Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon ve kolestrol için rapor alabilir miyim?

rainman57

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar yarın sağlık kuruluna başvuracam.Karaciğer den yüzde 30 zaten var ama benim merak ettiğim geçen hafta teşhis koyulan şeker ,kolestrol ve yüksek tansiyondan rapor verirler mi? İlaç raporları e nabıza yüklenmiş.Sorun çıkarırlar mı?

Merhaba,
Tip2 diyabet. %20
Hipertansiyon %10
(Kolestrol)Hiperlipidemi %10
Oran alabilirsiniz ama doktorlar kolestrol konusunda karaciğer durumuna göre degerlendirip oran veriyor yada vermeyebiliyor.

Lenovo K6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

X Özcan hocam bu tanıların 1 hafta önce alınması sıkıntılımı.Devlette olmadı zaten sevk lazımmış .çapaya gidecem aynı gün içinde ama 1 hafta önce tanı oldu diye çoğu doktor temkinli.İlla 1 sene tedavi olma şartımı var sağlık kurulu için ?

rainman57

İlaçları raporlu alıyorsan, tansiyon günlük ölçüm tablon yüksekse raporu etkiler kolestrol fazla etkilemeyebilir. Bunlara ek olarak heyete girerken şeker,kolestrol, hipertansiyon ölçümlerin yeniden yapılır.

Nurtan hocam Evet ilaçlar 2 yıl raporlu yazıldı.Özel bir hastaneden aldım.Anlaşmamız var çünkü.Tansiyon günlük ölçün tablosu derken muane sırasında yüksek çıktı acilden dil altı aldım.Gün içinde 14 ü geçiyor dedim Tansiyonu öyle yazdı.Şekerde 100-114 çıkmıştı son iki tahlilde onuda ordan yazdı.Bunlar rapor için tatmin edici veriler değil mi?

@rainman57 , tanıların yeni tarihli olması konusunda bir sıkıntı olurmu bilmiyorum o yüzden yanlış bilgilendirmek istemem.

Heyet doktoru zaten şeker için yeni test isteyecektir şeker ile alakalı kan idrar isteyecektir ve kandaki HBA1C oranının yüksekliğine bakacaktır.

Raporunuzu tedavinizi olduğu devlet hastaneden alırsanız tüm kayitlariniza ulasabildikleri için daha rahat alabilirsiniz.
Geçmiş olsun.

Lenovo K6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engel oranını gösteren durum bildirir raporu

Sadece engel oranımı gösteren durum bildirir raporu alabiliyormuyuz? Engel oranımı sadece engelli raporuylamı kanıtlayabiliriz yoksa durum bildirir raporunda yazabilirler mi?Kuruma verecem çünkü yüzde 40 engel oranı olan memurun görev yeri değiştirilmez maddesi var.Acil almam lazım.

direk hasstaneye gidip oranlı durum bildirir raporu alabilirsiniz hastanenin saglık kuruluna başvuru yapın oranlı saglık kurulu raporu durum bildirir raporu alcagım deyin

Arkadaşım cevabın için teşekkürler.Sistem de 2018 yılında aldığım 2 yıl geçerli engelli raporum gözüküyor.Pandemide uzadığı için Engelli raporu için sevk istediler o yüzden alamıyorum bir türlü.Durum bildirir için sevk istemezler demi.Artık gezmekten sıkıldım.Doktorlarda vermiyor.

Özür oran belirleme

Arkadaşlar özür oranı sınıf -2 30 ve Özür oranı sınıf-3 50 olduğunda doktor yüzde 40 verebilir mi?İlla o sınıfa ait özrümü verirler?

@x_ozcan,

Bizimde tip2 diyabet:%20
Hipertansiyon:%10
Kolestrol:%10
Fiziktedavi:%13

Bu oranlarla sizce engel oranımız kaç bilenler yazabilir mi?

@OğuzHan112, ama ilk üç hastalık içhastalıkları 40 olmuyor mu toplam.
Balzart ile 40+13= balzart formülü ile 48 olması gerekmiyor mu?

@rainman57,

Diyabet tip 2 tanısını kim verdi acaba ? Bizim ailede de tip2 var , şekerim yüksek çıkıyor kan testlerinde . Sağlık ocağına ne zaman gitsem diyet öneriyor bir türlü teşhis koymadılar . İşin garibi diyette yapıyorum , 10 kg verdim 2 ayda ama hala tanı alamadım.

@sungerbob, Sağlık ocağı aile hekimi yerine bir devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden randevu alıp Dahiliye Uzman Hekime muayene olursanız daha iyi olur. Ailenizde de olduğunu söyleyin tam kan tahlili ile birlikte gerekli görürse tanı koyulur ve raporlu ilaç kullanımına başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Üst Alt