Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker, yüksek tansiyon ve reflü için verilecek özür oranı ne olur?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Doktor bana 1 yıllık yüksek tansiyon ve anti diabetik şeker ilacı İLAÇ RAPORU yazdı.Reflü içinde gerek yok dedi ama Nexium ilacı yazdı

İlaç raporu ile sağlık kuruluna girmem halinde puan alabilir miyim ..tşk , lütfen yaşayan bilen destek olsun bilgi versin puan alırsam kaç puan alırım bu 3 hastalıktan

BursaUykusuz Reflüden oran alamazsınız,

Tansiyon % 10

[FONT=sans-serif]Diabet[/FONT]
[FONT=sans-serif]A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20[/FONT]
[FONT=sans-serif]B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40[/FONT]

Sevgili KKELEBEKK bilgi için çok tşk ederim , bir sorum daha olacak

ilk engelli puanı almak için başvuruda bulunup doktorlara gittiğim zaman ilaç raporları yeterli olur mu , yoksa yeniden tetkikler yaptırırlar mı

(((( artık kaç kez yaptırdığımı kaç kez kan verdiğimi ben unuttum sayamıyorum o kadar çok ki )))) lütfen yaptırmasınlar :)

BursaUykusuz
Hastaliklarınızla ilgi tüm tetkik ve muayeneler sil baştan yapılır ve bu rapor dosyanız hastane arşivinde korunur.

özür oranı tespiti

perşembe günü özür oranı tespiti için Bursa çekirge devlet hastanesine gideceğim ,randevu aldım ,süreç konusunda bilgi verebilir misiniz
para veriliyor mu ,yanımda ne olmalı nufüs kağıdı fotokobi , fotograf vb

Ağır uyku apnesi , astım , şeker , reflü ,göz ( yakını göremiyorum )

süreç nasıl , en baştan olacak şekilde vakti olan bir dost detaylı bilgi verebilir mi , yazabilir mi

engelli rapouru için elbette kimliğiniz yanınızda olmalı.hastanede size bir belge veriyorlar ve o belge ile drleri dolaşıyorsunuz.belgeyi alırken raporu hangi amaç yada amaçlar için alacaksanız söylüyorsunuz.raporun alınma sebebine göre para istenebiliyor.ben para ödemeden aldım raporu 2 yıl kadar önce.

-mka

raporu özür oranı tespiti için alacağım farklı bir şey yok ,para isterler mi,ya da ne dersem para istemezler ,yardımcı olup bilgi verebilir misiniz ...tşk

@BursaUykusuz

Öncellikle geçmiş olsun.Özür oranı için bir ücret ödemeyeceksiniz.Size verilen forma sadece Özürlülük veengel oranı yazın.

Tip1 yani insilün kullanan bir şeker hastasıysanız ve 60 yaş üzerinde değilseniz %40 ın altında kalma olasılığınız çok yükasek.

Tahminime göre %37 gibi bir oran vereceklerdir.Eğer insilün kullanmıyorsanız oranınız %30 un altında olacaktır.

Umarım %40 alırsınız.

şeker hastalığı

Bilen bir arkadaş yanıt verebilir mi

Açlık kan şekerim 135 çıktı ( sınırdan epeyce yüksek ) ,
Hba1c ise 5,5 çıktı normal çıktı ..puan alabilir miyim ...tşk

puan alman için önce Dr. teşhis koyması lazım tip1 misin tip2 misin

Merhaba ,teşhis konusunda bir fikrim yok çünkü doktor bana şeker ilacı metformin yazdı hatta ilaç raporu verdi kullan bunu rahatlarsın ,bittikçe de aile hekimine yazdırırsın dedi ..bu durumda ne oluyor sneyper

@BursaUykusuz

20 senelik şeker ve 8 senelik tansiyon hastası olarak söyleyeceğim şudur ki tip 2 şeker hastasısınız ve hatta daha da iddaalısını söyleyeyim ki şeker hastası bile değilsiniz.Size o ilacı veren doktor bir uzmanmıydı bilmiyorum fakat şeker hastalarının Hba1C oranı 6 nın üzerindedir.
Ben Mayıs ayında rapor aldım ve Hba1c 7.4 dü,bana %20 oran verdiler.Tansyona %10 ve böbrek nakline %70+20 verdiler.

Toplam oranım %81 olarak belirlendi ve raporuma bu şekilde işlediler.

Benim size tavsiyem boşuna kurula girip kendinizi yormayın.Alacağınız oran maksimum %30 dur.

Not:Söylediklerim öngörü değildir,normal şartlarda bu orandan fazla almanız neredeyse imkansız.

Sugaremro

sevgili dostum durum şu : önceki 3 ayda yapılan kontrolde hba1c 7 çıkmıştı , bu dönem 3 ayda 5,5 çıktı,ilacın etkisi vardır diye düşünüyorum , ancak açlık kan şekerim genelde hep yüksek ,evde de kontrol ediyorum , hastaneye gitme sebebim ise dengem çok bozuluyor o yüzden gidiyorum ama DOKTORLAR MALUM hiç ilgilenmiyorlar ,ilaç kullan kullan deyip gönderiyor sürekli ,

SANA SORUM ŞU : BEN DOKTORA ŞEKERDEKİ TİP 1 ,TİP 2 NEYSE ARTIK BUNU SİSTEME GİRMESİNİ BUNU BELİRTMESİNİ ALMASINI NASIL SÖYLEMEM GEREKİR ,ÇÜNKÜ HİÇ İLGİLENMİYORLAR YARDIMCI OLABİLİR MİSİN

BursaUykusuz selamlar ,

Aslında bu gayet basit; Tip2 şeker hastaları ilaçla Tip 1 hastalar ise insilün ile tedavi ediliyorlar.Sizin şeker ölçme aletiniz olduğunu varsayıyrum ve şu şekilde kendi kontrollerinizi yapabilirsiniz:Açlık kan şekerinizi düzenli olarak 1 hafta ölçünüz ve bu 1 hafta boyunca normal beslenmenizi yapınız.Şekerli yiyeceklerden kaçınmanızı rica edeceğim.

Bu şekilde sabah aç karına yaptığınz ölçümler 200 ü geçmiyor ise Tip2 şeker hastasısınız .Eğer açlık şekeriniz 200 ve üzeri ise zaten artık ciddi anlama tedavi edilmeniz gerekiyordur.Bu arada yaşınız kaç acaba.

@BursaUykusuz selamlar ,

Aslında bu gayet basit; Tip2 şeker hastaları ilaçla Tip 1 hastalar ise insilün ile tedavi ediliyorlar.

merhaba

dediğiniz doğru çıktı dün doktora gittim Tip 2 diabet hastası olduğumu söyledi,yaş 46, ancak kafama takıldı ,ilaç raporu da verdi ama sisteme tip2 diabet hastası teşhisini girmedi ,gerek yok zaten ilaç raporun var dedi ....

şimdi 3 sorum olacak

1.ben yarın sağlık kuruluna gireceğim orada daha 2 gün önce kan vermeme rağmen yeniden tip2 olduğumu tespit için tahlil isterler mi

2.Astım a gireceğim 1 hafta önce üfleme testine girdim,film çekildim ,ilaç raporu verdiler ,daha önce farklı bir hastanede Astım teşhisi konuldu yeniden üfleme testi ister mi

3.isterlerse ne demem lazım ,artık çok yoruldum inanın git gel yapmaktan yardımcı olabilir misiniz ...önerileriniz nedir açıklayıcı en ince detaya kadar bilgi verebilir misiniz ,vaktinizi alıyorum ama ne yapalım bir bilen her zaman faydası oluyor

@KKELEBEKK @-mka @Sugaremro @umut2135

BursaUykusuz bu kadar tedirgin olmanıza gerek yok
Astım için sft testini yeniden isteyecektir doktor
fvc ve fev1sonucuna göre oran belirliyecektir
Şeker içinde kan tahlili isteyebilir
sonuçta tarafınıza engelli raporu
Düzenlenecek ve başka rahatsızlığınız varmı diye bakarlar
Başvuru esnasında yanınızda tüm ilaç raporlarınız ve test sonuçlarınız yanınızda bulunsun

BursaUykusuz

2 gün önceki kan örneğinden ve 1 hafta önceki üfleme testınden sonra aynılarını yenıden isteyeceklerini sanmıyorum @umut2135 inde dediği gibi eski raporlarınız ve test sonuclarını yanınızda götürmenızın çok faydası olur. benim engelim farklı ama rapor için giderken eskı rapor ve tahlıllerı götürdügüm için benden bişi istemediler.sizden de isteyeceklerını sanmıyorum.siz belki derdinizi tam anlatamayabilirsiniz ama o rapor ve tahlıl sonuclarını dr'a verınce size soru sormasına bile gerek kalmayabilir.geçmiş olsun.ALLAH yardımcınız olsun .sabırlar.

Çok tşk ederim desteğiniz ve bilgilendirmeniz için , allah bin kere razı olsun ,saygılarımla

@BursaUykusuz

Astım hastalığı oranları hakkında bilgim yok fakat %40 oranı bulabilmeniz için size astımdan en az %20 oran verilmesi gerekiyor.

Ek tahlil olayı ise tamamen size kurulda bakacak doktorum prensibine bağlı.

Engelli oranı tespiti

Merhaba

Bugün engelli oranı tespiti için Çekirge devlet hastanesine gittim ,

Bana ilaç raporum olduğu halde Astımdan puan vermedi ,SFT de %78 çıktı ama puan yine vermedi doktor ve de ısrarla sen alamazsın emeklilik gibi saçma sapan sözler söyledi ahlaksız adam ,ona ne oluyorsa

UYku Apnesinden %35 verdiler

Şeker den ise şöyle yazdı anlamadım :üst satıra TİP2 OM + HT %20 VERDİ , ALT SATIRA İSE HBA1C 6,4 ,AKŞ :135 %10 VERDİ ..anlamadım

bir de sorum şu : birde fizik tedaviye gitim bel fıtığı için puan istedim bana MR ye gir dedi doktor ve puan vermedi , şimdi ben girmek istemiyorum ,ama başvurudan iptal etmediler ,illaki MR olacaksın diyorlar doğru mu , ne yapmam lazım lütfen destek

kaç puan alırım ya da bundan sonra ne olacak ,bilen deneyimli bir arkadaş ayrıntılı bilgi verebilir mi...saygılarımla

BursaUykusuz

doktor kağıda mr yazdıysa mutlaka çektirmen gerekir.yoksa raporun çıkmayabilir.
raporun muhtemelen %40 ve üzeri çıkacaktır. eğer 4/a lı sigortalı isen defterdarlıktan vergi indirimi alarak engel oranına ve işe giriş yılına göre (şartların uyuyorsa)erken emekli olabilirsin.vede raporunla tüm engelli haklarından (ötvsiz araç alımı hariç) yararlanırsın

ozgurmeric74

Şeker den ise şöyle yazdı anlamadım :üst satıra TİP2 OM + HT %20 VERDİ , ALT SATIRA İSE HBA1C 6,4 ,AKŞ :135 %10 VERDİ ..anlamadım

bu kımsı anlamadım ,bu nedir bakabilir misin

BursaUykusuz

tip 2 diyabetten 20 vermiş.+ başka bir şeyden de 10 yazmış.(bende anlamadım.)
uyku apnesi 35.
bunlarla toplamda %53 yapıyor.
bel fıtığından alacağın oran maksimum 8 olur. ameliyat olduysan 9. onu eklemedim. ameliyat olmadıysan vermeyebilirler.

BursaUykusuz diyabete %20 almışsın diğer yazılarda kan testi değerlerin %10 olan da HT Hiper tansıyondan almışsın
Mr istemesinin nedeni çıkan sonuca göre oran verecek doktor
Çektirin

Üst Alt