Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve bacaklarımdaki sorunlar nedeniyle %40 rapor alabilir miyim?

androtr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Milli Eğitim'de öğretmenim ve sağlık özrü engellilik durumuna bağlı olarak tayin istemek için "engelli durum bildirir" raporuna başvurdum. Milli Eğitim başvuru yapabilmem için en az %40 oranında rapor istiyor.

15 Yıllık şeker hastasıyım. İlk sene hap, kalan 14 senedir de insülin kullanıyorum.

Her iki bacağımın alt kısmında bölgesel olarak %98 ve %100'lük tıkanma var. Geçen sene yapılan damar anjiosu sonrası böyle bir rapor alıp, pletal adı verilen kan sulandırıcı hapı ve colnar adı verilen kolesterol ilacı kullanıyorum günde 1'er kez.

3 aylık ha1c oranım ocak ayında yaptırdığım tahlil sonucunda 11.3 çıkmıştı. Açlık kan şekerim genelde 240-260 arası seyrediyor. Tokluk 300-400 arası. Daha sonra h1ac hormonuma baktırmadım. Ama değerlerim aşağı yukarı bu şekilde seyrediyor.

İnsülin : Sabah öğle akşam novarapid: 3*18 ve Lantus sabah akşam 2*20 ünite kullanıyorum.

Hastaneye İlaç kullanım listemi, ocak ayında yaptırdığım yukarıda bahsettiğim tahlil çıktısını ve geçen seneki anjiyo raporlarını sundum.

Bugün heyete girdim ve bana eylül sonunda rapor için gel dediler. Heyet doktorları anladığım kadarıyla evraklar eski de olsa onaylamışlar. Ya da ben öyle sanıyorum :) Evraklar önce Ankara'ya gönderiliyor orada oran hesaplandıktan sonra hastaneme geliyormuş. Süreç bu şekilde işliyormuş.

Sizce bu değerler ve ilaçlarla engelli raporu alabilir miyim ve alırsam tahmini olarak % kaç oranında alabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

androtr

annem on yıldır insilün kullanıyor ve insilün kullanmasına rağmen şekeri düşmüyor, şeker ayağına bile vurdu ama malesef ki yüzde 20 gibi bir oran verildi sadece
geçmiş olsun

Teşekkür ederim peki damar tıkanıklığı oranı arttırmaz mı?

androtr

anjü oldunuz mu ? eğer olduysanız ve stent takılı ise oran birazcık daha yüksek olacaktır ama takılı değilse ama yinede anjü olmuşsanız ve raporda gerçekten damar tıkalıydı ibaresi varsa yüzde 10 olacaktır

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@androtr
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.

İkimizin durumuda hastalık konusunda hemen hemen aynı.

Bendede tip2 şeker,birden fazla periferik damar tıkanıklığı,her iki bacakta stent,ve yapay damar,yine anaarter damar yapay,şekere bağlı polinoröpati,yine şekere bağlı senseryonel işitme kaybı,ayrıca kol bastonu zorunluluğu var.

Ve bana bu durumumla hacettepe %85 rapor verdi. Senin durumuna gelince şekerden enaz %20 alırsın.

Damar tıkanıklığın birden fazla olduğundan ve ameliyat imkanın olmadıgından en kötü %35'te ordan alırsın. Ve toplamda baltazara göre % 42 lik bir oran alacağın kanaatindeyim.

Damar tıkanıklığı,birden fazla oldumu ve ameliyat imkanı olmadımı oran yükseliyor.

Sana tavsiyem hastalığıni tarif ederken birden fazla periferik damar tıkanıklığı tanısı ile tarif et. @androtr sende polinöropati başladımı yani bacaklarında yanma,karıncalanma,igne batması vs,

Bu arada bana özelden msj atabilirsen bilgi alışverişinde bulunuruz.

öncelikle geçmiş olsun bende şeker hastasıyım.hocam verdiğiniz değerlerde abartı yok ise %30 a kadar sadece şeker hastalığından alabilirsiniz. bacaklardan %10 hayli hayli çıkar ama heyetin bu oranı düşürmesi muhtemelen. yani siz doktorunuza başvurun ve check up yaptırın.şeker hastalığı belirgin olmasa da başka organlara zarar verebiliyor.bende şeker ve böbrekten aldım raporumu. özellikle böbrek üstü bezleri,24 saatlik idrar takibi ve kreatinin seviyelerinden az da olsa oranı arttrma ihtimaliniz var.tekrar geçmiş olsun

Diabetin tip1 veya tip2 olduğunu belirleyen c peptid testini mutlaka yaptırmalıydınız duruma göre değişkenlik gösterebiliyor mesala siz tip2 hastası olduğunuzu zannederek en fazla %20 oran alırken bir hormon ve antikor kan tahlili sonucunda çıkacak oran ile tip1 ve %30 almanız olası.poliklinikler zamanına gelirsek ayaklardaki sıkıntılarınız için nöropati emg sonuçlarınızı vs hepsini yaptırmanız ve her muayene olduğunuz doktora tek tek izahat yapmanız gerekmekte.Diabetin tanısını koydurduktan sonra mevcut rahatsızlıklarınızla beraber %40 lık oranı geçer gibi duruyor.

Arkadaşlar merhaba, rapor işleri tayin vb. derken yazamadım.

Raporumu aldım çok şükür.

Diyabet %30, Periferik Arter hastalığım (bacaklarımda damar tıkanıklığı) %30 olmak üzere toplamda %60 oran aldım.

Teşhis : Periferik arter hastalığı+Diabetes mellitüs+hipertansiyon+hiperlipidemi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nden aldım raporumu.

Yorum yazan, bilgi veren herkese çok teşekkür ederim.

4 yıldır raporlu şeker ılaclari kullanıyorum kaza geçirdim 1 ayağımda platin var ve diğerinde de bağ kopması ve aynı zamanda lif yırtılması %kaç rapor alabilirim cevaplariniz için teşekkür ederim şimdiden

Üst Alt