Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sekiz senedir geri hizmetteyim. Maaşım yanlış hesaplanmış! Şimdi akıllarına gelmiş!?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
354
İlçe mem'de bir süre birlikte çalıştığımız bir ağabeyi aradım. Maaşı aynı bankadan alıyoruz Dün 15 kasımda "Bizim maaş yatmamış; sizinki ne oldu?" diye sordum. "Mutemetten veya bankadan kaynaklı bir gecikmedir. 1-2 gün içinde düzelir. Biz maaşımızı aldık dedi."

Ondan sonra şöyle dedi : "Ama senin maaşla ilgili bir sorun var" Kendisi ilçe milli eğitim özlük bölümünde şef yardımcısı gibi konumda VHKİ benzeri işlemlerin kurdu olmuş. "Hayırdır abi sorun nedir ?" dedim. Aynı benim gibi öğretmenlikten geri hizmete/düz memurluğa alınan birisi gelmiş. Bu kişinin maaşına belli oranda kesinti yapılmış. Onu görünce bendeki durum dikkatlerini çekmiş.

Zira geri hizmete alındığım 8 sene öncesinden beri öğretmen maaşımı tam olarak alıyordum Yeni kuruma verdiğim heyet raporunda şöyle ifade vardı: Öğretmenlik özlük hakları saklı kalması kaydıyla ders dışı resmi bir görevde çalışması uygundur. Ek ders imkanım da yoktu ama halimden memnundum. Neyse işte bu yeni gelen geri hizmetli hocanın maaşını düşürmüşler 657 sayılı kanun / 43. madde / B bendine göre işlem yapılmış. Aynı durumda olduğum için bendeki kesintisiz maaş almanın yanlışlığı ortaya çıkmış. Tamam kardeşim gerekli yasa neyse uygulansın ama zamanına ve adabına göre.. Sekiz sene önce ben geri hizmete alınırken aklınız neredeydi ? Hadi biz bilmiyoruz Siz bari gerektiği şekilde yapsaydınız.

İlçe mem'den görüştüğüm kişi başka bir iddia daha ortaya attı Bu sekiz sene boyunca bana ödenen maaşın fazlalığı kadar tutar neyse hepsini geri isteyebilirlermiş. Hani malulen emekli birisinin çalıştığı anlaşılınca maaşı kesip o güne kadar verilen bütün miktarın alınması gibi.. Maaşım düşürülsün ama geriye dönük 8 yılı kapsayan (hesaplama yaptım) yaklaşık 50 bin lirayı ödeme imkanım yok.
@OturanBoğa @hozgul @Kalem ve bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

oyuna gelme sen geri hizmete alınmışsın özlük hakların korunur 657 kanunda yazıyor bildigim kadarıyla onu bul oku senin kadron ögretmen kadrosu bilen arkadaşlar yorum yaparsa iyi olur

iyice araştırdınmı yaptıkları işlem dogrumu bana mantıklı gelmedi

[FONT=sans-serif] Bu kişinin maaşına belli oranda kesinti yapılmış.
burayı anlamadım memur maaşımı alacaksın dediler düz memur[/FONT]

Paranoya

Evet düz memur maaşı alacakmışım ama 16 senelik çalışma süresine göre Biraz kaybımız olacak ama olsun. Haketmiyorsam alsınlar...

@perseküsyon nasıl oldu son durum 657 özlük hakları korunur diyor geri hizmete alınanların

bizim kurumdada öyle biri var senin dedigin gibi olmadı özlük hakları korunuyor ögretmen maaşı alıyor hala

Enteresan insanlar var Bana özelden hakaret ediyor ama burada hiçbir şey olmamış gibi yazıyor

Arkadaşlar ilçe milli eğitimde şube müdürü ile görüşeceğim. Sendikayla da irtibata geçtim Maaşım biraz düşecekmiş ama geriye dönük maaş iadesi alamazlarmış En fazla son 3 aylık geri ödeme olabilirmiş. Hatta bu konuda danıştay kararı da varmış. Benim lehime olacak şekilde.

buna benzer bende aynı şeyi bende yaşadım. 2018 MEB GYS sınavı ile memurluktan şefliğe geçtim. atandığım kurumdaki MUTEMET yan katsayısını fazla girmiş ve 18 aydır fazla alıyormuşum. Ve bunu da mal müdürlüğüne teftişe gelen müfettiş tespit etti! En nihayetinde paşa paşa 1000 lira civarında maaşımdan kesinti yapıldı. Bu tür durumlarda memur maaşı alan kişi takip etmeliymiş diyorlar. Lakin unuttukları bir şey var: Madem memur aldığı maaşından sorumluysa mutemet niye var? Muhasebe birimi niye var? Kaldırsınlar o bölümü, herkes maaşının memur hesaplasın o zaman? Böyle saçmalık ülkemde olur zaten! Allahtan benimki erken fark edildi. Ama hocamız 8 sene için baya çıkar, faiziyle birlikte...Geçmiş olsun

Üst Alt