Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve kalp hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

abdurahman25

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar bende sizlerden bir iki bilgi almak istiyorum seker hastasiyim unsulun yapiyorum ayriyeten kironer damar hastasiyim baypas oldum uc damar deyisti ikiside tikali ayak damarlarim biri yuzde yuz diyeri yuzde seksen tikali ameliyat riksi yuzde seksen ameliyat yapamadilar bu sekilde raporum yuzde kac olur yardimci olurmusunuz ben emekliyim

Her halukarda % 40 üzeri olacağı için rapor alabilirsiniz. Zaten emekli olduğunuz için bu raporun % 40 ve üzerinde olması belediye ve diğer kurumların uyguladığı indirimler için yeterli olur.

Koroner Arter için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar;

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Şeker için alınabilecek oranlar;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

rapor

ben emekli kıroner damar hastasıyım ayriyeten kalp hastasıyım şeker var tansiyon var ünsülün kullanıyorum ayak damarlarım tıkalı yüzde kac rapor verirler ve ne gibi haklarım var birde hafıza kayıbı oluyor unutuyorum

Hafıza kaybı için yüzde kaç oran verilir bilmiyorum.. Kalp ve şeker için alınabilecek oranları bir üstte yazmıştık.. Tansiyon ve Damar tıkanıklığı için alınabilecek oranlar şöyle;

Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:
A-Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arteratımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var vetrofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damarpatolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda

1-Tıbbi tedavidenistifade ediyor ise:% 20
2-Tıbbi tedavidenistifade edemiyor ise:% 30

b- Distal arteratımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var,istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv venoninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damarpatolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altındadeğerde olanlarda

1-Cerrahitedaviden istifade etmiş olanlar:% 30
2-Cerrahitedaviden istifade edememiş olanlar:% 50
3-Birden fazladamar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden:% 60

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayankişiler:% 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden ikiveya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviyerağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatinve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojikdefisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Hastalıklarınız için verilen oranlar balthazard formülü ile toplanarak belirlenir.. % 40 üzeri oranlı rapor alabileceğinizi düşünüyorum..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

]Merhaba usta 2012 yılında kalp pili takıldı bana ve geçenlerde kontrolüne gittim size atacağım soca göre artı bir oran alabilir iyim acaba şimdiden teşekkür ederim

Sol VENTRİKÜL F DUVAR hareketi alt sınır (LVEF%55 RVEF:N)

Sol ventrikül hipertrofisi sablanmıştır

Sonucu çıktı kalp pilinden %20 alıyorum ama diyer burgular bana % kaç getirir

Üst Alt