Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şekere bağlı görme engelli olan var mı?

özer özkan

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
0
görme yada şekere bağlı görme bozukluğu olan var mı?
bende şekere bağlı görme engelim var

merhaba özer bende şekere bağlı katarakt oluştu ameliyat oldum iki gözdende şu an güzlük kullanıyorum

Çok geçmiş olsun ikinize de, bu diabet zamanla insanı yiyip bitiriyor malesef. Her ne kadar dikkat etse de insan kaçamıyor bazı sebeplerinden. :confused:

en çok problem gözde şeker yüksekliginde bulanık görme görülüyor

arkadaşlar insülin pompası kullananlar çok rahat ediyor. bi araştırın detaylarını bilmiyorum. ama burada arkadaşım kullanıyor çok memnun.

insilün pompasınıda iyi kullanmak gerekir ondakide sorun insilünü fazla enjekte ederse şeker düşüklüğüne baglı koma hali olabilir.

Bendede şekere bağlı katarakt şekere bağlı çölyak oluştu katarakt ameliyatı oldum 5 yıldır insülin pompası kullanıyorum kalem insülinden daha rahat ama işte o kadar rahat bazen hipoglisemi geçiriyorum bazende yüksekk seyrediyor düzeltme bolusu yapıyorum pompa kullanımında çok sık ölçmek gerekiyor tabii benim şekerim oynak (britlle ) şeker çok oynuyor tabii birde çölyak diyeti olunca işyerinde bazen aç kalma süresi uzuyor o zaman da komaya girmeler başgösteriyor çok dikkat etmek gerekiyor rahatlığı yok bu hastalığın her zaman bıçak sırtında olduğunun farkında olman gerekiyor ne kadar dikkat edersen et mutlaka istenmeyen durumlar la karşılaşılıyor ama çabuk farkına varıp bu durumu komaya giremeden düzeltirsek atlatmış oluyoruz bu şeeker has. Benim hayatımı ihtiyarlattı :)
hepimize çok geçmişler olsun çok yaşayın arkadaşlar selamlar...

şeker (diyabet) hastası olan kişller hayatlarını çok dikkatli yaşamalıdır. şeker düşüklüğü kötü oldugu kadar yüksekliğide aynı durumdadır.kan şekeri düzensizliğinden dolayı ilk önce göz ve böbreklere zarar veriyor . arkasına nöropati gelişiyor , kan şekeri yüksekliği ile damarlar ve sinerler etkileniyor.bundan sonrada hayat çekilmez olabiliyor. en önemlisi hayatı sitressiz yaşayabilmek , tabii becerebilinirse ... her şeye dikkat edilse bile morel bozukluğu ile kan şekeri tavan yapabiliyor. sonuç olarak hayata pozitif bakmak şart.

bakınız ben insülin kullanmıyorum minirin kullanıyorum.yani diabetis insibitus hastalığı var buda göze vudu 7 yaşındayken oldu bu.halen çekiyorum.ama genede halime binlerce şükürler olsun ki azzda olsa görüyorum.daha beterleri var.şekerle yaşamayı öğrenmemiz lazım.

Geçmiş olsun arkadaşlar.
Şeker yükseldiğinde anında gözler bulanıyor, fakat düştüğündede halsizlik dahada kötü. Anında müdahale etmezsen titremeler başlıyor ellerde.
Benimkide aç kaldığında düşebiliyor.
Ben şuan lantus akşamları kullanıyorum, gündüz 3 öğün yemek öncesi,incuria 120mg, yemek arası glucobay 100mg, Tansiyon içinde hyzarfort ve düzenleyici beloc kullanıyorum.
Şeker ve Tansiyon için, Rapor alan varmı arkadaşlar, % kaç verir hastane. %40 üzeri verdiğinde erken emekli olunuyormuş.

tip 1 diyabet insilün kullanan komplikasyon yapmış ve 200 ün altında tutulamıyan % 40
tip 1 diyabet insilün kullanan komplikasyon yapmamış % 30
tip 2 diyabete %20
yüksek tansiyon % 10 alırsın.

göz sağlığı çok önemli dikkat etmeli diyabetik retinopati körlüğe kadar gidebiliyor.

diyabet çok sinsi bir hastalıktır kan şekeri kontrol altında tutulmaz ise insanı çürütür bitirir

Üst Alt