Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve venöz yetmezlik için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

suat75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım birşey sormak istiyorum. benim anlıyamadığım insülin kullanan tıp1 %40 alıyorsa insülin ve hap kullanan tıp2 tahmince yüzde kaç oran alır. herkez tıp2 nin sadece hap ve diyet ile tedavi olduğunu söylüyor ama ben hem insülin hem hap kullanıyorum.ilaç raporumda 07.02.1-diabetes mellitus (E10 E14) VE 07.02.1.2 insülin kullanan tıp2 diabetes mellitusda strip kulanım raporu (E11) var birde altında E11.9 diye bi açıklama aynı zamanda venöz yetmezliği teşhisi(staz ülseri olmayan) var ve E78.4 hiperledemi ilaç recetem var yüzde kaç rapor alma ihtimalim var acaba vergi indirimi için yeterlimi şimdiden teşekürler.

venöz yetmezlik tek ayaktaysa %40 her iki ayaktaysa %70 alır..tip 2 de %20 alır.balzart hesabıyla%20 nin yansıması %6 olur.toplamda %76 raporun olur.....geçmiş olsun........

Staz ülseri yarası olan yüzde 40 alır tek ayakta yarasız olan benim ki yüzde 20 biliyorum tip 2 insülin kullanan da hap kulanan da ikiside ayni yüzde 20 mi alır yoksa insülin kulanan biraz fazlami alir sizce teşekkürler..

Venöz yetmezlik için, her iki bacakda da bacak yaraları bulunmuyorsa alınacak oran % 20'dir.. Venöz yetmezlikten tek bacak için % 40 alınabilmesi için bacak yaralarının olması gerekiyor.. Tip 2 şeker içinde alınabilecek oran % 20'dir.. Şeker için Tip 2 teşhisi konmuş kişiler % 20'den fazla oran alamazlar malesef..

Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvazivtetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğuolanlar:

a- Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunanlar:
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

[FONT='inherit']1- Diabetes mellitus;[/FONT]

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Sağolun açıklamalsr için yalnız bacıbey A çıkında belirtildiği gibi diyet ve oral antidibetiklerle diye yazıyor insülin yok anladığım kadarıyla bende diyorum acaba insülin raporumda olduğu için yüzde 25-30 almam mümkün olabilirmi acaba 2 yuzde 20 oran formüle göre yüzde 36 tekabül ediyor toplam yizde 45 almak lazim yani sanirim onuda kolesterol hiperdilesemide 10 verirlermi ki teşekkürler.

bendede 2-3 sene önce doktor sende gizli şeker var dikkat et demişti bende ciddiye almamıştım ama son zamanlarda bir iş yaptığımda (örneğin bahce belleme gibi) kan revan içinde kalıyorum öyle bir ter boşalıyorki tarif edemem,ve başımın döndüğünü artı bir tatlı hissi duyuyorum bayılacakmışım gibi oluyor ve illa bir tatlı birşey yemem lazımki kendime geleyim,geçem mesela pa<zardaykene gene öyle bir hal aldım ve birden dünyam döndü sanki ve felç gerirmiş gibi kasıldım ve bayılmışım hastanede gözümü açtım.Doktorun dediği senin kan şekerin düşmüş dedi bu ne anlama geliyor acaba bendeki zamanındaki gizli şeker açağımı çıktı ve doktora gitsem nasıl belli olur şekerin var olup olmadığı (sadece bir anlık kan testiyle olmaz bence9 nasıl yapıyorlar açlık tokluk testimi yoksa tansiyondaki gibi 8-10 gün kan testimi yapıyorlar şekerin varmı yokmu diye ?

Varsayalımki şeker belirtisi var özülülük raporu almayı düşünüyorum yüzde kaç verilir bu durum karşısında bilen varmı ?

Eğer devamlı küçük tuvalete çıkıyorsan devamlı saat başı bir kitre su iciyorsan ve hiç bir diyet yapmadan kendi kendine kilo verdiysen ağızda kuruluk oluyorsa şeker hastalığı var demektir benim bunlar oldu dahiliye gittim 480 çıkmıştı şekerim hastanede 4 gün yatım insülin ve hap verdiler gizli kolesterolda firlamişti. Sen dahiliye gitmen gerek kan tahlilerinden belli olur ailende de şeker hastası varsa yuksek bir ihtimal oluyor.

Merhabalar benim vergi dairesinden % 42 vergi indirim geldi bugün itibariyle

teşekürler..

Üst Alt