Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Sen de kendini merdivene göre ayarla" diyen yönetici!

mehras

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

İş hayatımda yaşadığımın acı bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle. Milli Eğaitim Müdürlüğünde geçirmiş olduğum polio rahatsızlığı nedeniyle engelli memur olarak çalışıyordum. Müdürlük eski binasından yeni binasına taşınmaya başladı. Biz de odamızdaki malzemeleri götürdük yeni binaya ve ben o binaya ilk defa gidiyordum. Binanın önüne gelince sanki bir kayaya çarpmış gibi oldum çünkü yeni binanın girişinde 10-12 basamak merdiven vardı ve kenarında bir trabzan dahi yoktu. Benim o merdivenleri her hangi bir yardım almadan çıkmam imkansızdı. Aynı gün müdürlüğün inşaat işlerinden sorumlu müdür yardımcısına gidip:

- Hocam benim durumum malumunuz merdiven çıkmaktan zorlanıyorum. Dışardaki merdivenlerin kenarına bir trabzan yaptırılamazmı dairenin atölyesinde (müdürlüğün kendi atölyesi var) gerekirse masrafını ben maaşımdan ödeyeyim. Atölyede olmazsa ben dışarıda da yaptırıp taktırabilirim.

Aldığım cevap öyle acı vericiydi ki bu olay aklıma geldikçe içim acıyor :

- Trabzan olmaz çirkin görünür. Sen de kendini merdivenlere göre ayarla !!!

Üstelik bunu bana söyleyen bir öğretmendi. Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. Hem de Milli Eğitim Müdürlüğüne.

Ben tam 7 yıl boyunca o müdür yardımcısı emekli oluncaya kadar arkadaşlarımın yardımıyla o merdivenleri çıktım. Ne zaman ki o emekli oldu yeni gelen Müdür Yardımcısı geldi durumu ona izah ettiğimde 1 haftada oraya tarabzan yaptırdı dairenin atölyesinde sağolsun .

Siz de o o müdür yardımcısı kadar hatalısınız, 7 sene o zulme rıza göstermek ve sabretmekle.
Herkes her memura katlanmaya kalkarsa yedik naneyi.
Hiç olmazsa bundan sonra haksızlığa uğradığınızda sabrı değil mücadeleyi seçin.

Ayrıca "yeni gelen müdür yardımcısı da görevini yaptı, saolsun" denilecek bir durum yok ortada. Zaten yapmak zorunda. Yapmayan yüzünden yapana lutuf gibi bakmak da olmaz.
Her devlet kurumu engellilerin erişimine uygun olmak zorunda çünkü! Onlar için bu yasal bir zorunluluktur.
Şİmdi yine ÖMSS aracılığıyla engelliler istihdam ediliyor. Her istihdam edilen engelli çalıştıkları kurumun eksik kalmış yönleriyle mücadele etmeli, erişim sorunu vs varsa gereğini sonuna kadar yapmalı.

Hiçbir kurumun ya da kurum çalışanının nazını, egosunu çekmekle geçmesin yıllar.
Yazıktır, bu kadar sessizlik ve onca yıl gösterilen sabır, başta mücadelenin kendisine zarar verir.
O yüzden kim haksızlık yapıyorsa akla ne geliorsa yapılmalı ve asla tepkisiz kalınmamalıdır.

Kalem rumuzlu arkadaşım çok doğru söylemişsiniz. Ben de dıştaki 2 basamak için tırabzan istedim ve yapıldı. Aracıma otoparkta yer için mücadele ettim ve aldım. Asansör olmadı maalesef çalıştığım daire 3. katta ve ben merdivenleri kullanıyorum mecburen. Umarım asansörü de yaptıracak duyarlı bir Mülkü Amir gelir.

7 yıl çok ciddi bir süre, 15 yılda emekli olduğumuzu düşünürsek çalışma hayatımızın yarısı yani. Kusura bakmayın, çok pasif bir ruh hali içinde sineye çekmişsiniz durumu. Bundan sonraki hayatınızı daha farklı yaşamanızı umarım.

Şunu söylemeden geçmek istemiyorum ; kamu binalarında çalışan bütün engelli arkadaşlarımın daha çok sorumluluk hissetmesi gerekiyor bütün engelliler adına. Merdiven trabzanı, w.c., rampa, asansör, park yeri v.b. talep ettiğiniz her şey başka bir engellinin de hayatını kolaylaştıracak. Sadece kendiniz için talep etmiyorsunuz. Kamu binasının engelliye uygun olmasını talep ediyorsunuz.
Yeni atanan arkadaşlar, gördükleri eksiklikler için taleplerini dile getiren dilekçeler yazsınlar. Sadece işe gidip-gelip, verileni yapıp, maaşını almak değildir kamu çalışanı olmak. Bizler kamu adına, kamu yararına, kamu hizmetinde çalışıyoruz, kamu çalışanı sorumluluklarımız var!

peygamber sabrı varmış sizde. saygı duymaktan başka yapacak birşeyimiz yok.

Üst Alt