benim hastalığım inüsülün kullanıyorum tansiyon kolastirol ve ağır derecede uyku apnesi var sayın arkadaşlar bu hastalıklarla malulen emekli ederlermi cevabınızı bakliyorum teşekkürler

Bu hastalıklardan dolayı malülen emeklilik zor gibi.Hayırlısı...

uyku apnesi şeker gibi hastalıklar malulen emekli kapsamına alındı diye biliyorum

şeker,en az 3 organı etkilemişse kapsamda
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

İnşallah olur,eğer olmazsa eğer çalışıyorsanız vergi indirimi için başvuru yapın.

apartman görevlisi olrak çalışiyorum ama şirket vergiden vaf apneden yüzde 35 rapor verdiler şeker tansiyon kolestrl hariç

ssk bölge müd ssk beni numune aaraştırma hastanesine sek etti ogtt var yani şeker tansiyon kolastirol ve ağır derecede uyku apnesi tanısıkoydular . 1 ay önce oturan boğa hocam malulen emekli ederlermi yardımcı olursan sevinirim

sayın bülent hocam cevabını bekliyorm iyi akşamlar

pvc demirci

Malulen emeklilik için kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybu arıyor sgk. Birden fazla rahatsızlık için çok zor oluyor.

İlk sigortalı olduğunuz tarih ve bugüne dek ödenen prim günü yeterliyse, malulen edeğil deerken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak daha mümkün olur. Orada sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran yeterli oluyor sakat statüsüne dahil olmak için

pvc demirci

Tahmin ettiğim gibi! :)

O zaman zaten malulen emeklilikle veya sgk ile bir işiniz yok ki! (ssk 4a'Lı olduğunuzu varsayıyorum)

Malulen emeklilik başvurunuz zaten reddedilir ama, siz yine de başvup işleminizin durdurulmasını isteyebilirsiniz bence. Ya da bekleyin, zaten red kararı gelir.
Siz o arada çalışan statüsünde 1 hafta kadar sigortalı olun önce. Sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa vaşvurun (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Sizi hastaneye sevk ederler. hastaneden alacağınız rapor oranı % 40 ve üzeri olduğunda o rapor karşılık Maliye size sakatlık indirim hakkı tanır. Bu hakkı elde ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip -malulen değil!- erken YAŞLILIK EMEKLİLİĞİ için başvuracaksınız ve hemen emekli edileceksiniz.

hocam ben apartman görevlisi olarak çalışıyorum ama çalıştım şirket vergiden vaf olunca malulen emekliliğe başvurdum

pvc demirci

Başka bir işyerinde bi hafta sigortalı çalışın (aynı anda iki yerde çalışmanın bir sakıncası yok). O esnada vergi indirimine başvurun...

pvc demirci

arkadaşım sana detaylı bilgi veriliyor hala aynı şeyi tekrarlıyorsun. vergiden muaf olmayan bir işyerinde kendini birkaç gün sigortalı göster. o işyerinde çalıştığına dair kaşeli imzalı yazı al ve raporunla birlikte adana vergi dairesi başkanlığına başvur. sonra ankara dan o birkaç gün sigortalı göründüğün işyerine vergi indirimi yazısı gelecek. o yazı ile birlikte sgk ya git yaşlılık aylığı için başvur.

özürlü oranı

iyi akşamlar bülent hocam 1 sorum daha olcak size 1975 doğuluyum 1994 ssk başlangıcım şu an 4000 pirim var vergi indirimden yüzde 40*50 arası alsam yaşlılık diğilde özürlü emeklisi olamammı saygılar

pvc demirci, bu işlerin acemisi oldugun belli. kardeş yaşlılık aylığı özürden dolayı erken emekli olacaksınız işte. sorduğunuz soru ikiside aynı aslında. evet siz özürünüzden (sakatlıktan) dolayı erken emekli edileceksiniz...

pvc demirci
Süre olarak da prim gün sayısı olarak da erken yaşlılık aylığı bağlanma şartlarınız oluşmuş durumda.
%40 üzerinde alacağınız bir raporla vergi indiriminiz onaylandığında (kaçıncı derece olursa olsun) hemen emekli olabilirsiniz.
Yukarıda denilen şekilde gelir vergisi muafiyeti olmayan bir işyerinde kısa bir süre için sigortalı görünün ve vergi indirimine başvurun.

Herkese slm ben 1979 doğumluyum ve 1993 sigorta girişliyim toplam sigorta gün sayım 3460 ileri derecede uyku apne senderumuyum bibap cihazı kullanıyorum şeker hastasıyım insülin alıyorum yüksek tansiyon ve kolestrol son olarak aşırı kilo hiçbir konuda bilgim yok emekli olmak istiyorum sizce bu hastalıklarımdan dolayı emekli olabilirmiyim ne yapmam lazım ne olur beni bilgilendirin şimdiden çok teşekkür ederim

@Ünsalmuti

Prim ve yıl şartı tamamsa evet emekli olabilirsin.

2008_oncesi.PNG

Önce vergi indirimi hakkı elde etmelisin: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

10 yıllık insülin kullanan şeker hastasıyım tip2 diye ilaç raporum var 3-4defa yüksek şeker komasından hastane yatışlarım var bunlara ek olarak belfıtığı ameliyatı oldum ve yeni mr da tekrar ameliyatlık bel fıtığım teşhisi konuldu bütün bunlarla baş vursam %40 alabilirmiyim yoksa tip2 ilaç raporumu düzenlemek ve tip1 olmak için girişimmi yapmalıyım bilgisi olan varsa yazabilirmi.tşk

merhabalar,
konuyla alakalı detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.
vergi indiriminden kastınız nedir ?
sgk lı çalışan için ..

saygılarımla,

Üst Alt