Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon, solunum sıkıntısı, böbreklerde taş, boyunda düzleşme vs. için rapor?

krimba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
ben 35 yaşında doktorun kapısından geçmeyen biriydim.günde 4 km koşu 20 km bisiklet işimiz inşaat yoğun tempo. Akşamları şiddetli uykularım başlamıştı. Kayınpederim gel olum şekeri ölçelim dedi.

şeker tip 2 çıktı ilaça başla akabinde yorgunluklar yürüme zorlukları
hipertansiyon 15-17 arası ilaç oldu 2
şimdi akçiğerde solunum sıkıntısı tomografiye kaldı sonucumuz
böbreklerde 15 yıldır kalsiyum oksalat taş hatalığı senede en az 4 taş
boyunda düzleşme bütün katlarda fıtık
belde düzleşme
kalçada hafif kayma
bir etbeni aldımdım 5 sene önce akabinde yüzde daimi kızarıklık ve şişdettli ve aşırı terleme
gözlerde hafif tembellikler beraber hipermetrop astihgmat ve görme sıkıntım var
midede ülser
duymaya gitmedim ama sıkıntım çok azda solsa var

ben heyete girsem doğru olurmu
girersem rapor alabilirmiyim

saygılarımla

Gözdeki görme problemleri düzeltilemeyecekse olabilir ama hipermetrop, astigmat gibi hastalıklardan oran verilmez. Görme kaybınıza göre değişir bu.
Ülsere verilmez.
Duyma için test sonucunu görmeden birşey söylemek doğru olmaz.
Kalça problemi için açıların ölçülmesi gerekir. Akciğer için de aynı şekilde SFT testi istenir.
Fıtık ve düzleşmeden genellikle % 8-13 arası verilir, en fazla % 25'e çıkar bu yaralanma modeline göre.
taş hastalığından % 5-10 gibi verilebilir,
hipertansiyon % 10,
tip2 şeker % 20'dir.
Bu değerlere bakılınca % 40'ı geçmeniz mümkün gibi görünüyor.

şeker %20 tansiyon %10 akciğer de çıkarsa en az%20 böbrek taşlarına %10 en fazla fıtık ve düzleşmede hareket kısıtlılığı varsa %10 toplarsak %70 batazarla da bu %50 küsür eder ama bu rahatsızlıklar varsa

evet şeker ve tansiyon raporlu
taşlar içinde bugün tomografi verdiler eski film ve utrasonlarım var. 17 yılda 70 adein üstünde taş düşürdüm
solunum testi sonucuna doktor altını çizmiş fev1/fvc = 83 ----- pef = 68 cumartesiye tomografi cekilecek pazartesi belli olur.
boyun ve bel içinde tomografi cd lerim var -sol ayak parmağı 3 tanesi çalışmıyor.kollarda uyuşma sol kolda güç kaybı var.
göz ve kulak için kontrollere gideceğim

3 sene öncede hepatit b hastalığına gizli sarılığa yakalandım ama bağışıklık kazandım.

onda bağışıklık kazandım sadece karaciğerimde büyüme yaptı onada oran var mı

80'in altında olmadığı için akciğer testlerinden oran alamazsınız gibi.

Akciğer de [FONT=sans-serif]tomografi de leke görürse oran verirler bazan
kanda hepadit çıkan arkadaşıma bağışık kazan mış halıyle %15 verilmiş[/FONT]

onuda doktora bildireceğim teşekkur ederim

merhaba resim yükleyemiyorum

tekrar merhaba
tomografide akciğer temiz çıktı . pev % 68 olduğu için şimdi alarjik astımı araştırıyorlar
2 böbrekte 6 adet taş tespit edildi. ve bi önceki 1 cmlik taşın açtıgı yaralar için ilaç tedavisine başlandı 6 ayda bir kontol dedi.
buradan puan çıkar mı
boyun ve bel içinde eski tomografilerim var. kırık olmadanda puan alma oluyormu.
haftaya salı heyete gideceğim.

merhaba
6 ay sonra heyetten çıkan sonuç % 52

çift taraflı böbrek taşı = % 10
servikal diskopati = % 11
şeker tip II = % 20
anksiyete bozukluğu = % 25
hipertansiyon = 00000
tedavi edilemeyen hiperaktive de = 000000
taşikardi kalp rismi bozukluğuda = 000000

toplamda baltazar %52verdiler
ki sfır verdikleride kendi hastanelerinden raporlu hastalıklarım.ilaçlarımda kırmızı recete

nasip herşeydebir hayır varmış.

Üst Alt