Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve koahtan aldığım rapor süreli mi verilir?

KAN-KA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
slm ben yeni bir rapor aldım bu raporda şeker koah tansiyon ve kısmi düzelen anksiyete toplam oran w vergi inidirimi için müracat ettiğimde bana sürelimi verilir acaba vergi indirimi teşekkürler

PARDON YUKARIDA YAZARKEN TOPLAM ORANIMI VERMEYİ UNUTMUŞUM; KOAH %20 ŞEKER;%20 TANSİYON:10 VE (TEDAVİ İLE KISMEN DÜZELEN ANKSİYETE %25) VERİLMİŞ TOPLAM ORAN:%57 OLARAK VERİLMİŞ. BEN BU RAPORUMU ANKAYA GÖNDERDİM ANKARA BANA EVRAKTA EKSİK VAR DEYİP SFT testi istedi onuda yaptırdım ve gönderdim. Şimdi bekliyorum ama korkum şu ki Ankara bana Vergi indirimini SÜRELİ olarakmı verir eğer süreli olarak verirse bu durumda emekliliğimi verebilirmiyim. Verirsemde Daha sonra Muaynede oranım %57 değilde %40 olursa ne olur emekliliğim düşermi teşekkür ederim.

Psikolojik hastalıkların eklendiği raporlara süre sınırı konuluyor. Vergi indiriminizde onaylanırsa kontrol muayenesi şerhi konulacaktır. Vergi indirimi başvurunuz şuanki rapor oranınız % 40 altına düşürülmeden onaylanırsa emekliliğinizi verebilirsiniz, ama kontrol muayenesi sonucu rapor oranınız % 40 altına düşerse emekliliğiniz iptal edilebilir. % 40 altına düşmediğiniz sürece emekliliğinize bir zarar gelmez..

teşekkür ederim Bacıbey ben yalnızcı psikolojik rahatsızlıklarda süre konur diye biliyordum. Ancak psikiolojik rahatsızlığın yanında diger hastalıkların olması süre konulmasını engellemiyor yani anladığım kadarıyla n yapalım sağlık olsun

Rapor

şeker + tansiyon +koah hastalıklarından sürekli vergi indirimi alan varmı yada süreli alanlar paylaşabilirmi

Kronik olan hastaliklarin ozur orani % 40 ustu olsa "surekli" olarak verilir. Psikolojik hastalikdan aldiginiz oran derecenizi "1,2,3" degistirecek etkendeyse sureli olur. Gorunen o ki , Psikiyatrdan aldiginiz oranla % 40 ustune ciktiniz. Muhtemelen rapor "sureli" olacakdi. Ama.. Kronik olanlardan aldiginiz oran % 40 ustu olsaydi , psikiyatrdan alinan da derecenizi degistirmiyecek oran olsaydi "surekli" olarak onanacakdi.

peki sesene benim işitmeden sürekliydi raporum şimdi diğer tedavi edilebilen hastalıklarıda ekletince ne olur işitme yine var içinde sürekli mi verirler sürelimi

Burda aslolan su ; Kronik olan hastaliginizin % 40 ve uzerinde orani varsa , gecici olan hastaliklardan alinan oran sizin derecenizi degistirecek etkiye sahip degilse rapor surekli olur..
Ornek verelim : Isitme kaybindan dolayi % 42 raporunuz olsun , psikiyatrdanda 10 oran aldiniz toplamda 52 eder. Bu sizi 3. derece ozurlu oldugunuz anlamina gelir. 42 olan oranda 3. derecedir 52 olan da. Dolayisi ile rapor sureli olmaz.

2. Ornek : İsitmeden aldiginiz oran 42 olsun. Psikiyatrdan da 30 aldiniz. toplam oran 62 olsun (ornek bunlar salalmasyon yani).. sizin ozur oraniniz 2. derece olur. Psikiyatrdan gelen oran sizin derecenizi degistirdigi icin rapor "sureli" olacaktir.

oranı değiştir 15 verdi birinden diğerleride verir daha o zman süreli olur işimeden yüzde 44 bu sürekliydi ama

LÜTFEN CEVAP VERİN: SELAM SESENE KARDEŞİM. BENİM RAPORUM ŞÖYLE: KOAH%20 ŞEKER %20 TANSİYON %10 Şimdi buraya Pisikiyartik hastalığılı koymadığımızı düşünelim. Balthazardan sonra benim değer %42 oluyor. Ancak Anksiyete Pisikiyatrik hastalık konduğu zaman Balhtazar la birlikte %57 oluyor Yani benim Pisikiyatris hastalığın oranına ihtiyacım yoki ama ne yapalım bu rahatsızlıkta var işte bu durumda Ankara bunu Sürekli onaylayabilirmi

Üst Alt