Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Selectra kullananlar var mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
3
Herkese selamlar doktor anksiyete bozukluğu için selectra verdi ama etkin dozu en fazla 100 mg mı? 150 200 mg etkin olurmu acaba?
@OğuzHan112

Merak ettiğim için internette çoğu kişi 100 mg için yeterli olur diyorda o yüzden

İnternette çoğu kişinin ne söylediğine bakmayın, bunu belirleyecek olanlar hekimlerdir.

Selectra olsun Rustral olsun (sertranil) şuan için 25 mg 50 mg 100 mg olarak bulunuyor,ancak hekim uygun görürse 2x1 100 mg sertranil recete edebilir,bu diğer dozojlar için de geçerli.

Uyarı:
Hekimler ilaçlarınızı nasıl recete etmiş ise o şekilde kullanın.

@serdaraydinn,

Etkin dozu hastalığa göre değişir. Önemli olan etkisidir.

Babam 3 yıldır kullanıyor.beyin kanaması geçirmişti.sinirlilik hali kalmıştı herseye sinirleniyordu.psikiyatri selectra 50 lik verdi.Cok şükür iyi geldi. hala devam ediyor.dr bağımlılık yapan bir ilaç değil rahatlatıyorsa devam etsin dedi.gunde 1 kez alıyor.o rahatsızlığın durumuna göre doz ayarlanıyor sanirim.kendisine iyi geldiğinin dusundugu için bırakmak istemiyor.

@dgcnn birde ben normalde paxera 40 kullanıyorum dozunu 5 mg azaltarak selectraya geçiş yapacam dün paxera 35 ve selectra 50 içtim ama bugün nefes darlığı çekiyorum bu neden olmuş olabilir acaba?

Selectra'yı 1,5 sene önce , sabahları anksiyete ile uyanıyorum diye doktoruma yazdırdım Pek bir etkisi olmadı . 1 ay kadar kullanıp bıraktım

@Descartes ben normalde paxera 40 kullanıyordum ama selectraya geçiş yapmak istedim dünden beri paxera 35 ve selectra 50 kullanıyorum dün birşeyin yoktu ama bugün baş dönmesi ve baş ağrısı var bu neden olur acaba?

@OğuzHan112 ben normalde paxera 40 kullanıyordum ama selectraya geçiş yapmak istedim dünden beri paxera 35 ve selectra 50 kullanıyorum dün birşeyim yoktu ama bugün baş dönmesi ve baş ağrısı var bu neden olur acaba?

Günde 2 kez 100 mg alıyorum,etkisi kişiden kişiye değişir doktoruna danışmalısın bu durumu.

Zaman zaman denk geliyorum veya bana soruyorsunuz,Baş ağrısı,baş dönmesi,bu şikayetlerinizi bayrağıdır dile getiriyorsunuz,bunu sizi takip eden hekime söylemiyor musunuz?
Bir nörolog hekim sizi muayene etse iyi olur diye düşünüyorum.

Ayrıca psikiyatride tedavi planlanırken bu kadar sık ilaç değişimine gidilmez,böyle tedavi şekilde olmaz zaten.. günlük, haftalık kullanımlar sonrası ilaç değişimi yapan hekim, hastanın isteği doğrultusunda tedavi planlayan, doz yükseltip azaltan hekim bence tartışılır.

Psikiyatri ilaçları,özellikle "kaygı bozuklukların da"en az 2-4 hafta düzenli kullanılmalı, obsesyon veya kaygılar da rahatlama olmuyorsa doz yükseltilir,veya klinik duruma göre ek tedavi verilebilir.

Sizin asıl sorun paxera ile ilgili,bu ilaca karşı ciddi kompulsif tekrarlarınız var, sadece anksiyete bozukluğu olduğunu da zannetmiyorum.

Takibini yapan hekim ile düzenli kontrollerin olsun, tedavini kendin planlama, olmuyorsa hekiminizi değiştirin.

@serdaraydinn,

Üst Alt