Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve diğer rahatsızlıklarımdan emekli olabilecek oranda rapor alabilir miyim?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba bu konuyla ilgili bilgi ve tecrübeli arkadaşlardan aydınlatıcı cevaplar talep ediyorum yardımcı olurlarsa çok sevinirim

şeker hastasıyım bunda dolayıda emekli olup olamayacağımı öğrenmek istiyorum
yaklaşık 3 ay önce anjio amelyatı oldum sağ kulağımda tiz seslere karşı işitme kaybı başlamış gözlerimdede 0.75 oranında numaralı ve daimi gözlük kullanımı var kolestrolde şekerin takipçilerinden olduğu için oda ver

1997 sigorta girişliyim ve 3900 sigorta günüm var
buna istinaden emekli olma ihtimalimin olup olmadığını bu konuda tecrübe edenlerden öğrenmek istiyorum

yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum:rolleyes:

erencan bir hastaneye git dr yardim isde heyete girebilirsen % 40 üzerinde bir rapor ala bilirsen ne mutlu kardesim sana burada sana bir yardimci olan olmaz tamam cok gecmis olsun

ilgilendiğin için sağol teşekkür ederim kardeşim sağol

Maluliyet tesbiti için bulunduğunuz sgk il müdürlüğüne müracat edin , sizi hastaneye sevk ediceklerdir. Daha sonra hastanenin raporuna göre kendi sağlık kurullarınca maluliyetinize karar veriyorlar. Şeker hastalarında okuduğuma göre diğer organlara zarar verme seviyesine göre maluliyet veriliyormuş.Bunu sgk nın sayfasında okudum...

Şeker için,
1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

anjiyo için;
Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)

kulak ve gözden alabileceğiniz oranları bilemeyiz ama Balthazard Formülü'yle toplandığında % 40 ve üzeri oranla 3. derece vergi indirimi kazanma ihtimaliniz yüksek gibi görünüyor.

emeklilik tarihinizle ilgili olarak:
2008_oncesi.PNG

ssk'dan emekli olacaksanız yukarıdaki tabloya tabiisiniz. ancak tam hesaplama yapabilmemiz için,
gün ay yıl olarak doğum tarihinizi,
-staj değil- tam primden yatırılmış gün ay yıl olarak sigorta başlangıç tarihinizi,
ssk değilse hangi statüden olduğunuzu belirtin lütfen.

Cevabın için çok teşekkür ediyorum . 02.07.1997 sgk girişliyim 3900 pirim günüm var her halde raporumun oranına göre değerlendirme yapılacak değil mi pazartesi günü başvuru yapmayı düşünüyorum ayrıntılarını sana mesaj olarak atıcam tekrar teşekkür ediyorum arkadaşım esen kal

eren keskin;

ssk'dan emekli olacaksanız, ve şuan çalışıyorsanız, işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi almak için başvuru yapın, sizi hastaneye sevk ederler. % 40 ve üzeri almanız durumunda rapor Ankara'ya gönderilir ve işyerinize cevabı gelir. ama bunun için çalışıyor olmanız şarttır.

% 40-59 arası oranla 3. dereceden kazansanız, 03.07.2014'ten itibaren prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emekliliği hakedersiniz..
% 60-79 arası 2. derece olarak gelse tamam zaten şartlarınız, hemen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

merhaba kısmet bugün işyerinden istenilen evrakları defterdarlığa teslim ettim cuma günü nasipse hastaneye gidip heyete gireceğim peki daha sonra ne olacak

% 40 ve üzeri oran alırsanız Ankara'ya gönderilir rapor ve cevabı işyerinize gelir. en az 2-3 ay beklemeniz gerekiyor...

merhaba kısmet hanım bende engelli indirim başvurusunda bulundum heyete girdim dahiliyeden 20+10+10 kardiolojiden kalptende 10+10+10 şeklinde verdiler toplamda %70 olarak kurula teslim ettim 10 ekimde kurul toplanıcak onlarda %10 falan verirler diye duydum doğru olduğuna rastladığınız oldumu baltazar sistemine göre rapor oranım sizce ne olur teşekkürler

% 53 yapar.Bilgim yok heyetin % 10 daha verdiğinden, daha doğrusu öyle birşey söz konusu değil.

peki % 53 emeklilik başvuru m için yeterlimi 1997 temmuz 2 ilk ssk girişim toplam günüm 3920 peki bu oranla diger sosyal haklardan yararlanabilirmiyim

3. derece olarak vergi indrimi kazanırsınız ve,
17 yıl 3920 günle emekli olabilirsiniz.
(Doğum yılınız 1979 ve öncesi ise)
03.07. 2014 tarihinden itibaren emekli olabilirsiniz, 3920 gün isteniyor buda tamammış zaten sizin...

Diğer haklarınız için oran olarak % 40 üzeri olması yeterli. Ancak bunun yanında istenilen diğer şartlarada uyup uymadığınız önemli.
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Örneğin araç alamazsınız, ortopedik engeliniz olmadığı için... Engelli kimlik kartı alabilirsiniz. Bunun dışında sormak istediğiniz sorular olursa sorun lütfen.

02 08 1982 dogumluyum 1979ve altı dogum tarihlimi olmam gerekiyo benim yaşım tutmuyomu

o zaman yıl olarak 2017 yılında emekli olursunuz.

yaş şartıyla ilgili mevzuat nasıl oluyor bu şartlarda belli bi yaş oranıdamı istiyorlar :( peki şimdi aldığımız rapor ozamanda geçerli olurmu

kelebek hanım peki ben askerliğimi borçlansam ödesem emeklilik tarihimi geri cekerlermi

eren keskin,
Askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yapmışsanız borçlandığınız süre kadar çekerler...

peki ben bu şartlarla malülen emekli olabilirmiyim çünkü en küçük işlerde dahi çok çabuk yoruluyorum

ne güzeldir bukadar bilgili olup insanlara yardım etmek eşimle her fırsatımızda seni takip ediyoruz kardeşim çok bilgilisin sen maşallah

maluliyet cetveli 'ne göre tüm hastalıklarınızın toplamından malul olduğunuz yönünde karar vermesi gerekiyor heyetin, ve sigorta başlangıcından önce bu seviyede olmaması, sonra bu seviyeye ilerlemesi gerekiyor rahatsızlıklarınızın.
10 yıl 1800 gününüzde tamam sizin, başvuru yapabilirsiniz, işinizi kaybetmemek için önce maluliyet tespiti yaptırıp malul sayılırsanız işten ayrılıp malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Malulen emeklilikte önceden alınan raporlar geçerli olmaz, kurum yeniden sevk eder ve bu raporda oran olmaz sadece tanı yazılır. sgk bu tanıyı cetvele göre inceler.
Ancak malul sayılmazsanız erken emeklilik şartlarına göre emekli olabilirsiniz...

merhaba kelebek heyete % 70 le girdim bugün raporumu elime aldım % 42 ye düşürmüşler bu oran maaşıma nekadar yansır acaba
vergi indirimi için raporumun aslınımı yoksa aslı gibidirini göndersem sayılırmı birde bugüne kadar hiç bir çıkar gözetmeden bana yardımcı olup aydınlattığın ve yardımcı olduğun için çok sağol raporumda kullanım amacında bazı kısımlarda değerlendirilmesi ibaresi var bu ne demek örneğin 2022 sayılı yasa değerlendirilmesi yazıyor sosyal hak ve hizmetler x yazıyor tamam raporun altında acıklaması var ama değerlendirilmesi ibaresi kafama takıldı :confused:

Siz 70 ile değil, % 53 gibi bir oranla başvuru yapmıştınız, 20+10+10 - 10+10+10 aldığınızı söylemiştiniz, bunları Balthazard'la toplamanız gerekir ve % 70 yapmaz.

% 42, 3. derece sayılır ve 28,5 olarak yansır.
aslı gibidirini kabul ederler.

2022 için ibareler önemli değil diye biliyorum, % 40 ve üzeri olduğunuz için, çalışmadığınız sürelerde 2022 için başvurabilirsiniz.
Hatta şunu yapabilirsiniz, çok geç olmadan bayram tatilinden sonra olabilir mesela, Alo 144'ten yada sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına sorup, çok geç olmadan:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html
ikinci yorumunda,
'Daha önce rapor almış ve/fakat raporu kaybetmiş ya da ibare ekletmek istiyorsanız' başlıklı dilekçeyi doldurup hastaneye verirseniz yeniden değerlendirirler...

kelebek ben daha önce senin verdiğin tarihlerde 193 nolu yasaya tabi olduğum için emekli olabilirmiyim kardeşim mevzuatı nasıl bu 193 sayılı yasanın

2017'de emekli oluyorsunuz, ssk'dan vergi indirimiyle... Prim gününüz tamamdı, işten çıkabilirsiniz. bu sürede 2022 alabilirsiniz. yılınız geldiğinde de emeklilik başvurusu yapıp 2022'yi iptal ettirebilirsiniz.

kelebek ben daha önce senin verdiğin tarihlerde 193 nolu yasaya tabi olupmu emekli olacağım 193 nolu yasanın acılımı ne acaba 02.08.1982 doğumluyum 4000 gün pirim ödemem var 02.07.1997 sigorta girişliyim net tarih ne

bildiğim kadarıyla, ssk'dan emekli olacağınız için vergi indirimi almanız şart, vergi indirimi şartlarıda 193 sayılı yasada belirlenmiş, sizde bu yasaya göre vergi indirimi cevabınız geldiğinde, 02.08.2017 yılında tam tarih doluyor. bundan sonra herhangi bir zamanda emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. 97'de staj değil tam primden yatırılmışsa primleriniz.
ayrıca diyorum ki, bu süreyi çalışarakta geçirebilirsiniz, boştada bekleyebilirsiniz. boşta bekleyecek olursanız işten çıktığınızda 2022 başvurusu yapabilirsiniz, 2022'yi sorduğunuz için özellikle söyledim bunu:)

aldığımız sağlık kurulu raporunu göndereceğimiz kurumun açık adresini bilen varmı ve ben şahsenmi göndermem gerekiyor yoksa çalıştığım işyerimi göndericek diyelimki ben işten ayrıldım ozaman kendim sahsen gönderdiğim zaman kabul oluyormu . vergi indirimi kazanma hakkınıda ankaramı onaylayıp kağıt gönderiyor % 42 oran alanlarda olmadığına daha önce rastladınızmı

vergi indirimine başvurmak için çalışıyor olmanız şart, 10 ilâ 15 gün çalışıyorda görünebilirsiniz. İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa şahsen başvuru yapmanız gerekiyor elinizdeki raporla. sonuç işyerinize gelir 2-3 ay gibi bir sürede en az... % 40 ve üzeri olarak onaylanırsa vergi indirimi kazanırsınız, rapor oranınınız düşürülürsede itiraz hakkınız var. Sadece başvuruyu yapıp beklemeniz gerekiyor, sonucu bilmek mümkün değil zaten şimdiden.

Üst Alt