Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şeker ve tansiyon ile rapor alıp emekli olabilir miyim?
Selamlar. Ben 12,5 yıllık devlet memuruyum. 10 yıldır Hiper Tansiyon 9 yıldır tip 2 diabet hastasıyım. Memuriyetten evvel 2086 gün SSK çalışmışlığım var. Bu gün engelli sağlık raporu almak üzere Ege Üniversitesi hastanesine gittim. Boyun ve bel fıtığım mevcut kiboynumdan ameliyat olmam gerektiğini söyledikleri halde korkup olmadım . Uzun saatler ordan oraya gönderilip saatlerce bekletildikten sonra endokrin bölümündeki bayan internetten randevu alın yarın için buyrun gelin diyerek yolladı. Beyin cerrahiside ameliyat olmayan hastalara % 0 oran verdiklerini yinede kendimin bileceğini söyleyerek 10 ağustosa randevu verdi. Eve çarpılmış vaziyette geldim ve saatin 20:00 olup e randevu sisteminden randevu almayı bekledim ancak endokrin polikliniğimin randevu kabul etmediği uyarısıyla karşılaştım. Burdan okuduğum kadarıyla işlemini aynı gün bile halledebilen arkadaşlar var. Şuan ciddi bir ümitsizliğe kapıldım. Ayrıca ellerimde ve parmaklarımda eklem yerlerimde bir yıldır ağrı yaşıyorum gittiğim özel bir poliklinikte eklem yerlerimde deforme olduğu ellerimin benden beş yıl daha yaşlı olduğunu öğrendim. 3aydır oluşan topuk ağrımın da yine aynı poliklinikte topuk dikeni olduğu teşhisi kondu Ancak bunun için yönlendirme yapan şahıs fıtıktan kaynaklanıyordur diyerek ortapediye yönlendirmedi. Şimdi sorularım şunlar. Tip 2 diabey ve H.T ile %40 alabilir miyim. Kilomda da fazlalık mevcut 1.62 boy 94 kiloyum. Fıtık ameliyatı olmadan oranlandıran var mı. Yoğun ve stresli bir işte çalışıyorum ve kurum içi yer değişikliklerinde hastalıklarımı belirterek yazdığım dilekçeler dikkate alınmayarak sıkıntılı yerlere görevlendirmem yapılıyor bu nedenle de bu raporu almak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.Rabbim hepimize şifa versin.
ilkay35
Bahsettiğiniz rahatsızlıklardan %40 oranı çıkacağını sanmıyorum.
Bireysel başvuru ile sağlık kurulu raporu almak istiyorsunuz ve çok yoğun olması olağan olan Ege Üniversitesini tercih ediyorsunuz bunu anlamadım.
Şayet durumunuzda çok ileri seviye tetkikler gerektirecek birşey yoksa taşra ilçelerini denemenizi tavsiye ederim.
Aliağa, Bergama, Foça, Bayındır, Ödemiş, Tire, Torbalı devlet hastaneleri gibi.
Ufuk bey selamlar. Valla burdan okuduğum bir arkadaş geçmiş senelerde kolaylıkla hallettiğini yazmış ona kandım sanırım☹ Tire devlet hastanesini aradım ağustos eylüle gün veriyoruz dedi. Doktor akrabamı aradım o da İzmire git gel yapmak zor olur sen Egeden al daha iyi deyince iyice ikna oldum ama anladım ki hata etmişim. Menemen devlet hastanesi de Eylül e gün veriyormuş. Tepecikte kuzenim ebe o sağolsun hastanesinin sağlık kurulundan sordu ordandan verilen cevap Tip 2 ye değil Tip 1 e veriyorlarmış. Anlayacağınız sersem oldum birkaç gündür. İzin almakta da sıkıntı yaşıyorum maalesef. Hemen halletmem gerek. Bu hastalıklarımın vücudumdaki verdiği zararları bilmiyorum. Ama tahlillerimde şeker ve kolestrolüm hep yüksek çıkıyor. CRP de yüksek sanırım el ayak ağrılarım ondan bunlara da oran belirlenir mi, cipralex kullanıyorum . Sinirlerim çok yıpranmış durumda bunun bir etkisi olurmu? Ellerimde sıkıntı çalışmama engel çünkü adliyede memurum . Şekerin dalgalanmasıda işyerimde sıkıntılar yaşamama sebep oluyor. Anlayacağınız ne yapayım bilemedim. % 40 alıp emekli olmak istiyorum . Rabbim hayırlısını versin . Cevapladığınız için teşekkür ederim.