Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Semtimde engelliler derneği kurmak istiyorum!?

blowteam

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
5
Merhaba Arkadaşlar,

bulunduğum ilçede engelliler derneği kurma gibi bir düşüncem var benim bu konuda Neler yapılabilir ?
daha önce bu gibi faliyetlerde bulunan kimse var mıdır ?
kira vb. gibi durumları kim karşılıyor demirbaş alımı ?
bu konuda belediyeden mi yardım almak lazım nereden yardım almak lazım acaba ?

tüzük vb gibi konularda bilgi sahibiyim sadece bu konunun maddi boyutu mevcuttur.
aslında detaylı örnek verirsek dernek için tutulacak yerin kira gideri ? demirbaş? veya genel giderler
engelli kardeşlerimize sağlanan aktiviteler vb bu konularda belediyeler destek olmaktamıdır kaymakamlık vb nereler?
kendisi yada yakınları dernek açmış olan varmıdır .

Belediyeler, kaymakamlık gibi kurumların destek vereceğini sanmıyorum. Dernek üyelerinden toplanan bağışlarla ayakta durur diye düşünüyorum. Köyümüzün derneği vardı kimse yardım, bağış yapmayınca kapandı gitti. Bu işi hakkıyla yapan civar köylerden işi yürütenler var. Bizim köyün derneği de onlara heves ederek yaptılar fazla uzun sürmedi varlıkları. Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan kişiler aydınlatacaklardır elbet.

@blowteam, Bu bahsettiğiniz giderlerin hepsi derneğe aittir. Bazen belediyeler yer tahsisi yapabiliyor veya çok düşük kira isteyebiliyor. Ama hepsinden önce derneği kurmak için bir amaç ve hikaye lazım. Mesela sizin ilçenizdeki A derneğine değil de neden sizin kurduğunuz derneğe belediye destek olsun? Bunun için inandırıcı bir kadro ve hikaye lazım.

Bugün belediyeler ile kaymakamlıklar tamamen siyasi yerlerdir. Buralardan destek almak için siyasi bir bağınızın olması gerekir.

@hozgul,

cevaplar için tşk ederim. kurulum kolay değil sermaye geretkriyor. fakat bu gibi derneklere katılım önemli sanırım.

@Niloya,

şöyle dernekler organizasyon vb gibi konular eğer bağıs ve sermaye varsa engelli öğrencillere destek vb seyler yapabilir.
aslında ucu açık bir soru dernek tüzüklerinde var olan tüm konularda işlevsellik yapabilirler.

@Niloya,

Hiç bir işe yaramıyor tamamen gereksiz saçma sapan oluşumlar.

@blowteam,

Her şeyi dernek başkanı olarak sen karşılayacaksın. Kimse gelip de aidat ücret para vermez bağışlamz. Boşuna bu işlere hiç girmeyin.

@Polmiks,

biraz araştırdım belediye yer tahsis ediyormuş sosyal birimleri ise destek verdiğini belirtti.
tüzük gereği gerekli sayıyı bulmak yeterli.
kaymakamlık ise demşrbaş pc vb gibi seyleri dernek bünyesinde bağış yapıyotrlarmış güzel seyler öğrendim

Dusunceniz cok güzel
Sadece merakimdan soruyorum
Dernek ne üzerine olacak, faaliyet planiniz nedir?
Mesela bazı yerlerde ben görüyorum once bir sayfa açıyorlar sosyal medyadan ve bu cok ilgi görüp destekler artinca sosyal.medya sayfasi olmaktan çıkıp büyük bir organizasyona dönüşüyor sonrasinda ise dernek kuruyorlar ki faaliyetler yasal çerçevede devam edebilsin.
Fakat bunun icin oncelikle yol haritasi lazim. Kanuni hükümler tamam olabilir ama hani vardir ya misyon/vizyon gibi şeyler
Bu konuda detay verirseniz belki çevrenizdeki uyeler de katilim saglar size destek.olur zira en az 7 uyeye ihtiyaciniz var diye biliyorum.

yer tahsisi icin gerekli olan şartlar vardır mutlaka. Uye sayısı ve belli sayı belli onaylar olmadan tahsis yapılması cok zor olduğunu düşünüyorum belediye ile siyasi bağın varsa bazı isler kolaylaşıyor sürecin uzaması gibi , zorluk çıkarmıyorlar tabiki bunun içinde sartlari gereklilikleri göz önünde bulundurmak lazım isin en önemli boyutu maddi olarak hiçbir sıkıntının olmaması( elinizde işletecek kadar sermayenin dönmesi aidst toplanması veya bağış ) belli bir sayı ile üyenizin olması kurumlar tarafından kabul edilmiş bir dernek olması gerekir bunlari belgelerle isterler mi orasını bilmiyorum gidişat icin soyluyorum ben belediye çalışanı olduğum icin bu kadar biliyorum kaymakamlık boyutunu hakkında diyeceğim birsey yok

@gul2011,

Merhabalar,
ilgili işlemlerde zaten öncelik olarak belli bir vizyon belirledik.
bir çok engelli kardeşimiz ilçemizde mevcut bu kardeşlerimize yardımcı olabilmek örneğin okul vb şeylerde bazı arkadaşlarımıza zorluk mu cıkarıldı hemen burada dernek üyelerimiz bu üyelerin içinde avukat olanlar hukuki boyutu ile görüşme sağlanıp hemen halletmesi.
yada özel günlerde aktivite yapılması mesela engelliler haftasında bir piknik organizasyonu ?
bunlar işin sermaye kısmı halledilebilir ben ve kurucu üyeler tarafından sonrası ise tabiki bağış ve belediye destekleri ile yürümektedir.
varsa öneriniz seve seve dinler not almak isterim.

@Manemm,
siyasi bağım mevcut o yüzden tahsis konusunda söz aldım.
diğer konu ise tüzük konusu dernekte mevctu ve ona göre hareket edikecek.
bilgi ve önerilen için teşekkür ederim.

@blowteam,

tamamen gereksiz işler, engelliler haftasında kim niye dernekle pikniğe gitsin ? Pikniğe gidecek adam kendi ailesi ile gider. Bu işler saçma ve gereksiz,
İş bulma vs olacaksa ayrı ama toplanıp şunu yapalım bunu yapalım şuraya gidelim konsere gidelim muhabbeti ise tutmaz.

Üst Alt