Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon ve astım hastası annem 2022 maaşı alabilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar benim annem şeker hastası insilün kullanıyor tansiyon ve kronik astım bronşit hastası annem bana bakıcı maaşı alyor aynı zamanda acaba 2022 maaşına başvursa yüzde kaç verirler bakıcı maaşını etkilermi vereceniz cevaplar için teşekkür ederim

% 40'a tamamlanır büyük ihtimalle ama şunu da unutmayın, senin adına aldığı evde bakım maaşı da 2022 geliri hesaplamasında dahil edilir. Bununla birlikte hanede kişi başına düşen gelirin 286,32 TL'yi geçmemesi gerekir.

alınabilecek oranlar şu şekilde:
Şeker ;
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Astım ;
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Tansiyon % 10

peki ablacım bu yüzde 40 dediginiz heyet raporumu yoksa yani heyet biraz kırpıyor yoksa heyetten çıkan oranmı birde başka gelirimiz yok babam işsiz çalışmıyor yani eve giren hiç bir gelir yok sadece bakıcı maaşı var alabilirmiyiz 2022

Raporunuzda en son belirtilir ne kadar oran aldığı toplamda. Kırpma yapılmıyor aslında, tüm oranlar Balthazard Formülü ile toplanıyor. Buna göre verilen oran geçerli olur. Yani örnek veriyorum 20 +10 = 30 yapmaz da, % 28 yapar tabloya göre. Oranı % 28'dir, 30 diyemeyiz...
Evet geliriniz uygun görünüyor, raporu aldıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na... Ayrıca senin için de başvuru yapabilirsiniz, neden bunu öncelikli olarak sormadığını merak ettim şimdi. :) Hem annen, hem senin raporunla ayrı ayrı başvuru yapabilirsiniz.

ablacım ben zaten bakıcı ve 2022 alıyorum annem hastaonun için soruyorum verdigin cevaplar için çok teşekkür ederim ve bizi aydınlattıgın için

mustafa sürek tamamdır, sadece evde bakım demişsin ondan merak etmiştim. Kolaylıklar diliyorum şimdiden.

Anneme %35 rapor verildi. Yeniden rapor almak için ne zaman müracaat edebiliriz?

sayın arkadaşlarım bundan bir ay önce annem 2022 maaşı için saglık kuruluna başvurdu şeker insülüne baglı tansiyon ve astım rahatsızlıgı vardı heyet yüzde 35 verdi tekrar nezaman sonra müracat edebiliriz

6 ay sonra tekrar başvurup rahatsızlığım arttı diyerek yeniden rapor alabilirsiniz

2022 saglık raporu

arkadaşlar ben 2022 maaşı için başvurdum saglık kuruluna şeker tip 2 tansiyon noröloji ve ortapedi rahatsızlıgım var ayrıca göz hastalıklarıda bir iki puan gözden alırsın dedi acaba kaç derece puan alırım 2022 maaşı alabilirmiyim vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkürler

İyi günler benim annem seker hastası ve tansiyon astım bronşit ve alzaymır başlangıcı var. 2022 maasından yararlanmak için ne yapması gerekiyor. Ve babam emekli benin aldığım arabada annemin üstüne maaştan yararlanabilirmi?

Üst Alt