Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, tansiyon ve kompulsif bozukluk için yüzde kaç rapor alabilirim?

ŞARAPSON

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben diyabet hastasıyım tip 2 ancak aile öykümde de diyabetli çok. ayrıca hipertansiyon ve kompulsif bozukluk hastasıyım. Ötv indirimli araç almak istiyorurum. Bu konuda bilgim yok. durumuma göre yüzde kaç rapor alabilirim acaba. indirim için de yüzde kaç k
gereklidir. Teşekkür ederim.

Okb için doktor bana 0 rapor verebileceğini söylemişti.Ben ilerde memuriyetime engel olabilir diye tedaviyi reddettim böylece 0luk derecem eklenmedi raporuma.Ama bu durum memuriyete engel olur mu o konuda çeşitli rivayetler var ben kesin bir bilgiye ulaşamadım.

Tansiyon için genellikle % 10 oran verilir. % 20'de şekerden alabilirsiniz.. Kompulsif Bozukluk için % 30 verilmiş olsa balthazard formülü ile hesaplanınca rapor oranınız 20+10+30=% 50 olur.. Kompulsif Bozuklukdan % 70 oran verilirse rapor oranınız % 78 olur.. ÖTV'siz araç alabilmeniz için ya ortopedik bir sakatlığınız olması gerekir (Bu durumda rapor oranının bir önemi yok) ya da rapor oranınızın % 90 veya üzeri olması gerekir. Yani, ÖTV'siz araç alamazsınız..

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler:% 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa:% 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Tip 2 şeker için alınabilecek oran;

Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Not: 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi gerektirir..

ben yeni rapor aldım tip iki diyebet için yüzde 20 hiper tansiyon için yüzde 10 aldım...

bilgi için teşekkür ederim. Ancak ötv indirimi alabileceğimi söylediler. 3. derece vergi indirimi olarak.

siz raporu ne için kullanacaksınız. Ötv indirimi için mi. teşekkür ederim.

Üst Alt