Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sendika üyeleri olası suç nedeniyle mesul olur mu?

3ngineer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben kısa zaman önce memur olarak atandım. Atandığımın ilk haftalarında bazı kişiler sürekli kendi sendikalarını övüp durdular, ben adaylığım kalkana kadar hiç bir sendikaya üye olmak istemesem de ısrarlar sonucu bir sendikaya üye oldum. Hani başımdan gitsinler diyerek.

Şimdi konu başlığına gelelim. Ortada bir suç durumu yok yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim bir soruyu soruyorum. Diyelimki üye olduğumuz sendika ileride bir suça karıştı, ne bileyim FETÖ gibi bir oluşum olmaya başladı. Hiç bir şeyden haberi olmayan, benim gibi sadece üyelik bağı dışında hiç bir işi olmayan memurlar da bu suçlardan mesul sayılır ve işlem yapılır mı sizce? Hatta bir zamanlar üyeydiniz ama sonra çıktınız, sadece geçmişinizde üye olduğunuz görüldü. Bu durumda da mesuliyet olur mu? Sendikalara oldum olası sıcak yaklaşmadım zaten ama dediğim gibi sadece başımdan savmak için birisine üye oldum. Ve bir gün böyle bir olay olması ihtimaline karşı başım ağrısın istemiyorum, tek işim üye olmak düşünün...

Merak ettiğim için soruyorum, lütfen konu yanlış anlaşılmasın. Bir ihtimal üzerine sorulmuş bir sorudur.

3ngineer sendikal haklar ve süreçleri biliyorsanız sorun yok sendikalı olmak ayrıcalıktır. Devlet her daim sizden yana olacaktır.

ahmetönerge fırsatını bulduğum bir anda istifa etmeyi düşünüyordum ben de, evet. Teşekkür ederim.

Sendikadan istifa ederseniz sosyal, yan haklardan yararlanamazsınız sanırım. Ben sendikaya ilk girdiğimde operasyon yönetimine sormuştum girmezsem ne olur diye zamlardan, yılda bir defa prim ve giyim yardımı gibi desteklerden yararlanamam diye devam etme kararı aldım. Verdikleri kitapçıklarda detaylı olarak her şey yazıyor aklımda kalanlar yukarıda yazdıklarıma ek olarak ölüm, taşınma vs ... diye uzar gider. İstifa etmeden önce iyice araştrıp öyle istifa edin derim.

İstifa etmek içinde e devlette hangi sendikaya kayıtlı iseniz görünür " istifa et " diye bir buton görmüştüm bilginize.

Bu güzel bir detay çünkü istifa etmek için de tekrar kişilerle karşı karşıya kalmak istemiyorum. Umarım vardır benim için de, bakıcam. Teşekkür ederim.

Üst Alt